Krunić prašta promašaje, nezalaganje ne!

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 30.07.2018.
14:08
Izvor: Sportske.net, fkcukaricki.rs

Trener Čukaričkog Simo Krunić iskoristio je priliku da nakon dve odigrane utakmice analizira urađeno na samom startu sezone.

Beta/Branislav Božić/Ev
Beta/Branislav Božić/Ev

Povezane vesti

"Brđani" su nakon startnog remija sa Zemunom (1:1) ubedljivo savladali Rad (0:3) na Banjici i tako zaseli na drugo mesto superligaške tabele sa četiri osvojena boda.

Pobeda nad "Građevinarima" bila je prva koju je ekipa ostvarila na takmičarskim mečevima od trenutka kada je Simo Krunić preuzeo tim.

"Igrači su ti koji su se izdigli iz problemčića, trener ne može ništa bez njih. Sve zasluge idu na njihov račun, bili su ekstra motivisani, a meni je u takvoj situaciji bilo lako da vodim meč. Svaki igrač je dao sve od sebe, a kad je tako i ja nemam šta da im zamerim, kakav god rezultat da bude. A na Banjici je bio odličan", ocenio je Krunić.

U odnosu na prvu prvenstvenu utakmicu Simo Krunić je napravio dosta promena u startnoj postavi. Posebnu pohvalu zaslužili su mladi fudbaleri.

"To svakako pokazuje i snagu Čukaričkog, koji ima i dugačku klupu. Raduje nas potencijal iz mlađih kategorija, imamo ektratalentovane igrače, decu koja su najbolja u Srbiji. Dobili su šansu protiv Rada, a dobijaće je tokom čitavog šampionata. Protiv Rada su igrali Đorđević, Belaković i Tedić. Prezadovoljan sam njihovom igrom", priznaje trener Čuke.

Na golu je stajao Nemanja Stevanović, golman Partizana koji se ovoga leta vratio na Banovo brdo kao pozajmljen igrač.

Nemanja Stevanovic
Foto: Beta/Branislav Božić/Ev

"Ta izmena je bila više taktička, očekivali smo da igramo visoko, zbog brznine i kontranapada, pa se Stevanović odlično uklapao u taj sistem igre", objašnjava Simo Krunić.

Ono što razlikuje duele sa Zemunom i Radom jeste činjenica da je Čukarički u drugom meču koristio stvorene prilike.

"Dogovorili smo se da celu utakmicu radimo, da se ne obaziremo za propuštenim prilikama. Inače sam od trenera koji nikad ne žali za šansama, bitno je da ih ima, bilo ih je i protiv Zemuna. Nekad treba imati i sreće, pristup je bio najvažniji i odnos igrača prema utakmici. Kad je sve kako treba ne smetaju mi promašene šanse", kaže trener "Brđana".

Nakon duela na Banjici Simo Krunić je rekao da bi više voleo da je dobijen meč sa Zemunom, a da je njegov tim u gostima odigrao nerešeno. Evo obrazloženja takve tvrdnje.

"Po mom mišljenju, na strani je i bod dobar, kod kuće naravno nije, samo zbog sveukupne slike. Ali, nama je taj nerešeni ishod protiv Zemuna dobro došao da izvučemo pouke. Neuspeh je ne pobediti na domaćem terenu, ali mi nećemo gledati da li igramo na strani ili kod kuće, u svakom meču ćemo probati da idemo na pobedu, Ipak, nekad je i do protivnika", konstatuje Krunić.

Sledećeg vikenda ekipu Čukaričkog čeka duel sa Mačvom na domaćem terenu. Šapčani su nakon nesrećnog poraza od Spartaka u subotu "tukli" ekipi Napretka.

"Pokazali su da su dobra ekipa, dobili su Napredak, a znamo koliko su Kruševljani kvalitetni. Dobićemo tokom dana kompletan snimak meča, a po onome što sam video na skraćenom snimku i informacijama koje sam dobio, igrali su odlično. Imamo vremena do tog susreta", zaključio je Krunić.

Super liga rezultati

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke