Kup - Čuka preokretom do pobede, Napredak ispao na penale!

Autor: Beta Beta
sreda 24.09.2014.
21:42
Izvor: Beta

Završene su sve utakmice 1/16 finala Kupa Srbije a najviše uzbuđenja večeras je viđeno na Banovom Brdu i u Kruševcu gde je samo jedan Superligaš uspeo da "preživi" i plasira se u dalji tok takmičenja.

fkcukaricki.rs
fkcukaricki.rs

Povezane vesti

Fudbaleri Čukaričkog plasirali su se u osminu finala Kupa Srbije, pošto su večeras savladali Mladost iz Lučana sa 3:2 (3:2).

Golove za Mladost postigli su Ivan Pešić u drugom i četvrtom minutu, dok su strelci za Čukarički bili Nikola Stojiljković u 19. minutu i Igor Matić u 25. minutu iz penala i u nadoknadi vremena u provom poluvremenu.

Mladost je, iako je nastupila u kombinovanom sastavu, iznenadila Čukarički na početku meča i posle dva dobra prodora Miloša Crnomarkovića došla do prednosti od 2:0.

Crnomarković je u drugom minutu prošao po levoj strani i ubacio loptu do Pešića koji je lako savlado Nemanju Stevanovića. Dva minuta kasnije, takodje, posle prodopra levog beka Mladosti, u šesnastercu su se sudarili Stavanivić i odbrambeni igrač Mladosti Dejan Boljević što je Pešić iskoristio i glavom postigao drugi gol za svoj tim.

Čukarički je tada počeo da igra bolje, konstantno je napadao, a zaostatak je smanjio kada je Stojiljković udarcem glavom savladao golmana gostiju Miloja Prekovića posle centaršuta Matića iz kornera.

Domaća ekipa je izjednačila golom Matića iz penala, koji je arbitar Milan Ilić dosudio pošto je jedan odbrambedi fudbaler gostiju nespretno intervenisao i zakačio loptu rukom.

Matić je potom i preokrenuo rezultat. Izveo je slobodan udarac sa desne strane, centritaro je ka petercu gde je Srnić samo propustio loptu koja se odbila od zemlje i prevarila golamana.

Čukarički je imao nekoliko dobrih šansi i na početku drugog poluvremena, uglavnom preko Stojiljkovića i Matića, ali se rezulata nije menjao. Do kraja meča nije bilo većih prilika, a i tempo igre je opao u odnosu na prvi deo utakmice.

U osminu finala Kupa Srbije plasirala se i Sloboda, koja je posle penala savladala Sindjelić. Posle 90 minuta rezultat je bio 1:1, a nakon jednaesteraca 4:3 za Slobodu.

Posle penala pobednik je rešen i u meču između Napretka i Metalca. U tom meču je posle regularnog dela igre bilo 0:0, a penale je bolje izvodila ekipa Metalca pa je prošla u narednu rundu rezultatom 4:2.

Evo svih rezultata mečeva 1/16 finala Kupa Srbije:

Proleter - Donji Srem 0:0 (penalima 4:3)
Dorćol - Radnički 1923 0:1 (0:1)
Trepča - Vojvodina 0:1 (0:0)
Semendrija 1924 - OFK Beograd 0:2 (0:1)
Jedinstvo - Rad 0:3 (0:1)
Inđija - Javor 2:1 (0:0)
Spartak - Radnik 1:0 (1:0)
Jagodina - BSK 4:0 (2:0)
Moravac - Radnički Niš 0:1 (0:0)
Sloga Petrovac - Novi Pazar 1:0 (0:0)
Voždovac - Sloga 3:2 (1:2)
Bežanija - Partizan 0:1 (0:1)
Sloboda - Sinđelić 1:1 (penalima 4:3)
Napredak - Metalac 0:0 (penalima 2:4
Čukarički - Mladost Lučani 3:2 (3:2)
Crvena zvezda - Borac 1:0 (0:0)

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke