Krstajić: "Želimo pozitivan rezultat na azijskoj turneji"

Autor: Beta Beta
subota 04.11.2017.
15:52
Izvor: Beta

Vršilac dužnosti selektora fudbalske reprezentacije Srbije Mladen Krstajić zahvalio je danas Fudbalskom savezu Srbije (FSS) na ukazanoj šansi i dodao da će ekipa u narednim prijateljskim utakmicama protiv Kine i Južne Koreje pokušati da ostvari pozitivan

Beta/BranislavBožić/Mo
Beta/BranislavBožić/Mo

Povezane vesti

FSS i Slavoljub Muslin su krajem oktobra sporazumno raskinuli ugovor, pa će reprezentaciju u naredne dve utakmice voditi Krstajić, koji je kod Muslina bio član stručnog štaba.

"Hteo bih da zahvalim FSS na čelu sa predsednikom Slavišom Kokezom i sportskim direktorom Goranom Bunjevčevićem na ukazanoj šansi. Oni su me pozvali da budem deo stručnog štaba u maju prošle godine, a evo i sada su imali ključnu ulogu u tome da budem na ovom mestu. Proveo sam više od godinu dana u radu sa ovim momcima koji su odlični igrači i ljudi. Imali smo dobru saradnju za koju verujem da može da bude i bolja", rekao je Krstajić za sajt FSS.

Reprezentativci Srbije okupiće se u ponedeljak povodom prijateljskih utakmica sa Kinom, 10. novembra u Guangdžou i četiri dana kasnije protiv Južne Koreje u Busanu.

"Kao i uvek, idemo na to da ostvarimo pozitivan rezultat. Momci će biti umorni kako od igranja u klubovima, tako i od napornog puta koji je pred nama. Moramo se potruditi da atmosfera bude na vrhunskom nivou i da igrači budu što odmorniji za svaki meč. Nema mnogo vremena za pripremu, a protivnici kao što su Kina i naročito Južna Koreja zaslužuju veliki respekt", naveo je Krstajić.

On je rekao da će mu u stručnom štabu prvi saradnik biti Slobodan Pavković, kondicioni trener ostaće Marko Stojanović, a jedan od pomoćnika biće vršilac dužnosti selektora kadeta Milan Obradović. Trener golmana je Nemanja Jovšić.

Povodom dobrih rezultata Partizana i Crvene zvezde u Ligi Evropa, Krstajić je rekao da se raduje uspesima "večitih" rivala.
 
"Za dobrobit srpskog fudbala radujem se uspesima Crvene zvezde i Partizana. Plasman u naredni krug bio bi zaista veliki uspeh ", dodao je Krstajić.

Reprezentacija Srbije odlazi na azijsku turneju u utorak, 7. novembra.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
MARCO NICO
Saturday, 04.11.2017
17:02

Nemanja Jovsic, ej. Mozes misliti kakav pomocnik moze da bude Milan Obradovic. Zasto nisi zvao Zivkovica i Gajica? Gde su Basta i Sulejmani, gde Pejcinovic, sta je sa Spajicem i Radojom? Nemanja Maksimovic, zar takav igrac nije potreban?! Po cemu je Grujic zasluzio da putuje u Kinu, decko u mladoj nista ne pokazuje vec duze vreme, a ni u klubu ne igra tako da ni sa te strane nema prednost. Da ne pricam o tome da treba i jos jednog napadaca da isprobamo za svaki slucaj- Nikola, Uros, Luka...

avatar
Amar Zornic
Saturday, 04.11.2017
18:50

Basta povredjen vec neko vreme , Sulejmani mator i nije sad neka igracina da bi dobio poziv , Zile i Gaja su morali dobiti sansu kao i Radoja i Spajic , Grujic nije zasluzio kao ni Maksa jer ne igraju nigde , a sto se treceg spica tice ja ne vidim neki potencijal u Pavlovicu i Stojiljkovicu , pre bih uzeo nekog od klinaca nek polako skupljaju iskustvo tipa Luka i malo zreliji Djerdjevic mada ni oni nisu jos uvek zasluzili mondijal

avatar
Amar Zornic
Sunday, 05.11.2017
14:55

Dole imas moj odg na tvoj reply :))

avatar
Amar Zornic
Sunday, 05.11.2017
02:13

Mi smo protracili Miralemove naj godine , Basta jeste stariji al je on jos uvek najbolji na toj poziciji od nasih igraca i treba igrati dok Gajic ne napreduje jos malo . Mire na drugoj strani nije najbolji vise , u toj zavrsnog trecini uz ove nosioce igre imamo mlade lavove Mijata i Zileta , a tu negde u buducnosti kucaju Plavsic Radonjic ... steta je da im on uzima mesto kad vec nije za 11

avatar
MARCO NICO
Saturday, 04.11.2017
20:02

Nisam mislio na poziv sada za Dusana, znam da je povredjen, ja sam vam i napisao da se vraca za nedelju dana, ali njega uopste nismo videli tokom citavih ovih kvalifikacija, a deluje mi da ga ni Krstajic nece zvati ako (NE DAJ BOZE) ostane na prolece. Ako vec pises o godinama, pre je on mator nego Sulejmani koji ima samo 29 godina, odlican je igrac i uvek je dobro igrao za reprezentaciju, a Maksa je zasluzio jer je odlicno igrao u Astani. Da nije napravio pauzu, ovo sto mu rade u Valensiji se i ne bi toliko lose odrazilo na njega, ali i sada moze negde da ode na pozajmicu u narednoj polusezoni jer nam mnogo, mnogo treba takav profil veziste koji podjednako (dobro) deluje izmedju dva kaznena prostora. Moze Jovic pre Stojiljkovica, ali za to bi morao i da ze izbori, a ni Nikola nije star, ima tek 25, Djurdjevic je samo 2 godine mladji od njega.

avatar
Povratak kralja 59
Saturday, 04.11.2017
17:00

Mi kao da se pripremamo za azijsko, a ne za svetsko prvenstvo. Šta ćemo u Aziju? Ja sam za korenite promene u srpskom fudbalu, svi treba da odu od predsednika FSS do predsednika Sudijske, Disciplinske i Arbitražne komisije do predsednika saveza regiona. Ulaganje u terene broj 1 širom zemlje. Da se skloni politika iz sporta i da samo kvalitet određuje ko će biti selektor od najmlađih do A reprezentativne selekcije.