Krunić: "Jagodina je poseban klub"

Autor: Beta Beta
četvrtak 18.09.2014.
12:19
Izvor: Beta

FK Jagodina promovisao je u četvrtak novog-starog trenera Sima Krunića koji je novinarima rekao da nije mogao da odbije klub koji ima posebno mesto u njegovom srcu.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Novi trener fudbalera Jagodine Simo Krunić rekao je danas da nije mogao da odbije ponudu da se vrati u klub u kome je doživeo najveću afirmaciju i da će dati sve od sebe da on unapredi trenutno bodovno stanje.

"Obično se kaže da se ne treba vraćati na mesto uspeha, ali kad je u pitanju Jagodina, ja ne gledam to tako. Vi znate da sam ja zavoleo ovaj grad i ljude u njemu, ovde imam puno prijatelja. Ovaj klub je nešto posebno za mene", rekao je Krunić na današnjoj promociji.

Prema Krunićevim rečima, bilo je dosta zainteresovanih klubova za njega, ali on nije želeo da uzima drugu ekipu sve dok nije dobio poziv od Jagodine.

Krunić na mesto trenera menja Mladena Dodića, koji u utorak otpušten zbog loših rezultata u Superligi Srbije.

On je kazao da neće strepeti od rezultata, ali da će se maksimalno posvetiti tome da Jagodina poboljša svoj učinak u prvenstvu.

"Radićemo i borićemo se da unapredimo bodovno stanje", dodao je Krunić.

Jagodini nije prvi put da vraća stare trenere. Po rečima predsednika Gorana Milanovića, klub se radije opredeljuje za proverene snage nego za nova lica.

"Imali smo Miljojka Gošića dva ili tri puta, Mladena Dodića dva puta, a sada i Simu Krunića dva puta. Staro lice dolazi na poznati teren, poznaje igrače i sistem rada i manje vremena mu treba da se prilagodi", rekao je Milanović.

Prema njegovim rečima, na smenu prethodnog trenera klub se odlučio "teška srca". Ipak, dovođenje Krunića je prema njegovom mišljenju "prava stvar, a vreme će učiniti svoje da Jagodina ponovo krene da niže pobede", dodao je Milanović.

"Do sada smo osvojili mali broj bodova, nismo mogli ovako loš start da podnesemo jer je procena da je liga jača ove godine i da nećemo moći da dostignemo taj zaostatak ukoliko bismo i dalje nastavili sa tim trendom osvajanja malog broja bodova", kazao je predsednik kluba.

"Simo je dve godine sa nama gradio jednu lepu priču, te dve sezone sa Simom na čelu stručnog štaba su bile šlag na tortu nakon desetogodišnjeg rada fudbalskog kluba Jagodina. Veliki deo zasluga za brendiranje ovog kluba na srpskom i evropskom tržištu pripada njemu", kazao je Milanović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke