Krstajićeva diverzija - Hoće li prevariti Tumbu? (20:45)

 • Autor: Mihajlo Vidojević

 • 11. oktobar 2018.

 • 11:24

 • Izvor: Sportske.net

 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Srbija sa dvojicom napadača u Podgorici? Hoće li iskusni vuk zagristi Krstajićevu udicu ili ćemo svi ostati zatečeni večeras?

Krstajićeva diverzija - Hoće li prevariti Tumbu? (20:45)
Foto: Sportske.net
Utakmicom 3. kola Lige nacija između Crne Gore i Srbije večeras će biti ipisano novo poglavlje fudbalske istorije.

Nikada se od raspada državne zajednice seniorske selekcije dveju država nisu sastale, tako da nema dileme oko toga da večerašnju utakmicu na stadionu pod Goricom možemo okarakterisati kao istorijsku.

Ukoliko ostavimo po strani priče o "bratstvu" ili mogućim tenzijama na tribinama i u samom gradu, jasno je da se igra za tri boda, ona koja u Crnoj Gori očito više vrednuju jer iz tabora našeg državnog tima neretko možemo da čujemo kako je ovo tek "zagrevanje" za kvalifikacije koje nas čekaju sledeće godine.

Pisali smo i ranije o tome, daleko od toga da je UEFA Liga nacija takmičenje koje nema značaj, pa ostaje da vidimo hoće li nas posle svega nipodaštavanje istog koštati.

Večeras ćemo na terenu videti igrače koji su nam svima dobro poznati, a ekipe će predvoditi fudbalski otac i sin. Ljubiša Tumbaković iza sebe ima ogromno trenersko iskustvo, dok Mladen Krstajić i dalje "peče zanat" i to na klupi najjače fudbalske selekcije Srbije.

Kada govorimo o fudbalskim aspektima večerašnje utakmice, svakako da najviše pažnje privlači moguća startna postava reprezentacije Srbije koja je u Podgoricu stigla bez nekoliko najvažnijih pojedinaca (Aleksandar Kolarov, Nemanja Matić, Adem Ljajić i Nenad Krstičić).

Selektor "Orlova" Mladen Krstajić govorio je na jučerašnjoj konferenciji za medije o mogućnosti da večerašnju utakmicu počne sa dvojicom napadača, ali je malo verovatno da će se to i desiti.

Verujemo da je Krstajić "bacio udicu", mada je malo verovatno da će je iskusni fudbalski vuk Ljubiša Tumbaković zagristi i zbog toga treba očekivati da Srbija počne utakmicu sa sledećom jedanaestoricom:

Srbija moguci sastav

Kada pogledate koga sve Krstajić ima na raspolaganju od igrača, jasno je da dilema oko postave i nema previše. Dmitrovićevo mesto na golu je sigurno, baš kao i pozicije navedenih defanzivnih igrača, a jedino bi moglo da se govori o mogućim rotacijama na pozicijama iza Aleksandra Mitrovića.

Dobro je što Krstajić pored navedene trojke (Tadić - Sergej - Kostić) u rosteru ima igrače kakvi su Mijat Gaćinović, Andrija Živković i Nemanja Radonjić, ali je malo verovatno da će neko od "rezervnih opcija" dobiti šansu od prvog minuta.

Hipotetički gledano, Srbija bi mogla da počne u formaciji 4-4-2, a to bi značilo da bez mesta u startnoj postavi ostaje Saša Lukić kako bi Aleksandar Prijović zauzeo poziciju uz Aleksandra Mitrovića.

U takvoj situaciji vezni red bi činili Dušan Tadić, Nemanja Maksimović, Sergej Milinković-Savić i Filip Kostić, a startna postava bi izgledala ovako:

Srbija moguci sastav

Da podsetimo ljubitelje fudbala da Srbija i Crna Gora posle dva kola imaju po četiri osvojena boda u Grupi 4 Lige C, kao i da "Orlove" posle gostovanja u Podgorici čeka duel sa Rumunima u Bukureštu.

Večerašnja utakmica počeće u 20 časova i 45 minuta, a direktan prenos obezbeđen je na televiziji Sportklub.
 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Komentari