Krstajić pozvao čak 27 igrača, kako će izgledati njegovih idealnih 11?

Autor: Darko Mitrović
nedelja 10.03.2019.
13:40
Izvor: Sportske.net

Ima li selektor težak izbor pored tolikog broja pozvanih igrača?

Beta/Branislav Božić/Mo
Beta/Branislav Božić/Mo

Povezane vesti

Gotovo svaki spisak selektora reprezentacije Srbije Mladena Krstajića izaziva brojne reakcije, a iznenađenja nisu izostala ni ovog puta.

Na primer, iako ima odličnu sezonu u berlinskoj Herti, Marko Grujić nije pozvan u naš nacionalni tim za prijateljsku utakmicu protiv Nemačke (20. marta) i kvalifikacionu protiv Portugala, pet dana kasnije. Neprijatno je iznenađen i golman Vladimir Stojković koji je očekivao poziv posle pauze u Ligi nacija...

Bilo kako bilo, Krstajić je odabrao ukupno 27 igrača, među kojima su i trojica golmana, pa će ipak imati veliki izbor igrača od kojih bi trebalo da sastavi idealnih 11.

Naravno, nestrpljivi smo da sačekamo tu njegovu odluku, pa je prilika da napravimo nekakvu prognozu startne postave koja će izaći na megdan najpre Nemcima, a onda i Portugalcima.

Posle Stojkovićevog izostavljanja, selektor je potvrdio da je u ovom trenutku Marko Dmitrović srpski ''broj 1'', pa na golu ne bi trebalo da bude nikakve dileme.

U poslednjoj liniji odbrane Krstajić će imati veliki broj različitih opcija, ali najveće izglede za startnu postavu ima onaj kvartet koji je i u Ligi nacija najčešće nastupao zajedno, dakle Rukavina, Milenković, Veljković i Kolarov.

Eventualno iznenađenje bi moglo da se očekuje na poziciji desnog beka, gde bi umesto veterana Rukavine mogao da se nametne Nemanja R Miletić iz Partizana.

Kada je u pitanju vezni red, problemi sa povredama pojedinih igrača mogli bi da dovedu do određenih promena, ali ako sve bude u redu sledeće nedelje, onda bi startna petorka u vezi mogla da izgleda ovako: Matić i Maksimović kao defanzivni vezni plus Tadić, Sergej Milinković-Savić i Filip Kostić.

Ostaje još samo jedno mesto u špicu, za koje konkurišu Mitrović, Jović i Prijović, a s obzirom na ono što smo do sada gledali u našem nacionalnom timu, Aleksandar Mitrović je i dalje u prednosti, iako u poslednje vreme sve ređe trese mreže u dresu Fulama.

Naravno, svi bismo voleli da vidimo i neku ofanzivniju formaciju, možda napadački tandem Mitrović-Jović, ili Mitrović-Prijović koji se pokazao kao delotvoran u pojedinim retkim prilikama, ali s obzirom na imena protivnika, male su šanse da se Krstajić ovoga puta odluči od starta za takvu opciju.

Prema tome, najrealnija opcija je:

Dmitrović
Rukavina (Miletić), Milenković, Veljković, Kolarov
Matić, Maksimović
Tadić, Milinković-Savić, Kostić
Mitrović.

Na kraju, pogledajte kompletan spisak, pa predložite još neko ime koje zaslužuje mesto u startnih 11.

Golmani: Marko Dmitrović (Eibar), Predrag Rajković (Makabi), Nikola Vasiljević (Radnik).

Odbrana: Antonio Rukavina (Astana), Nemanja R. Miletić (Partizan), Uroš Spajić (Krasnodar), Nikola Milenković (Fiorentina), Stefan Mitrović (Strazbur), Miloš Veljković (Verder), Aleksandar Kolarov (Roma), Miroslav Bogosavac (Čukarički).

Vezni red: Nemanja Matić (Mančester Junajted), Ljubomir Fejsa (Benfika), Nemanja Maksimović (Hetafe), Saša Lukić (Torino), Sergej Milinković-Savić (Lacio), Branko Jovičić (Crvena zvezda), Dušan Tadić (Ajaks), Filip Kostić (Ajntraht), Adem Ljajić (Bešiktaš), Andrija Živković (Benfika), Nemanja Radonjić (Marselj), Darko Lazović (Ðenova), Mijat Gaćinović (Ajntraht).

Napad: Aleksandar Mitrović (Fulam), Luka Jović (Ajntraht), Aleksandar Prijović (Al Itihad).

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

19 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
UGASICE SE partizai
Sunday, 10.03.2019
15:36

Fun fucts o izboru prvog napada Srbije:

Opcija 1,Mitrovic: Od zadnjih 18 utakmica,NIJE postigao gol na 16,od TOP6 timova lige,NIJEDNOM nije da nijedan gol,niti je imao asistenciju,a svaku utakmicu igra 90 minuta,na njega ide skoro svaki centarsut i izvodi penale.

Opcija 2,Jovic: Od zadjih 18 utakmica,strelac je bio na 7 utakmica,ali mu je zato prosecna minutaza za tih 18 utakmica,iznosila 68minuta,znaci 22 minuta manje po utakmici igra od Mitrovica,pored toga,na Jovica po utakmici ide daleko manje lopti,nego na Mitrovica,golove je davao u svim bitnim utakmicama,sem protiv Bajerna,mada su tada porazeni sa 0:3,davao je golove Dormundu,Salkeu,Laciu,Marseju,a da li treba da napomenem da je najbolji strelac Nemacke lige uz zavidan broj asistencija i treci strelac Lige Evrope,do proslog kola PRVI!

Mislim to je toliko tuzno,da ono drvo ima prednost u bilo cemu!

avatar
Impozantno
Sunday, 10.03.2019
17:33

Kome treba taj balvan Jovic sto da treceligasu Fortuni 5 gola i bude najbolji strelac lige,kakva smejurija od lige,tamo i Pako Alkaser najbolji strelac,jedva cekam da predje u neku mnogo jacu ligu da bude treca opcija za napadaca.

avatar
nenadnenad1234
Sunday, 10.03.2019
17:52

Mitrovic je dao gol Totenhemu avgusta. Tako da tvoj tekst je cisto iznosenje dezinformacija.

avatar
Impozantno
Sunday, 10.03.2019
15:25

Tako nekako,ne moze sa 5 golova protiv do skorasnjeg treceligasa neke Fortune obezbedi prvo mesto u reprezentaciji.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Sunday, 10.03.2019
15:20

Aleksandar Jovanovic pregovara sa Crnom Gorom, i to je materijal za vest...

avatar
Aleksandar 7
Sunday, 10.03.2019
15:15

Obzirom da bekove nazalost nemamo(svaka cast Kolarovu,u ovom trenutku bi uz Baneta bio idealna rezerva) mi bi morali probati u formaciji 3-4-1-2 i to Dmitrovic,polu desno Milenkovic,polu levo Nastasic,centralno Veljkovic,potom dva zadnja vezna Matic i Milivojevic,siroko desno Zivkovic ,siroko levo Gacinovic,na poziciji klasicne 10ke bez obaveza ka pozadi Tadic i u spicu Jovic i Mitrovic .Na klupi Rajkovic,Bane Ivanovic,Kolarov,Nemanja Maksimovic ili Fejsa,Milinkovic Savic,Katai kao klasicna 10ka,Kostic,zatim neki brzak koji pokriva napred-nazad,bocna radilica(tog tipa je npr Srnic ili ...),recimo Radonjic i u spicu Prijovic.Ovaj tim bi dobro vodjen(sto je kod nas misaona imenica) mleo sve pred sobom.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Sunday, 10.03.2019
17:15

Tako niko nikad nije igrao, ne mozes da nemas ni bekove ni bekove-krila...

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Sunday, 10.03.2019
15:14

Cudi me da je KrstaJA pozvao Gacinovica, a nekad bih voleo da vidim i Luku i Priju zajedno. Dmitrovic- Milenkovic, Veljkovic, Spajic, Kolarov- Maksimovic, Matic (Lukic)- Tadic (Zivkovic ili Lazovic), Milinkovic-Savic, Ljajic (Kostic)- Jovic/Mitrovic (Prijovic). Sramota je poziv za Vasiljevica i Stefana Mitrovica, a pored njih bih otpisao i jovicica, radonjica i Mijata umesto kojeg bih pozvao Stojkovica jer nam trebaju tri golmana, isto tako, i Gajica umesto Rukavine. Stojkovic/Dmitrovic (Rajkovic/zasto se Jovanovic sad stavlja po strani, ne razumem)- Gajic, Milenkovic (Miletic), Veljkovic (Spajic), Kolarov (Bogosavac)- Maksimovic (Lukic), Matic (Fejsa, mala izmena u odnosu na onu prvu varijantu gde ih nisam poslozio po profilu nego po tome koga vidim blize postavi)- Tadic (Zivkovic/Lazovic), Milinkovic-Savic, Ljajic (Kostic)- AM/LJ (Prijovic). Naravno, Adem ce malo teze moci po krilu, ali, ne bi mu bio prvi put da tu igra, a verovatno nece ni poslednji- uostalom, ako moze Tadic desno...

avatar
Andrea Jankovic
Sunday, 10.03.2019
14:50

Po kojoj logici Mitrovic dobija sansu ispred Jovica?

avatar
Impozantno
Sunday, 10.03.2019
15:23

Po logici da igra u pet puta tezoj ligi i da je u ubedljivo najgorem timu dao 10 golova, dok u toj Bundes ligi moze Pako Alkaser da bude u TOP 3,dok je u Spaniji bio predmet ismejavanja.

avatar
Andrea Jankovic
Sunday, 10.03.2019
17:44

A po kojoj logici je PL 10x jaca od Bundeslige? Ovo je neozbiljno...

avatar
GoranPFC
Sunday, 10.03.2019
15:24

Po toj logici sto je 10 put bolji napadač od Jovica.

avatar
Andrea Jankovic
Sunday, 10.03.2019
14:50

Po kojoj logici Mitrovic dobija vecu sansu od Jovica?