Krunićeva definicija derbija - Meč za iskupljenje!

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 30.10.2018.
13:12
Izvor: Sportske.net, fkcukaricki.rs

Strateg "Brđana" tvrdi da se predstojeći derbi sa Partizanom može okarakterisati i kao "utakmica za iskupljenje".

FK Čukarički
FK Čukarički

Povezane vesti

Svi mečevi 14. kola Super lige Srbije zakazani su za sredu, a derbi meč je na programu na Banovom brdu gde Čukarički dočekuje Partizan.

Biće to duel četvrtoplasiranog i trećeplasiranog tima na tabeli koji trener Čukaričkog Simo Krunić opisuje kao "meč za iskupljenje".

"Videćemo kako su dva vezana poraza, protiv Mladosti u Kupu i Radnika u prvenstvu, uticala na igrače. Već posle gostovanja u Surdulici okrenuli smo se Partizanu. Oni su takođe imali nekoliko lošijih rezultata, za njih neplaniranih, biće ovo meč za iskupljenje. Želimo da se vratimo na pravi kolosek, sigurno smo da i Partizan razmišlja na isti način", rekao je Krunić za klupski sajt.

Vicešampion Srbije dočekuje sutrašnji meč sa mnoštvom kadrovskih problema, ali Simo Krunić tvrdi da i pored toga crno-beli mogu da odigraju kvalitetno.

"Neće to mnogo promeniti situaciju, Partizan je Partizan. Ne igra im Đerlek, Pantić je još rovit, ali imaju oni još mnogo kvalitetnih igrača. Partizan može da odigra dobru utakmicu, kao protiv Crvene zvezde, kad niko nije očekivao. Ponavljam, biće teška utakmica, mnogo više moramo da pokažemo u odnosu na prethodne. Želim samo da pružimo maksimum borbenosti, samo tako možemo do pozitivnog rezultata", dodao je strateg Čuke.

"Brđani" takođe neće biti kompletni. Suspendovan je Boris Kopitović, a Veljko Birmančević nema pravo nastupa pošto je u Čukarički stigao kao pozajmljen igrač Partizana.

"Kopitović će nam mnogo nedostajati, kao i Birmančević. Imamo još nekoliko igrača pod znakom pitanja, tako da protiv Partizana nećemo moći da izvedemo najbolji sastav. Ipak, to je prilika za druge igrače da se nametnu", sportski rezonuje Krunić.

Trener Čukaričkog ne bi bio nezadovoljan remijem.

"Ne bi sa ove utakmice bio loš ni remi. Mada, to neće zavisiti samo od nas. Utakmice protiv Partizana su fudbalski praznik i dokazivanje za sve nas. Normalno je da ćemo dati sve od sebe, na velikim utakmicama ponekad presudi i faktor sreće. Partizan teško gubi utakmice", zaključio je Krunić.

Derbi susret 14. kola Super lige Srbije između Čukaričkog i Partizana igra se u sredu od 16 časova i 30 minuta. Direktan prenos utakmice obezbeđen je na prvom programu televizije Arena sport.

Meč će suditi Bojan Nikolić, a koji arbitri su delegirani za ostale utakmice vanrednog kola možete pročitati OVDE!

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke