Krstajić uskoro objavljuje spisak, da li se sprema jedna velika promena, Zvezda dobija novog reprezentativca?

Autor: Darko Mitrović
utorak 05.03.2019.
10:23
Izvor: Sportske.net, zurnal.rs

Veoma teški, ali i atraktivni mečevi očekuju naš nacionalni tim već za dve-tri nedelje!

Beta/Branislav Božić/Mo
Beta/Branislav Božić/Mo

Povezane vesti

Posle uspešno odrađenog posla u Ligi nacija, a onda i zimske pauze, uskoro ćemo ponovo na delu videti reprezentaciju Srbije.

Prvu (prijateljsku) utakmicu u ovoj godini ''Orlovi'' će odigrati protiv Nemačke, 20. marta, što će biti generalna proba za start u kvalifikacijama za Evropeko prvenstvo.

Samo pet dana kasnije Srbija će gostovati selekciji Portugala u prvom kolu kvalifikacija i nadamo se da će naš nacionalni tim igrati u najjačem mogućem sastavu.

Nažalost, i dalje postoje nerešeni problemi na relaciji selektor - pojedini igrači, poput Milivojevića, Nastasića i Gaćinovića, dok Nemanja Matić ima problema sa povredom.

Ipak, možda će najzanimljiviji Krstajićev izbor biti na poziciji desnog beka.

Na toj poziciji je već godinama nezamenljiv Antonio Rukavina, koji je već veteran, ima 35 godina, pa se postavlja pitanje da li je konačno došlo vreme i za neka druga rešenja na toj poziciji.

Desni bek Partizana Nemanja R Miletić je pozivan u nacionalni tim jesenas tokom Lige nacija, ali je bio u senci Rukavine, dok se sada nameće i Milan Gajić, novi fudbaler Crvene zvezde i naš ''zlatni Orlić'' sa Novog Zelanda.

Upravo njih dvojicu posebno ističe i sam Rukavina u izjavi za ''Žurnal'', priznajući pritom da je i sam pomalo iznenađen što i u ovim godinama igra za reprezentaciju.

''Mislim da bi reprezentacija trebalo da se osloni na Gajića. Igrao je za mlade, osvojio Svetsko prvenstvo. Prirodno je dati mu šansu, takođe i Miletiću iz Partizana.

Trebalo bi imati plan ko bi mogao da bude reprezentativac na određenoj poziciji u narednih deset godina. Ja ću se uvek odazivati, želim da što duže budem reprezentativac, ali ne mogu da zaustavim godine.

U vreme sledećeg Evropskog prvenstva imaću 36.5 godina'', objašnjava Rukavina.

Biće zanimljivo videti Krstajićev spisak, da li i on slično razmišlja?

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

22 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
nemam pojma
Tuesday, 05.03.2019
15:16

I Branko Lazić ozbiljno konkuriše za poziciju beka. Klizeći mu je direktno na zglob protivnika, eliminiše ga u visokom procentu.

avatar
Toni Montana
Tuesday, 05.03.2019
13:32

Stuparevica niko ne spominje a bice najbolji nas igrac za koju god. Decko kida!

avatar
ddr16
Tuesday, 05.03.2019
12:36

retko pametna izjava,svaka cast.

avatar
Bojan Samardzic
Tuesday, 05.03.2019
12:22

Gajic nakon 2 utakmice u Zvezdinom dresu (rekao bih vrlo loseg Derbija) nije nikako zasluzio poziv, to bi bilo jako neozbiljno. Radije Baneta zvati nazad. Ako pocne pruzati dobre partije, onda ok, ili tek onako kao projektovani bek cisto da bude tu, ali da trenutno zasluzuje - nikako.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Tuesday, 05.03.2019
15:17

Da li si svestan da nije igrao na svojoj poziciji?

avatar
Bojan Samardzic
Wednesday, 06.03.2019
10:22

Dobro, i? To treba da ga opravda za klizeci kojim promasuje loptu u trenutku kad ima prednost ispred protivnickog igraca? Uostalom, nema veze, cinjenica je da nicim, jos uvijek, nije zasluzio poziv u reprezentaciju, barem nista vise u odnosu na, recimo, prije par mjeseci dok je grijao klupu u Francuskoj. Nadam se da hoce, i zbog Zvezde i zbog Srbije.

avatar
⭐♦ povratka kralja
Tuesday, 05.03.2019
15:57

Uzmi u obzir da nije igrao na svojoj prirodnoj poziciji.

avatar
El Nindža
Tuesday, 05.03.2019
11:43
avatar
NikkiCFC
Tuesday, 05.03.2019
12:57

Sta korektno. Bolje Lazovicu ili Gacinovicu da daju sansu na desnom beku nego ovim amaterima iz domace lige.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Tuesday, 05.03.2019
11:29

STOJKOVIC kapiten (Dmitrovic, Jovanovic ili *Rajkovic)- Gajic, Milenkovic (Veljkovic), SUBOTIC (Spajic ili *Tosic), Kolarov- GUDELJ ili Lukic (*Fejsa), Maksimovic (Krsticic), SULEJMANI (Zivkovic ili *Lazovic), Milinkovic-Savic ili Tadic (Djuricic), Ljajic (Kostic)- Mitrovic ili Jovic (Prijovic). Ja selektiram, drugi neka treniraju.

avatar
ddr16
Tuesday, 05.03.2019
12:41

cemu insistiranje na sulejmaniju toliko? ima vec 30god,igra u svajcarskoj vec 4 sezone i nije za neki ozbiljniji fudbal,sa druge strane ljajic,kostic,gacinovic mogu da igraju na toj poziciji bar podjednako dobro,ako ga gledas na levoj strani,ako ga vidis desno onda je tu tadic,jer ce sms verovatno biti u sredini.
plus si izostavio milivojevica,a pozvao gudelja i lukica,ako vec ti selektiras onda luka verovatno nije ljut na tebe pa mozes da ga pozoves :)

avatar
BojanMC
Tuesday, 05.03.2019
14:44

Kakav Lazovc, Sulejmani,Gudelj, Lukic?

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Tuesday, 05.03.2019
13:51

Zar nije Milivojevic povredjen isto kao i Matic? Ja bih ga mozda cak i pozvao, ali, sta mu to vredi ako ga ovaj nece staviti u tim:-D Moje je da krojim spisak Hahaha