Kup Srbije - Javor posle triler završnice i penala izbacio Vojvodinu!

Autor: Milovan Longinov
sreda 02.03.2016.
18:09
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Javora treći su polufinalisti Kupa Srbije nakon što su danas na svom stadionu savladali ekipu Vojvodine rezultatom 7:6 (2:2) posle boljeg izvođenja jedanaesteraca.

fss.rs
fss.rs

Povezane vesti

Posle regularnih 90 minuta bilo je 2:2 nakon što je Javor uspeo da dođe do izjednačenja u poslednjim trenucima utakmice.

Pred oko 600 navijača, među kojima je bilo i dvadesetak gostujućih iz Novog Sada, Javor je poveo u 26. minutu. Trujić je napravio prekršaj na oko 25 metara od gola Vojvodine, a Docić je izveo slobodan udarac i majstorski pogodio rašlje.

Novosađani su izjednačili na samom startu drugog poluvremena.  Ašćerić je umakao odbrani Javora i izašao sam ispred Đogatovića. Golman Javora je uspeo da odbrani njegov udarac, ali se lopta ponovo odbila do Ašćerića, koji je iz drugog pokušaja uspeo da je prosledi u mrežu.

U 67. minutu, Vojvodina je u potpunosti preokrenula preko Babića. Posle kornera za Javor, Perić je došao do lopte i rukom idealno uposlio Trujića na levoj strani. Vezista Vojvodine je povukao loptu i odlično proigrao Babića, koji je izašao sam ispred Đogatovića i rutinski ga savladao.

Kada se činilo da će Vojvodina obezbediti plasman u polufinale, Javor je izjednačio na 2:2. Đokić je ostao sam u šesnaestercu Vojvodine i sa oko 15 metara iskosa poslao loptu u dalji ugao golmana Perića.

U penal seriji, domaći su pogodili svih pet pokušaja, dok je za Vojvodinu u drugoj bio neprecizan Rosić što je Javor odvelo među četiri najbolje ekipe.

Ranije danas, plasman u polufinale obezbedili su Borac i Spartak, dok od 18 sati igraju Partizan i Radnički Niš, a tekstualni prenos pratite OVDE.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Volem Vosu
Wednesday, 02.03.2016
19:20

Kakva kukavicka igra pred kraj utakmice i valjanje nasih igraca po terenu. Posle valjanja Miletica pao je gol po njegovoj strani jer je bio van igre. Cini mi se da Trujic nema snage ni za pola sata,disao je na skrge posle 2 sprinta pocetkom drugog dela. Zasto ne igra Sekula? Ah,da,Jovacnic je Lalatovicev igrac. I dokle vise Vukcevic,pa taj ni cunj ne moze da pretrci,a igra krilo i trebalo bi da je sposoban za to. Asceric dao gol,ali je sramota sta je promasio kad je izasao sam na golmana,imao je mnogo srece da mu se vrati lopta,pa da je posle igrac Javora promasi na gol liniji. Prvo poluvreme veoma tuzno za gledati,drugo mnogo bolje.