Krstajin spisak - 35 "Orlova" se nadaju da će leteti do Rusije!

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 13.05.2018.
10:21
Izvor: Sportske.net, zurnal.rs

Fudbalski savez Srbije ispunio je obavezu i dostavio FIFA u predviđenom terminu prošireni spisak od 35 igrača koji se nalaze u konkurenciji za nastup na Mundijalu u Rusiji.

fss.rs
fss.rs

Povezane vesti

Srpska kuća fudbala dostavila je Međunarodnoj fudbalskoj organizaciji (FIFA) spisak od 35 imena igrača koji je sačinio selektor našeg nacionalnog tima.

Propisi su takvi da svaki Savez mora da dostavi širi spisak od 35 igrača koji se nalaze u konkurenciji za nastup na Mundijalu, a selektor "Orlova" Mladen Krstajić na njega je uvrstio u povređene igrače Branislava Ivanovića i Matiju Nastasića.

"Bane se oporavlja, razgovarao sam sa Matijom i verujem da će i on biti fit za okupljanje", kazao je Mladen Krstajić u izjavi za "Sportski žurnal".

U dogovoru sa predstavnicima Saveza selektor nije želeo da obelodani ko se sve nalazi na širem spisku ali tvrdi da iznenađenja nema i da su pored standardnih igrača dodati mladi igrači koji su budućnost srpskog fudbala.

"Dogovorili smo se u Savezu da ne pričamo o imenima dok ne objavimo definitivni spisak od 23 igrača, možda i 25 ako odlučimo da toliko ide u Austriju. Imamo to što imamo i dodali smo neke mlade igrače koji bi u narednom periodu trebalo da se uključe u A tim", dodao je selektor Krstajić.

Fudbalska javnost će nastaviti da licitira imenima još sedam dana jer selektor planira da 20. maja objavi konačan spisak ili onaj na kome će biti 25 igrača.

Ukoliko se osvrnemo na prethodni kvalifikacioni ciklus i ono o čemu smo pisali posle prijateljskih utakmica sa Marokom i Nigerijom dolazimo do zaključka da je više od trećine spiska poznato.

Golmani: Vladimir Stojković (Partizan - 79), Marko Dmitrović (Eibar - 2), Predrag Rajković (Makabi Tel Aviv - 7);

Odbrana: Aleksandar Kolarov (Roma - 74), Branislav Ivanović (Zenit - 102), Antonio Rukavina (Viljareal - 45), Matija Nastasić (Šalke - 27);

Vezni red: Nemanja Matić (Mančester Junajted - 38), Luka Milivojević (Kristal Palas - 26), Sergej Milinković-Savić (Lacio - 2), Dušan Tadić (Sautempton - 51), Adem Ljajić (Torino - 28), Filip Kostić (Hamburg - 21);

Napad: Aleksandar Mitrović (Fulam - 36) i Aleksandar Prijović (PAOK - 8).

* u zagradama su uz imena klubova za koje reprezentativci Srbije trenutno nastupaju navedeni i nastupi u dresu sa državnim grbom.

Kako se na preliminarnom spisku koji je dostavljen FIFA nalaze još dvadeset imena ostaje nam da licitiramo i pravimo pretpostavke na osnovu nekih logičnih parametara.

Ako krenemo od golmana na spisku je verovatno završio i Aleksandar Jovanović (Arhus), dok se među kandidatima za defanzivnu liniju svakako nalaze Nikola Maksimović (Spartak), Jagoš Vuković (Verona), Duško Tošić (Bešiktaš), Nemanja Pejčinović (Lokomotiva), Ivan Obradović (Anderleht), Dušan Basta (Lacio), Nenad Tomović (Kjevo)...

U grupu igrača iz generacije zlatnih "Orlića" koji su, uz Predraga Rajkovića i Sergeja Milinković-Savića, sigurno na širem spisku spadaju Miloš Veljković (Verder), Marko Grujić (Kardif), Nemanja Maksimović (Valensija), Andrija Živković (Benfika) i Mijat Gaćinović (Ajntraht Frankfurt).

Kao što možete da vidite ima još dosta prostora da se popuni spisak od 35 igrača i zbor toga je nezahvalno davati prognoze oko toga čija su se imena još našla na popisu Mladena Krstajića.

Sve bi trebalo da bude jasnije do 20. maja kada će biti objavljen spisak igrača koje će selektor voditi na pripreme u Austriji.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

13 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
bagra
Wednesday, 16.05.2018
23:13

Jovic i Milenkovic moraju ici u Rusiju

avatar
SRECNO NA PRIPREMAMA
Monday, 14.05.2018
09:08

35: Dmitrovic, Stojkovic, Rajkovic, Jovanovic- Ivanovic, Basta, Rukavina (Gajic), Milenkovic, Pejcinovic, Spajic, Veljkovic, Nastasic, Tosic, Kolarov, Obradovic, Rodic- Maksimovic, Gudelj, Lukic (Pantic), Matic, Milivojevic, Radoja, Fejsa (Radoja)- Sulejmani, Zivkovic, Milinkovic-Savic, Tadic, Jojic, Ljajic, Gacinovic, Kostic- Mitrovic, Jovic, Prijovic, Djurdjevic. Na nasu veliku zalost, Subotica sigurno nece pozvati, umesto Rodica moze i Antonov da bude na spisku, a umesto Djurdjevica i Pesic ili Ivanovic, manje-vise je svejedno jer ionako nijedan od te cetvorice-petorice nece otici na najvecu planetarnu smotru. Verovatno ce na spisku biti i Nikola Maksimovic, Grujic i Radonjic, ali, ja se ne bavim prognozama, nikada ne idem linijom manjeg otpora pa necu ni sada. Inace, apsolutno nema nikakve potrebe da skracuje spisak na 25, cemu to glupiranje, odmah seci. Dakle, Pejcinovic > Nikola Maksimovic, Lukic i Pantic > Grujic, Sulejmani > Radonjic.

avatar
SRECNO NA PRIPREMAMA
Monday, 14.05.2018
11:22

Greska je Radoja u zagradi, imam ga vec pre toga.

avatar
Raúl González
Sunday, 13.05.2018
17:10

Luku Jovića treba pozvati

avatar
Taribo West
Sunday, 13.05.2018
14:02

Pošto je rekao da je dosta mladih na ovom širem spisku onda su na njemu sigurno Gajić, Bleki Milenković, Luka Jović, Radonjić, Zdjelar, Bogosavac,Saša Lukić... Verovatno su tu i Nemanja Maksimović, Radoja, Pešić, Račić, Pantić, Vukašin Jovanović...

avatar
Realan_PFC
Sunday, 13.05.2018
14:00

cemu skrivanje imena spiska? pa na prvom treningu novinari ce prebrojati igrace i objaviti spisak ........... pored ovih povreda u odbrani bio bi red da se pozove mali milenkovic, mislim da je to buduci nemanja vidic i treba mu vec sad dati sansu

avatar
Taribo West
Sunday, 13.05.2018
13:43

Uz ovih 15 koje ste nabrojali, sigurni putnici su Duško Tošić, Nikola Maksimović verovatno i Veljković i još jedan. To što se tiče odbrane. Što se tiče veze i krila Živković je siguran putnik, verovatno Grujić i Gaćinović. Verovatno će ići još jedan vezni igrač mada postoji mogućnost da ide Jović kao treći špic...

avatar
Milan Capkunovic
Sunday, 13.05.2018
12:55

Pa pametno, bolje da ne objavljuje dok ne dodje konacan spisak, jer kad bi sad objavio siri spisak, sigurno bi postojao pritisak od strane javnosti, novinara, menadzera itd., a to im stvarno ne treba. Kakav god spisak da napravi, uvek ce biti nezadovoljnih i reci ce: sto nije pozvao ovog, a sto nije pozvao onog... bolje nek na miru odluci koga ce da vodi i gotovo, a verujem da ce povesti najbolji moguci tim Srbije.

avatar
miki ni
Sunday, 13.05.2018
10:58

Dokle ce mo da lazemo ljude.Valjda dok ne pocrkaju matorci koji jos veruju u bajke i veruju novinama.nE ovako.nKoliko vas gleda reprezentaciju kao tim a koliko vas gleda reprezentaciju kao projekat najboljeg tima koga mi imamo.nDokle ce mo podmladjivati timove?nZa sta ih podmladjujemo.?nIgraci su samo straf u sistemu igre.nAko jedan Sale legenda ima 40 godine i igra super na svojoj poziciji zasto ga ne ubaciti u projekat.nZasto bi neko igrao u reprezentaciji zato sto je mlad i neko kaze da je potencijal?

avatar
Barcelona652009
Sunday, 13.05.2018
15:28

Odem da pikam fudbal u mom gradu i sad, desi se, nema dovoljno igraca, pa bude, daj sta das. Ne poznajemo se a igramo. Moze da se desi da odgovaramo jedni drugima ali redje. Ne znas kretnje od tih igraca, ne znas slabosti i jace strane, da li je siguran ili ne. I onda tu obicno bude rasulo. E sad, reprezentacija. Igraci napune 21,22 godine, ne igraju vise u mladjim selekcijama. Moraju da se uvode u reprezentaciju. Neki u ovom ciklusu za svetsko, neki na svetskom, neki u prijateljskim mecevima, u svakom ciklusu po 1,2 nova, mlada igraca. Postepeno, planski. Da ne bude sutra prica kao sa Milanovom generacijom. Ne moze 20 igraca odjednom da se pukne u prvi tim. Polako. Uvodis ih u pricu sa starijima, iskusnijima, koji im daju sigurnost, pa onda oni menjaju te starije posle nekog vremena i dolaze neki novi klinci i tako u krug. Stariji su pored preko potrebnog iskustva potrebni i za rezultat. Tako da sve je to planski druze. I mora se tako. Dobra selekcija, uvodjenje novih igraca, dovidjenja nekima kojima je vreme proslo. I uspeh je zagarantovan :)

avatar
magister
Sunday, 13.05.2018
10:46

Šta je smisao misterije? Zašto spisak nisu dostavili javnosti? Čudne egzibicije Krstajića. Nadam se da neće biti takvih glupih egzibicija sa sastavom, konceptom i igrom.

avatar
NikkiCFC
Sunday, 13.05.2018
18:07

Sautgejt isto odbio da pokaze siri spisak, kaze objavice odma 23 i par rezerva koji uskacu ako se neko povredi. Ne zeli da se 30-35 igraca nadaju za svetsko jer misli da ce to da narusi atmosferu.

avatar
magister
Sunday, 13.05.2018
22:54

Hmmmm... vidim da se većina s tim slaže, čim sam dobio te minuse. Znači, Sale Đorđević i svi prethodni košarkaški selektori nisu baš mnogo pametni. Oni su uvek pozivali širi spisak na pripreme, pa polako filtrirali. To je znači - glupo, Krstaja zna bolje.