Krstajić potvrdio, srpska "haubica" od prvog minuta!

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 19.03.2019.
20:41
Izvor: Sportske.net

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Mladen Krstajić potvrdio je u Volfsburgu da će Luka Jović početi sutrašnju utakmicu.

Epa/David Hecker
Epa/David Hecker

Povezane vesti

Članovi "A" selekcije fudbalske reprezentacije Srbije odradili su u utorak uveče poslednji trening pred prijateljsku utakmicu sa Nemačkom koja je na programu u sredu.

Selektor Mladen Krstajić još jednom je danas izašao pred predstavnike medija i otkrio im da će napadač Ajntrahta Luka Jović početi sutrašnji meč.

"Što se tiče Luke Jovića i pitanja da li će biti u timu ili neće, mogu da vam kažem da će biti u timu i da će početi utakmicu", rekao je Mladen Krstajić a prenosi "Mondo".

Biće to četvrti nastup za Luku Jovića u "A" selekciji našeg nacionalnog tima, a prvi od starta jedne utakmice. Napadač Ajntrahta nalazi se u fenomenalnoj formi, pošto je u dosadašnjem toku sezone postigao 22 gola i zabeležio 6 asistencija u Bundesligi i Ligi Evrope.

Strateg "Orlova" nije želeo dalje da otkriva karte, a ponovo je progovorio o kadrovskim problemima sa kojima se susreo pred duel sa Nemačkom.

"Nije jednostavna situacija kod nas. Imamo sedam povređenih igrača, koji nažalost nisu doputovali. To su mnogo bitni igrači, iskusni, koji dugi niz godina igraju za reprezentaciju. Matića sigurno nećemo imati za Portugal, kao i Prijovića. Dalje, Tadić, Kostić, Kolarov, Mitrović... To su četiri igrača koje još čekamo, ostali su u Beogradu na rehabilitaciji, nadamo se da će nam se u četvrtak priključiti u Portugalu. Ista je situacija sa Fejsom, koji isto ima povredu i priključiće nam se u Lisabonu", raportirao je Krstajić.

Uprkos problemima sa kojima se susreće i činjenici da na drugoj strani stoji jedna od najboljih reprezentacija sveta, Mladen Krstajić ima apsolutno povrenje u igrače koje je poveo na put.

"Poštujemo domaćina kao fudbalsku velesilu, ali imamo mlade, talentovane, igrače koji žele da se dokažu i koji će biti okosnica srpskog fudbala u budućnosti", dodao je selektor.

Krstajić se potom osvrnuo na nastup reprezentacije Srbije na Svetskom prvenstvu u Rusiji i istakao kako je u Ligi nacija sa mladim timom ostvaren željeni cilj, a nekoliko reči kazao je i o situaciji u srpskom fudbalu.

"Što se tiče srpskog fudbala, ima dosta talenata, mladih igrača, svetskih šampiona, ali mislim da bi trebalo da biraju sredine u kojima će da igraju standardno, a ne da idu u klubove da bi se samo prodali i da bi zaradili novac. Novac dolazi sam po sebi", poručio je selektor Srbije.

Prijateljska utakmica reprezentacija Nemačke i Srbije igra se u sredu od 20 časova i 45 minuta u Volfsburgu.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke