Kruševac - Simbol početka crno-bele dominacije!

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 13.05.2015.
17:30
Izvor: Sportske.net

Fudbalski klub Partizan nalazi se na bod od titule prvaka a sve su prilike da će ruke na trofej crno-beli staviti na gostovanju koje se nalazi u lepom sećanju navijača kluba iz Humske.

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Fudbaleri Partizana u sredu od 18 časova gostuju kruševačkom Napretku u okviru 27. kola Jelen Superlige a spletom okolnosti crno-beli su dobili priliku da nerešenim rezultatom overe titulu.

Posle godinu dana pauze, trofej prvaka Srbije vratiće se u trofejnu salu stadiona u Humskoj a navijači Partizana imaće priliku da se vrate na mesto koje im se nalazi u lepom sećanju.

Na stranu prošlosezonski poraz od Napretka, stadiona "Mladost" pod Bagdalom simbol je početka Partizanove sedmogodišnje dominacije koja je započela upravo u Kruševcu.

Pre sedam godina, 25. maja Partizan je u poslednjem kolu Jelen Superlige gostovao Napretku i trijumfom rezultatom 0:1 overio titulu i tako započeo neverovatan niz od šest uzastopnih titula.

Sećaju se navijači Partizana te generacije koju je predvodio Slaviša Jokanović a u koju su predvodili Almami Moreira, Lamin Dijara, Stevan Jovetić, Zoran Tošić, Antonelo Žuka, Milivoje Ćirković i drugi.

Jedini pogodak u trijumfu Partizana tog 25. maja 2008. godine postigao je Lamin Dijara a crno-beli su sezonu završili na prvoj poziciji na tabeli sa pet bodova više od Crvene zvezde.



Dodajmo i to da je u tom trenutku Crvena zvezda imala šest titula više od Partizana ali je onda usledio crno-beli period dominacije tokom koje je klub iz Humske nanizao 6 trofeja koja su mu donela poravnanje sa "večitim rivalom".

Kako sada stoje stvari Partizan će se ponovo izjednačiti sa Crvenom zvezdom po broju titula a nema sumnje da se "Grobari" nadaju da će gostovanje Napretku označiti početak perioda nove dominacije.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Thursday, 14.05.2015
13:58

I ovde je patio Stamenkovic:-D

avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Wednesday, 13.05.2015
19:41

Da se izrazim kompjuterskim recnikom, sezona 2013/14 je resetovanje sa primesama hibernacije:-D

avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Wednesday, 13.05.2015
23:12

A pre svega je stend-baj u pitanju:-D

avatar
Povratak kraljaBAN20
Wednesday, 13.05.2015
17:53

Istorija se ponavlja, biće to godine Partizanovog slavlja!

avatar
D.Green4 Black&White
Wednesday, 13.05.2015
17:35

KRUSEVAC NASTAVAK CRNO BELE DOMINACIJE :D