Kup prijateljstva - Partizan preokretom do polufinala!

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 07.06.2018.
12:44
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Partizana plasirali su se u polufinale Kupa prijateljstva, pošto su u 3. kolu Grupe B savladali Fenerbahče nakon preokreta.

ecfc.rs
ecfc.rs

Povezane vesti

Omladinska selekcija fudbalskog kluba Partizan obezbedila je plasman u polufinale prvog Kupa prijateljstva evropskih klubova koji se ove godine održava na Zlatiboru.

Crno-beli su u 3. kolu Grupe B savladali Fenerbahče posle preokreta 2:1 (0:1) i tako sa sedam osvojenih bodova osigurali prvo mesto na tabeli.

Fenerbahče je u jeku inicijative crno-belih iskoristio lošu reakciju odbrane na jednu dubinsku loptu i poveo golom Oguzana Ozkana.

Omladinci Partizana nastavili su sa dobrom igrom nakon primljenog gola, a nagrada za uloženi trud i stvorene šanse stigla je u nastavku.

U šestom minutu nastavka Nikola Nović je odlično utrčao u kazneni prostor i posle jednog lažnjaka matirao golmana Fenerbahčea za 1:1.

Šest minuta pre kraja dosuđen je jedanaesterac za crno-bele koji je u gol pretvorio Marin Novaković i tako, ispostaviće se, doneo pobedu Partizanu.

Golman Vukanić skinuo je u poslednjim momentima meča zicer i tako sačuvao svom timu tri boda koja ga vode u polufinale.

U drugoj utakmici 3. kola Grupe B Videoton je savladao Željezničar (1:0) tako da je mađarski klub zauzeo drugo mesto u grupi sa 6 bodova, dva više u odnosu na Željo. Fenerbahče je završio poslednji u grupi bez bodova.

Partizan će u polufinalu igrati protiv Espanjola koji je zauzeo prvo mesto u Grupi D u kojoj je ostvario pobedo nad Vardarom, Olimpijom i Udinezeom.

Partizan: 1 Vukanić, 2 Radmanovac, 3 Antonijević, 4 Pantazis, 5 Balaž, 6 Pavlović, 7 Stanojlović, 8 Novaković, 9 Nović, 10 Milosavljević, 15 Stevanović.

Fenerbahče: 12 Tunč, 2 Ozkan, 3 Akbulut, 4 Alptekin, 14 Kasarci, 17 Ozkan, 7 Gumuškaja, 8 Saračolu, 9 Tunč, 6 Sari, 11 Aydemir.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
magister
Thursday, 07.06.2018
15:32

Super je što je ostvarena pobeda, ali je još mnogo važnije - ova generacija deluje veoma ubedljivo, igra moderan fudbal, igrači su školovani i veoma talentovani. Po meni, ova generacija bi morala biti osnov sastava za sezonu 2019/2020, ali i bar još tri sezone posle toga, i mogla bi da napravi ozbiljan iskorak prema evropskim takmičenjima. Nabrojaću samo igrače iz Partizanove škole: Jovičić, Popović, Vukanić - Radmanovac, Cucin, Balaž, Pavlović, Marković, Bošnjak, Antonijević, Bogosavac - Zdjelar (pridodao bih ga, kao veoma mladog), Pantazis, Novaković, Milosavljević, Đerlek, Kokir, Pantić - Tejić, Stanojlović, Stevanović, Janković (kapiten ove generacije) - Đ. Jovanović, Nović, Štulić. Iskustvo bi se moglo dodati u vidu po jednog igrača, od golmana, preko vezne linije do špica, a to bi mogli recimo biti Stojković i Ivanović, a tu su već Marković, već iskusan, Bogosavac, Cucin, Zdjelar, Đerlek, Jovanović, naravno Pantić... Čak i da jedna sezona ne bude kako treba, ovo bi bio siguran način da postavimo temelje novom, još jačem i većem Partizanu. Ova generacija ima to nešto, nadam se da i ove neznalice to vide i da će da sprovedu, ako nisu zlonamerni.

avatar
PAOLO I POL (SINGER)
Thursday, 07.06.2018
21:12

Jovicic iz Partizanove skole? Dosao je u Teleoptik sa 20 godina, a i slab je golman. Kako je Zdjelar JAKO mlad ako ima 23 godine? Mlad da, ali jako, to vec tesko...

avatar
PAOLO I POL (SINGER)
Friday, 08.06.2018
11:07

Nema na cemu. Slazem se.

avatar
magister
Friday, 08.06.2018
10:18

Hvala na ispravci za Jovičića. Mislio sam da je deo škole. Ideja je valjda očigledna, probati, sa timom koji ima neverovatan potencijal, napraviti nešto slično onom što je urađeno 1960. godine. Ni tada nisu igrali samo klinci, nego su im dodavani i iskusniji i doveden po neko sa strane (Rašović, Bečejac, Pirmajer, pre toga Hasanagić, u nekom trenutku im se priključio i Galić, a otišla braća Čebinac), ali takav sistem se tada pokazao odličnim. Mi očigledno nemamo novca za dovođenje nekakvih super igrača, tako da bi ovo bio ubedljivo najbolji model, a ovaj tim sa Zlatibora, uveren sam, ima potencijal da se sa njim to pokrene.

avatar
PAOLO I POL (SINGER)
Thursday, 07.06.2018
14:19