Krunić: "Radnički je derbi dosadašnjeg dela sezone, a uz 'večiti' i derbi jeseni"

Autor: Pavle Knežević
petak 31.08.2018.
13:30
Izvor: Sportske.net, FK Čukarički

Svestan je Krunić kvaliteta Nišlija, a o prošlosti ne želi da razmišlja...

FK Čukarički
FK Čukarički

Povezane vesti

Čukarički je već godinama tim iz vrha srpskog fudbala, a u prvih šest kola ove sezone pretrpeo je poraz samo od lidera i šampiona Crvene zvezde.

Niški Radnički je ovog leta igrao Evropu, a trenutno je drugi na tabeli, takođe uz samo jedan poraz i takođe od Zvezde. Zato je duel "brđana" i "meraklija" derbi kola, a trener tima sa Banovog Brda Simo Krunić mu daje još veći značaj.

"Derbi dosadašnjeg dela šampionata, a uz okršaj Crvene zvezde i Partizana verovatno i jesenjeg dela šampionata. Radnički je izgubio samo jednu utakmicu do sada, mi takođe, i mi i oni od Crvene zvezde na gostovanju. Biće to veoma teška utakmica, Nišlije imaju kvalitet i odlične rezultate.

Ne volim nikad da pričam mnogo o protivniku, ukratko mogu da kažem da imaju sve, iskustvo, kvalitet, rezultate. Sa druge strane, nama su se skoro svi igrači oporavili, videćemo posle treninga u petak da li su baš svi i maksimalno spremni za veoma važan meč
", rekao je Krunić za sajt Čukaričkog.

Prošlosezonski duel ova dva tima izazvao je mnogo bure, a posle njega su trener i sportski direktor Čukaričkog najavljivali odlazak iz srpskog fudbala. Krunić, međutim, ne želi da se osvrće na to.

"Gledamo iz utakmice u utakmicu, zaboravlja se šta je bilo, uvek ide novi meč i samo je on najbitniji. Ako želimo da osvojimo nove bodove, a svakako da želimo, moramo da pružimo još više nego u prethodnim susretima. Biće duel sa Radničkim veoma dinamičan, težak, siguran sam i sa puno trčanja", kaže trener Čukaričkog.

Prelazni rok se završava danas, kako stvari stoje u Čukaričkom neće biti novih odlazaka iz tima.

"Klub je pokušao neke igrače da proda, to se ovoga puta nije dogodilo, te će najverovatnije svi ostati u Čukaričkom. Kod igrača se ne primećuje razlika u ponašanju na treninzima ili neko razočarenje što nisu u ovom prelaznom roku transferom uspeli da obezbede sebi egzistenciju. Profesionalci su, znaju da samo dobrim radom i igrama mogu da očekuju da naprave korak više", rekao je Krunić.

Utakmica Čukarički - Radnički igra se sutra od 18 sati.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke