Krunić najavio - Svi u napad!

Autor: Beta Beta
sreda 17.07.2019.
16:34
Izvor: Beta

Trener fudbalera Radničkog iz Niša Simo Krunić najavio je danas da će njegova ekipa igrati napadački protiv Flore, u revanš utakmici prvog kola kvalifikacija za Ligu Evropa, kako bi nadoknadila dva gola zaostatka i plasirala se u drugo kolo.

BETAPHOTO/FK RADNICKI/DS
BETAPHOTO/FK RADNICKI/DS

Povezane vesti

"Imamo veoma negativan i neugodan rezultat iz prve utakmice. Pokušaćemo da anuliramo njihovu prednost tako što ćemo igrati napadački. Moramo da rizikujemo i svesni smo toga. Rezultat od 2:0 je velika prednost i nama su potrebna najmanje tri gola kako bismo prošli dalje. Tokom cele sedmice smo analizirali prvu utakmicu u kojoj smo potpuno podbacili. Mnogo smo grešili, ali i pored svega, nismo smeli da dozvolimo da primimo drugi gol u 90. minutu", rekao je Krunić na konferenciji za novinare.

Fudbaleri Radničkog igraju u četvrtak od 20.45 u Nišu protiv estonske Flore, revanš utakmicu prvog kola kvalifikacija za Ligu Evropa. U prvoj utakmici u Talinu Flora je pobedila sa 2:0.

"Igrači su svesni da je utakmica odigrana loše i sada su koncentrisani na ono što nas čeka sutra. Spremni smo, u ekipi je dobro raspoloženje i drago mi je da moji fudbaleri shvataju težinu ovog meča i veruju u preokret. Očekujem da igramo kvalitetno i borbeno i da uz podršku svih struktura kluba i publike na Čairu eliminišemo Floru", naveo je Krunić.

On je najavio veoma ofanzivnu postavu za predstojeću utakmicu pošto će ekipa "juriti golove", ali je dodao da će igrači biti oprezni jer znaju da će sebi otežati situaciju ako prime gol.

"Nemamo šta da kalkulišemo. Moramo da ih napadnemo od samog starta i jurimo brzi gol koji bi nam otvorio vrata uspeha. Većina igrača koji su nastupili u Talinu ponovo će biti u startnoj postavi, a napraviću najverovatnije dve promene. Saša Stojanović će sigurno početi utakmicu, pošto nam je potrebna njegova kreacija na sredini terena u saradnji sa Melegom i Tomićem. Moguće je da napravimo
još jednu promenu, ali se dvoumimo oko toga"
, rekao je on.

Desni bek Radničkog Aleksandar Todorovski veruje u pobedu "makar sa tri gola" razlike.

"Ovu utakmicu moramo da odigramo potpuno drugačije nego prethodnu, u kojoj smo mnogo grešili u svim linijama. Svim srcem želimo da nadoknadimo taj rezultat, ali smo svesni da to neće biti lako. Fudbal je sjajna i zanimljiva igra i ja verujem da mi možemo da ih ovde dobijemo makar sa tri gola razlike. Biće teško, nezahvalan je zadatak pred nama, ali mi iz ove kože ne možemo. Daćemo maksimum i nadam se da će to biti dovoljno da se sutra uveče svi radujemo na našem stadionu", rekao je Todorovski.

Pobednik dvomeča igraće u drugom kolu kvalifikacija protiv Ajntrahta iz Frankfurta.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke