Krstajić poručuje: "Ne bojimo se Portugala!"

Autor: Beta Beta
nedelja 24.03.2019.
19:20
Izvor: Beta

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Mladen Krstajić rekao je danas da se ne boji utakmice sa Portugalom, koga je ocenio prvim favoritom u kvalifikacionoj grupi za Evropsko prvenstvo 2020. godine.

Epa/Antonio Cotrim
Epa/Antonio Cotrim

Povezane vesti

Srbija će gostovati Portugalu u svojoj prvoj utakmici kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

"Cenimo i poštujemo Portugal, to je favorit broj jedan, ali se ne bojimo, iako smo oslabljeni. Ovi momci koji su igrali u Nemačkoj su pokazali kvalitet, da su veoma disciplinovani, da je atmosfera zaista dobra, svi su raspoloženi i biće kvalitetna utakmica. Nadamo se najboljem", rekao je Krstajić na konferenciji za novinare u Lisabonu.

Portugal je već igrao jednu utakmicu, nerešeno sa Ukrajinom (0:0).

"Normalno je da budu pod pritiskom, kao što smo i mi. Igra se za bodove. Utakmica će biti važna i za Portugal i za Srbiju. Portugal je favorit broj jedan, aktuelni evropski šampion. Imaju kvalitetnu ekipu bez obzira na to što su igrali nerešeno sa odličnom Ukrajinom", kazao je Krstajić.

Naveo je da se neće ugledati na Ukrajinu.

"Svako ima svoj model, kako Ukrajina, tako Portugal i Srbija. Ne gledamo druge, već nas, da se što bolje spremimo. Znamo naše mane, znamo njihove i želimo da ih nađemo što više. Znamo svoj kvalitet, šta možemo i najbitnije je da budemo maksimalno koncentrisani", dodao je selektor.

Krstajić neće moći da računa na Aleksandra Kolarova, Nemanju Matića, Filipa Kostića i Ljubomira Fejsu.

Rekao je da "naravno da zna sastav" koji će izaći na teren, da su Dušan Tadić i Aleksandar Mitrović normalno trenirali dan pred utakmicu i da ima kompletnu sliku. Dodao je da želi da Srbija u budućnosti bude kao ona na utakmici sa Nemačkom u Volfsburgu (1:1).

"Suština je da igramo sve bolje, bez obzira na protivnika. Model iz Nemačke je ono čemu težimo u budućnosti, dobre stvari da zadržimo, a loše da svedemo na minimum", istakao je Krstajić.

Portugalske novinare je zanimalo Krstajićevo mišljenje kako će ekipa Srbije zaustaviti Kristijana Ronalda.

"Veliku zvezdu je teško analizirati. Imamo neke ideje i metode kako da pokušamo da ga zaustavimo. Nisam ni prvi ni poslednji koji će reći da je možda i najbolji na svetu, suvišno je komentarisati", rekao je Krstajić.

Kapiten ekipe Dušan Tadić rekao je da veruje u povoljan rezultat u Lisabonu.

"Ako se pogleda prošlost, imali smo mnogo problema sa incidentima i oni su nas izbacivali na prethodnim takmičenjima, Đenova, Albanija i tako to. Svesni smo da možemo da napravimo problem Portugalu, ali treba ići korak po korak. Verujemo u sebe i nadamo se dobrom rezultatu. Ovo je najteže gostovanje i ne smemo previše da pretimo Portugalu. Želimo da se plasiramo na Evropsko prvenstvo, to nam je cilj i učinićemo sve da do toga dođemo, iako neće biti lako", rekao je Tadić.

Tadić je naveo da mu je nebitno na kojoj će poziciji igrati i da je najbitnije da najbolje moguće odgovori svakom zadatku i da se prilagodi na njega, upitan za ulogu u reprezentaciji i klubu za koji nastupa.

Utakmica Portugal - Srbija igra se u ponedeljak od 20.45 na stadionu Benfike u Lisabonu.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Wolverine
Monday, 25.03.2019
02:02

Pretanak je Portugal, ali uvijek se može desiti da Ronaldo dobije neki skok i eto (ili penal).

avatar
IM
Sunday, 24.03.2019
20:59

Zbog onakvih izjava pojedinih nasih igraca o Ronaldu mislim da moze svasta da se ocekuje,jos samo ako neko u publici krene da mu vice Mesi,ima bar 3 da nam da najmanje...

avatar
Alexjanko
Sunday, 24.03.2019
20:29

I ja se ne bojim Portugala,ja se bojim tebe Krstajicu !?