Krstajić stigao u Rusiju, evo kakvu nam poruku šalje!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 30.11.2017.
15:38
Izvor: Sportske.net, fss.rs

Sutra u ovo vreme pomno ćemo pratiti ceremoniju žreba u Moskvi, a po dolasku u glavni grad Rusije, vršilac dužnosti selektora našeg nacionalnog tima Mladen Krstajić izneo je svoje najnovije utiske i, naravno, želje za sutra.

EPA/JEON HEON-KYUN
EPA/JEON HEON-KYUN

Povezane vesti

Srpska delegacija doputovala je u Moskvu, gde će sutra od 16 časova po srednjeevropskom vremenu biti obavljen žreb grupa za Svetsko prvenstvo 2018.

Na čelu delegacije FSS je predsednik Slaviša Kokeza, a čine je još i sportski direktor Goran Bunjevčević, kao i v.d. selektora Mladen Krstajić i članovi tehničkog osoblja.

Dan pre žreba, selektor Krstajić se oglasio u izjavi za zvanični sajt FSS i tom prilikom ponovio svoju ranije izrečenu želju da nam jedan od rivala bude i domaća selekcija Rusije.

''Svi pričaju o tome, izašao sam i ja u susret onima koje su me to pitali, naravno više iz razloga da zadovoljim znatiželju jer će žreb na kraju dati odgovor.

Voleo bih, dakle, da budemo u grupi sa Rusijom, bratske smo zemlje, imali bi dobru atmosferu.

A da izdvajam neke druge selekcije, pa svi znamo ko je svetska klasa i zbilja je nezahvalno da sada biram koja bi nam manje ili više reprezentacija odgovarala.

Biće ono što nam je suđeno, kao i svima, žreb je isti za sve. Naravno, bilo bi dobro da imamo za rivale selekcije sa kojima možemo da igramo, u smislu da napravimo što bolji rezultat'',
objašnjava Krstajić.

On je takođe otkrio i svoje prve utiske o atmosferu u glavnom gradu Rusije dan pre sutrašnje ceremonije.

''Ovde se oseća atmosfera Mundijala i zaista je sve teško opisati ako niste na licu mesta. Došle su delegacije učesnika i oseća se pozitivna tenzija pred sutrašnji žreb. Biti deo ove priče je veliko zadovoljstvo i privilegija'', poručio je Krstajić.

Na kraju je otkrio i svoju viziju sastava našeg nacionalnog tima u narednom periodu.

''Iskustvo se stiče sa većim brojem utakmica, ali kada pričamo o samom takmičenju onda u prvi plan stavljam atmosferu, jer bez nje ne možete da napravite ništa. Bez obzira na tim koji imate.

Važno je da igrači dišu kao jedan, da postoji poštovanje u njihovom odnosu. Da svaki igrač bude deo tima, a onda će tim da izbaci najbolje pojedince.

Jednostavno, neko moje viđenje fudbala je da ukoliko želiš rezultat i korak napred, onda je neophodna i sveža krv, a mi imamo mlade igrače koji uz ove starije mogu i moraju da stasavaju.

Jednog dana će otići i Ivanović i Kolarov i Stojković...a dolaze drugi, zato je azijska turneja i bila prava prilika da pojedinci ostvare debi i pokažu da u budućnosti Srbija može na njih da računa.

Posle svega ja sam ponosan na njihov odnos prema dresu, kao i utisak koji su ostavili'',
zaključio je Krstajić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
MladoKolonac
Thursday, 30.11.2017
17:36

Nemačka, Kolumbija i Iran

avatar
kurcelicu, USTASO!!!
Thursday, 30.11.2017
18:53

Ne daj Boze...

avatar
Paris Saint Germain
Thursday, 30.11.2017
16:56

Svejedno je sa kim igramo, ispadamo u grupi. Ali kad je vec tako dajte Brazilll

avatar
RIP KOBE
Thursday, 30.11.2017
17:19

zasto si takav baksuz brate?

avatar
DR DRE
Thursday, 30.11.2017
16:42

ЖИВЕЛА СРБИЈА!