KUP: Lune promašio penal pa se iskupio "kiflom", Zvezda u 1/8 finala!

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 21.09.2016.
17:52
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Crvene zvezde obezbedili su plasman u osminu finala nacionalnog Kupa pošto su na startu takmičenja lako izašli na kraj sa drugoligašem iz Čelareva.

Beta/SašaĐorđević/Ev
Beta/SašaĐorđević/Ev

Povezane vesti

Šampion Srbije uspešno je preskočio prvu prepreku u novoj sezoni najmasovnijeg fudbalskog takmičenja u zemlji pošto je kao gost savladao ČSK Pivaru rezultatom 3:0 (1:0) na stadionu u Čelarevu.

Golove pogledajte OVDE!

Ekipa Miodraga Božovića dominirala je tokom čitavog meča ali je prvih pola sata igre u Čelarevu proteklo bez većih uzbuđenja u nastojanjima gostujućeg tima da probije zonu ČSK Pivare.

Svoju prvu priliku na današnjem meču u Čelarevu crveno-beli su imali u 30. minutu kada je Džon Ruiz dobro izveo slobodan udarac a lopta je rikošetirala od živog zida i završila tik pored leve stative gola domaće ekipe.

Samo dva minuta kasnije izabranici Miodraga Božovića stižu do prednosti preko Marka Poletanovića koji preciznim udarcem u donji levi ugao pogađa mrežu golmana Tankosića.

Do odlaska na odmor crveno-beli su mogli da dupliraju prednost ali je kapiten Aleksandar Luković očajno izveo opravdano dosuđeni penal pa se na odmor otišlo sa minimalnim vođstvom Crvene zvezde.

Nastavak meča doneo je dosta bolju i poletniju igru crveno-belih koji od prvog minuta drugog dela bili izuzetno opasni po protivnički gol. Gotovo pola sata uspela je da izdrži odbrana ČSK Pivare nalete šampiona Srbije ali je posle prekida u 72. minutu sve bilo rešeno.

Kapiten Crvene zvezde Aleksandar Luković odlično je izveo slobodan udarac sa nekih 17 metara i prelepim golom razrešio sve dileme oko toga ko će u osminu finala.

Priliku je u završnici meča iskoristio i Predrag Sikimić koji je odradio suspenziju i na najbolji mogući način obeležio povratak u takmičarski ritam. Golom u 83. minutu Sikimić je postavio konačan rezultat pa Zvezda bez problema odlazi u osminu finala Kupa Srbije.

Domaćin je najbolju priliku na utakmici imao pre trećeg gola Crvene zvezde ali je udarac Strahinje Furtule odbranio dobro postavljeni Filip Manojlović koji je drugu utakmicu za redom stajao na golu crveno-belih.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

16 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
i.sarajevo
Wednesday, 21.09.2016
20:39

Moze se kupit penal je kupio trofej kupa sampiona,nemoras ici u bario pogledaj u muzeku sija niko ga nilad penal ima nedonese srpskom rodu ,a mozes i do tokija da prosetas i tamo je penal dobio peharcic

avatar
Korner-Pixi-GOOOOOOL
Wednesday, 21.09.2016
19:43
avatar
nenadnenad1234
Wednesday, 21.09.2016
18:14

Nema penala, nema pobede xaxa.... Salu na stranu ipak se dokazalo da je ogromna razlika izmedju JSL i PLS...

avatar
Jedan jedini
Wednesday, 21.09.2016
18:09

opet penal??Fk zvezdanajsterac😂😂😂😂😂derbi i evropu ne mozete kupiti

avatar
Nemanjaaa Vidic NO.1
Wednesday, 21.09.2016
19:04

ne mozemo derbi da kupimo da 3:1,1:2 pobedili jedan derbi posle 2 godine i on prica derbi ne moze da se kupi kao da ste pobedili 30 zaredom komedija sa snezom..na stranu to sto iako je penal za nas ipak ne treba da se svira,to je posebna vrsta bolesti stvorena ovde,ali neka kao da nekog zanima sta vi mislite,samo se konstatuje

avatar
LoleRava
Wednesday, 21.09.2016
21:08

Sta da kupujemo derbi kad svaki cetvrti dobijate!

avatar
Maximovic
Wednesday, 21.09.2016
20:31

Molimte cuti ili ako dajes obrazlozenja daj neka normalna. Koliko ste derbija dobili u zadnjih 10 god ? Jel dovoljno jedna ruka ili je i to mnogo ? Istorija tipa 50 god se negleda kao sto mozes da vidis u svetu ni man utd ni real ni milan ni inter odavno nemaju status najboljih timova danasnjice pa cak ni juve. Iako neki timovi drze primat po osvojenim prvenstvima i kupovima i ls u svojim ligama i u evropi.

avatar
Jedan jedini
Wednesday, 21.09.2016
20:19

Nazad u sumu😂😂😂😂😂Leonardo 89 😂😂😂Derbi i evropu ne mozete kupiti

avatar
Maximovic
Wednesday, 21.09.2016
18:06

Ma idi protiv ovog tima dominirali, pa da jesu bio bi rezultat 6-8 prema 0 a ne samo 3 komada. Dominirali su recimo barsa dortmund i minhen u ls a ovo je obicna pobeda i to protiv min 10x slabijeg. Dajte malo ozbiljnosti u naslovima i tekstovima da ste rekli nadigrali ih pa i ajde.

avatar
LoleRava
Wednesday, 21.09.2016
23:19

Dovoljna jedna ruka?Je l si siguran,volim navijace sto barataju cinjenicama isto kao ti,idi izracunaj pa se vrati,a najjaca su ti ova poredjenja za sve ove klubove,ne nego su velikani psz i celzi ,man.siti i ostali da ih ne.nabrajam,za vas se fudbal igra poslednjih 10 godina vidim ja,ono pre,to je izbrisano to se ne racuna,koje si godiste ti,da si malo stariji znao bi da samo na jna u ligaskim mecevima niste nas dobili preko 8 godina,od 2001_2009,da ne pricam za ostale rekorde,a kazem kad izracunas videces kolika je razlika u pobedama naravno u vasu korist s obzirom da ste bili 7 godina prvaci,vrlo je mala,a nase pobede skoro pa dve ruke,sledeci put kad hoces nekom da objasnis neke stvari malo se bolje spremi,inace znam da vi imate amneziju kad pozelite, u kosarci,(dobro pamtim sve bla bla bla) a u fudbalu(izbrisano secanje)!

avatar
Maximovic
Thursday, 22.09.2016
00:51

Uopste nisam klinac i vrlo dobro znam da imate vise pobeda kroz istoriju i isto tako znam i kad smo imali po 5 puta jace timove mi smo gubili od vas. Jednostavno imali sko neki strah od pobede ili psihicku barijeru nazovi je kako oces i zato ako kazes da pricas realno onda to neces moci osporiti. Isto tako znam i da imate vise od 5 pobeda u zadnjih 10 god i od kad pratim fudbal vi nam mozda bezite i preko 10-15 pobeda u tom periodu. Ali jednostavo nerviraju me klinci koji samo pisu da bi pisali a cuo vec od dede da je zvezda tamo neke davne godine osvojila kup sampiona. Posto mu i otac mladji pa je nije ni znao sta je fudbal.

avatar
Гроф Доктор фудбала
Wednesday, 21.09.2016
18:06

Куп је небитан.

avatar
Korner-Pixi-GOOOOOOL
Wednesday, 21.09.2016
19:44

Veće premije su za osvojen kup, nego za šampiona Srbije. Sve je bitno bre.