Kup prijateljstva - Partizan bez trofeja, Sarajevo slavilo posle penala

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 10.06.2018.
15:31
Izvor: Sportske.net

Omladinska selekcija FK Sarajevo osvojila je Kup prijateljstva na Zlatiboru pošto je finalu savladala Partizan posle penala.

ecfc.rs
ecfc.rs

Povezane vesti

Velika borba viđena je danas na terenu "Švajcarija 1" u finalu prvog Kupa prijateljstva evropskih klubova koji je na kraju osvojila omladinska selekcija Sarajeva.

Obe ekipe stigle su do finala posle penal serija u duelima sa Espanjolom i Vojvodinom, a penali su odlučili i pobednika današnje utakmice.

Posle osamdeset minuta igre golova nije bilo, a omladinci FK Sarajevo slavili su posle boljeg izvođenja penala rezultatom 6:5.

Finalni meč odigran je po jako lošem terenu, uzrok je bila jaka kiša koja je u subotu padala na Zlatiboru i činjenica da je u prethodnih šest dana na istom mestu odigrano previše utakmica.

Veliki broj izglednih prilika viđen je u prvom poluvremenu, a nešto bolje su bile one u kojima su se našli izabranici Žarka Lazetića.

Nović je čak tri puta opasno pretio Dizdareviću ali je najbolju šansu propustio Milosavljević u 28. minutu. Pomoćnik Bojana Nikolića odlično je procenio situaciju i pustio prednost, tako da je Milosavljević izbegao ofsajd zamku i iz drugog plana krenuo sam ka golmanu Dizdareviću. Umesto da šutira jednostavno Milosavljević je želeo atraktivnu realizaciju pa je lopta posle lob udarca otišla preko prečke.

Poslednju šansu u prvom delu imao je fudbaler Sarajeva koji je šutirao sa desne strane ali je lopta otišla malo pored stative.

Drugo poluvreme nije obilovalo velikim brojem prilika, ali je Partizan u nekoliko navrata zapretio preko Novića. Golman Sarajeva Dizdarević istakao se u dva navrata i sačuvao mrežu.

Na kraju je pitanje pobednika rešavano u penal seriji u kojoj je ekipa Sarajeva imala više sreće.

Junak penal serije i čitavog meča bio je golman Sarajeva Belmin Dizdarević koji je zaustavio udarce Milosavljevića i Pavlovića, a pritom je u sedmoj seriji savladao Vukanića sa bele tačke.

Penal serija:

Sarajevo - Salčin ✓, Jašarević ✓, Bešić ✓, Dervišagić x, Bradarić ✓, Nikolić ✓, Dizdarević ✓

Partizan - Novaković ✓, Stevanović ✓, Milosavljević x, Balaž ✓, Antonijević ✓, Janković ✓, Pavlović x

Za najboljeg igrača Kupa prijateljstva proglašen je Marko Novaković (Partizan), dok je za najboljeg golmana proglašen Belmin Dizdarević (Sarajevo).

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
magister
Sunday, 10.06.2018
17:15

Biću slobodan da ocenim ove dečake i ukažem na neke potrebe za popravak. Vukanić - sjajan za svoje godine, prati igru, dobar i na liniji i u istrčavanju, osim protiv Želje, kad je trebalo da ostane na liniji, jer je olakšao protivniku davanje gola istrčavanjem. Radmanovac, jedan od najboljih, mora još više da se ubacuje. Antonijević, odličan, napred za 9/10, sjajan u presingu, mora malo više okretnosti i taktičke mudrosti u odbrani, manje zaletanja. Balaž, fantastičan, žustar, pametan, odgovoran. Pavlović - spektakularan. Njih dvojica, kao nekad Rašović (P), Vasović (B). Pantazis, neopravdano sam ga manje primetio u prvim utakmicama - izuzetan, pametan, tačan, omogućava da igra teče, čita protivničku igru. Novaković, proglašen za najboljeg, ipak, par puta pokazao odsustvo koncentracije u nekim naizgled nebitnim situacijama. Milosavljević, ideolog igre, tehnički verovatno najjači, ali - mora da radi na koncentaciji u važnim situacijama, da ga pritisak u odlučujućim trenucima ne bi ometao i činio da donosi pogrešne odluke (dva penala, jednom sam pred golom u finalu - to za takvog igrača moraju da budu golovi). Osim psihičkih vežbi, potreban i trening i mnogo ponavljanja realizacije penala i 1 na 1 da bi prešlo u rutinu. Janković najbolji u prvoj utakmici, kad je dao gol. Posle malo pao fizički. Mozak, ali mu treba snage, i u duelima, jer je više puta uspeo driblingom, ali onda izgubio loptu u remplovanju. On mora da vežba šut, iz svih pozicija do 22 - 23m od gola. Šutira otvorenim stopalom, kao da plasira, lopte mu idu preko gola. Da je šutirao punom, dao bi bar još dva gola na turniru, jedan danas, u finalu (prvo poluvreme, prva šansa i posle jedna). Stanojlović (možda je danas trebalo da uđe umesto Jankovića, zadnjih 20m), sjajan, prodoran, konkretan, šut, centaršut. Stevanović, talenat nad talentima, brz, duhovit, maštovit, dribla, proigrava iz prve, odgovoran, padne i ustane i zadrži loptu... Tejić, brz, prodoran, dribler, nismo ga dovoljno videli, kao ni Štulića, Nović, kao da je bio malo više koncentrisan na to kakav će utisak ostaviti nego da pogine za pobedu. Imao je svoje situacije u svakoj utakmici, ali utisak mi je da može više. Kad mu je golman danas ispucao loptu i kad je imao prazan gol, nije trebalo da trči prema golu i dozvoli golmanu da se vrati, već da šutira i da gol sa tih 40m. Nadam se da će svi postati asovi,

avatar
magister
Sunday, 10.06.2018
16:56

Bravo za Sarajlije, i pored toga što je i jednima i drugima bila peta za nedelju dana - odlična utakmica uz pad tempa u privih pola sata drugog poluvremena. Partizan opet znatno opasniji, mada je Sarajevo u polju, pogotovo u tom drugom poluvremenu, bilo zaista ravnopravno. Ipak, ukupno oko 4 šanse Sarajeva, računajući i jedan sjajan šut desnog beka, Nikolića, na samom početku i sigurno duplo više šansi Partizana. Na kraju, sreća prati hrabre, a momci iz Sarajeva jesu to bili i ako su u nečemu bili nadmoćni, to je bila duel igra, u kojoj su bili nekako odlučniji i oštriji, mada ni Partizanovim štoperima, te Radmanovcu i Novakoviću, ta komponenta nije nedostajala. Mora se naučiti i porazima, koji su sastavni deo sporta, a ova će ih generacija sigurno, dok budu na okupu, imati veoma malo.

avatar
PARTIZAN ŠAMPION \'18
Sunday, 10.06.2018
16:54

A šampinjoni Srbije ni grupu nisu mogli da prođu haha...

avatar
GasnaKomora
Sunday, 10.06.2018
15:48

samo napredak i ne gubiti vremena