Krstajićev zalog za budućnost, Tumba hvali Mitra

Autor: Pavle Knežević
četvrtak 11.10.2018.
23:28
Izvor: Sportske.net

Selektor Srbije bio je zadovoljan učinjenim na terenu i atmosferom na tribinama.

Epa/Peter Powell
Epa/Peter Powell

Povezane vesti

Mladen Krstajić je bio zadovoljan pobedom nad Crnom Gorom 2:0, atmosferom i time kako je protekla utakmica, a rekao je da je ovaj trijumf i zalog za budućnost.

"Hvala FS Crne Gore na gostoprimstvu. Žao mi je što se pre utakmice i tokom ove nedelje pričalo da je ovo utakmica visokog rizika. Ne znam zašto i kako, nema razologa, pravimo famu bez pokrića. Bilo je korektno i na terenu i na tribinama.

Na terenu je utakmica bila fajtersaka, čestitam igračima na zasluženoj pobedi,  čestitam igračima na zasluženoj pobedi. Momci pokazali i kvalitet i karakter. Utakmicu je danas počelo devet klinaca od 11 igrača, ako računamo i Mitrovića, onda 10. Samo su Rukavina i Tadić iz stare generacije, tako da je ovo podstrek za dalji rad
", rekao je Krstajić.

Selektor Srbije rekao je da je njegov tim kontrolisao prvo poluvreme i zasluženo poveo, a da je meč mogao i ranije da bude bio rešen da su njegovi igrači iskoristili još neki od kontranapada.

Crnogorski novinari pitali su Krstajića da li ga je Crna Gora razočarala.

"Nije, igrači su dali svoj maksimum, Crna Gora ima odličan kvalitet iako je igrala bez nekih od ključnih igrača, ali ne zaboravite da su i nama falila dva igrača. Nije lako igrati bez Kolarova i Matića, ali Srbija je pokazala da ima budućnost", rekao je Krstajić.

Rumunija je pobedila u Litvaniji 2:1 golom u 94. minutu utakmice, tako da nedeljni duel ima karakter derbija.

"Ja sam govorio i ranije da nikome neće biti lako u Litvaniji, ni nama, ni Rumuniji, ni Crnoj Gori, bez obzira što oni imaju ulogu autsajdera. Očekivana pobeda Rumunije, bez obzira što je do nje došla u 94. minutu. Mi smo i pre toga znali da nas čekaju dve teške utakmice. Imamo malo vremena da se pripremimo, moramo da se koncentrišemo na sledećeg protivnika. Da ovu utakmicu što pre zaboravimo, ne živi se od stare slave", rekao je Krstajić.

Selektor Crne Gore Ljubiša Tumbaković pohvalio je htenje svojih igrača, ali je ocenio da je njegov tim morao da odigra mnogo bolje.

"Videli su se htenje i želja, posebno u prvom poluvremenu, imali smo jasan cilj da dođemo do rezultata, ali morali smo da igramo bolje i koncentrisanije. Nismo uspeli. Što se tiče mog isključenja, možda je trebalo i ružnije da budem isključen. Skupilo mi se nešto, nije spoljni faktor, nego do naše igre. Tako je kad ti padne koncentracija", rekao je Tumbaković.

Zna se ko pravi razliku.

"Aleksandar Mitrović je dominantan, to što on radi u napadu leđima je maestralno, on je igrač šesnaesterca. Trebalo je to drugačije da se čuva i to ćemo da promenimo u revanšu. On ima dobru saradnju sa Tadićem, koji može mnogo, mnogo bolje, ali ta konekcija između njih dvojice nešto najbolje što Srbija ima", rekao je Tumbaković.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Südkurve München
Friday, 12.10.2018
09:11

Nisam znao da su Bakula, Rodic, Dmitrovic, Tadic klinci.... Bravo Krsto, izdominirao si

avatar
NUSKNV-S/P/M/R
Friday, 12.10.2018
22:50

Za Tadica nije ni rekao da je klinac, a Jovicic nije bio u startnih 11.

avatar
NUSKNV-S/P/M/R
Saturday, 13.10.2018
16:30
avatar
Südkurve München
Saturday, 13.10.2018
12:14

Za Tadica sam u zurbi napisao

avatar
NUSKNV-S/P/M/R
Friday, 12.10.2018
07:57

Mitrovic je vec pet godina u reprezentaciji, ne moze on vise da bude klinac.