Krstajić se okrenuo kvalifikacijama za LE, prva prepreka mu je prošlogodišnji Zvezdin rival!

Autor: Darko Mitrović
sreda 19.06.2019.
13:31
Izvor: Sportske.net, nezavisne.com

Doskorašnji selektor reprezentacije Srbije posvetio se sada drugom izazovu.

BETAPHOTO/MILOS MISKOV/MO
BETAPHOTO/MILOS MISKOV/MO

Povezane vesti

Nema odmora za Mladena Krstajića ni posle odlaska sa mesta selektora reprezentacije Srbije.

On je, kao što znate, predsednik FK Radnik iz Bijeljine, koji će u novoj sezoni biti jedan od predstavnika BiH u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Zanimljivo, rival u prvom kolu kvalifikacija biće im slovački Spartak iz Trnave, ekipa koju je Crvena zvezda prošle godine eliminisala u trećem kolun kvalifikacija za Ligu šampiona.

''Plasman u Ligu Evrope veliki je uspeh za Radnik, s obzirom da smo mi jedna mala i skromna sredina, koja nastoji da se kroz fudbal afirmiše. Činjenica je da smo mi po organizaciji i budžetu daleko ispod nivoa Spartaka iz Trnave, ali nastojaćemo da se u što boljem svetlu prikažemo sportskoj i fudbalskoj javnosti u BiH i regionu.

Setimo se utakmica od prošle godine kada je Spartak iz Trnave eliminisao Zrinjski u kvalifikacijama za Ligu Šampiona, a onda je dobro namučio i Crvenu zvezdu, što dovoljno govori o njihovom kvalitetu", rekao je Krstajić za klupsku stranicu, a prenose ''Nezavisne''.

Iako Radnik ostvaruje zapažene rezultate u Premijer ligi BiH, finansijska situacija u klubu je nezavidna.

''Uslovi u kojima mi radimo faktički su van svakih sportskih normi ovog ranga takmičenja. Kada se spomene naš godišnji budžet od nekih 300.000 do 400.000KM i pri tome iz godine u godinu taj budžet je sve manji, svi vas gledaju u neverici.

Velika je ovo zasluga svih struktura u Radniku, počevši od klupske uprave, administracije, a posebno ogroman posao odradili su stručni štab i igrači kojima pripada svako poštovanje i najveća zasluga.

Dosta smo osporavani u medijima, ali mi smo jedna mala i kompktna celina koja želi da napreduje iz godine u godinu i tu nas ne može niko zaustaviti. Rezultat nam nije bitan koliko je bitna naša afirmacija u najmasovnijem takmičenju u Evropi", objašnjava Krstajić.

Radnik će evropske utakmice kao domaćih igrati na Gradskom stadionu u Banjaluci.

"Ovom prilikom bih se zahvalio sportskim prijateljima iz Borca, koji su nam po drugi put izašli u susret ustupivši stadion, a tu je i bezrezervna podrška od strane državnog vrha Republike Srpske, jer mi kroz fudbal afirmišemo sport u gradu Bijeljini, RS i BiH", zaključio je Krstajić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Südkurve München
Wednesday, 19.06.2019
14:41

Pa Krstajic svima donosi nesrecu, budzet Radnika sve manji i manji