Kruševljani rasterećeni u plej-of

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 11.04.2019.
13:54
Izvor: Sportske.net

Strateg kruševačkog Napretka kaže da njegov tim dočekuje prvi meč u plej-ofu i samo doigravanje bez prevelikog pritiska i velikih očekivanja.

fknapredak.rs
fknapredak.rs

Povezane vesti

Plasmanom u plej-of domaćeg prvenstva FK Napredak ostvario je primarni cilj u tekućoj sezoni i zbog toga igrači mogu rasterećeno da uđu u doigravanje.

Trener Milorad Kosanović rekao je pred gostovanje u Lučanima da se od njegovog tima ne očekuje previše.

"U psihološkom smislu se ovaj deo takmičenja mnogo razlikuje od završnice prvenstva, koja je za Napredak bila neprijatna, obzirom na rezultate utakmica poslednjih četiri kola koji su bili čudni i upitni. Na našu sreću uspeli smo da se sami izborimo i ostanemo na poziciji koju smo držali tokom celog prvenstva", rekao je trener Napretka za klupski sajt.

Napredak se na startu plej-ofa nalazi na šestoj poziciji na tabeli sa 21 bodom, dva manje od svog sledećeg rivala koji će u subotu imati i prednost domaćeg terena.

"Ulazimo u deo takmičenja u kome se od nas ne očekuje previše. Za razliku od drugih klubova koji igraju po dve tri godine zajedno mi imamo potpuno nov tim sa šestoricom momaka koji imaju manje od dvadeset godina, i ne preostaje nam ništa drugo nego da odigramo najbolje što možemo zbog sebe i kluba. Poenta je da od te dece izvučemo maksimum, da bi znali kakva ih budućnost očekuje", dodao je Kosanović.

Kruševljani zaostaju šest bodova za ekipama koje se bore za izlazak u Evropu, ali Milorad Kosanović u datom momentu ne razmišlja o eventualnom napadu na mesto koje vodi u evropske kvalifikacije.

"Radosno ćemo odlaziti na svaku utakmicu sa željom da damo svoj maksimum u određenom momentu. Lepo počinjemo završnicu, posle Lučana nas čekaju dve utakmice u Kruševcu protiv mojih Novosađana, a onda tri gostovanja u Beogradu. I to je lepo", zaključio je trener Napretka.

Na subotnjem gostovanju u Lučanima Milorad Kosanović neće moći da računa za suspendovanog Miloša Ostojića i povređenog Samjuela Bahu.

Utakmica 31. kola Super lige Srbije između Mladosti i Napretka igra se u subotu, 13. aprila, od 18 časova.

Super liga 31. kolo

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke