Krunić: "Drugi su se pojačali, ali sve zavisi od nas"

Autor: Beta Beta
nedelja 27.01.2019.
23:32
Izvor: Beta

Trener fudbalera Čukaričkog Simo Krunić rekao je danas da su se druge ekipe pojačale i da će biti teško, ali da njegov tim ima prednost, dobre igrače i sve uslove da sačuva četvrto mesto u nastavku sezone.

FK Čukarički
FK Čukarički

Povezane vesti

Čukarički je pripreme za prolećni deo sezone nastavio na Kipru, u Limasolu. U ekspediciji Čukaričkog je 24 igrača, među njima i poslednja dva pojačanja, Luka Luković i Stefan Kovač.

Kao što je to bila praksa i prethodnih godina, uprava kluba s Banovog brda na pripreme je povela i omladinski tim, pa će i oni imati priliku da se eventualno nametnu za mesto među prvotimcima.

Na današnjem treningu prvog tima bio je upravo jedan omladinac, Vasilije Bakić, koji je nedelju dana pre polaska na Kipar potpisao i profesionalni ugovor sa Čukaričkim. Mladi štoper je bio u sastavu za meč protiv ruskog Tjumena.

"Na Kipru nas je dočekalo odlično vreme, dobar teren, tako da su uslovi za pripreme i trening sjajni. Obzirom kakvo je vreme u Srbiji, posle samo dva i po sata leta, gotovo da ne poverujete da je ovde tolika razlika. Imamo zaista sve što nam je potrebno", rekao je Krunić, preneo je klub.

Krunić je ukratko govorio i kakav je plan Čukaričkog tokom priprema.

"Radićemo prepodne i popodne, imaćemo pet utakmica, cilj je da isprobamo što više igrača koji konkurišu za prvi tim, uključujući i omladince. Pokušavamo da još bolje uigramo ekipu, da se kroz ove pripreme isfiltrira prvih 13-14 igrača. Imamo neka mesta gde je jača konkurencija, jednostavno videćemo kroz ovo vreme ko bolje radi, ko će se izboriti za mesto u timu", rekao je on.

Po rečima Krunića, cilj sa početka sezone, a to je plasman u Evropu, ostaje isti.

"I na početku, prilikom prvog okupljanja, postavili smo taj cilj, sad želimo da zadržimo četvrto mesto. Naravno da će biti teško, druge ekipe su se pojačale. Imamo prednost, imamo dobre igrače, imamo sve uslove i mislim da zbog toga sve zavisi od nas", rekao je Krunić.

Čukarički će na Kipru odigrati pet prijateljskih mečeva. Prvi je bio na programu danas protiv Tjumena, a slede mečevi s poljskim Gornjikom, ruskim Uralom, letonskim RFS-om, dok će generalnu probu imati protiv bugarskog Levskog, 8. februara.

Povratak sa Kipra predviđen je za 9. februar, a prvi meč u nastavku sezone Čukarički će igrati u Nišu protiv Radničkog nedelju dana kasnije u okviru 22. kola Super lige Srbije.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke