Krstajić otvoreno o Portugalu, otkrio zbog koga nema sna!

  • Autor: Ivan Cvetković

  • 22. mart 2019.

  • 20:17

  • Izvor: Sportske.net, Sportski žurnal

  • facebook
  • twitter
  • email

Može li Srbija do povoljnog rezultata u Lisabonu?

Krstajić otvoreno o Portugalu, otkrio zbog koga nema sna!
Foto: Beta/AP Photo/Martin Meissner
Selektor Srbije Mladen Krstajić ima velikih problema.

Za tri dana, "Orlove" očekuje okršaj sa prvakom Evrope u Portugalu, a on neće moći da računa na neke od bitnih igrača na startu kvalifikacija.

Atmosfera u ekipi je dosta bolja nakon dobrog rezultata protiv Nemačke, a u intervjuu za Sportski žurnal Krstajić je istakao da je zadovoljan učinkom igrača.

"Generalno sam zadovoljan kad pogledam da nismo imali šest-sedam standardnih igrača koji su pozivani u reprezentaciju i bili okosnica, ili su i danas okosnica tima. Kolarov i Kostić ne mogu da nam se priključe Zvali smo Mladenovića i Gajića iz Zvezde, moramo da popunimo broj što se tiče treninga i same konkurencije. Imamo nekoliko igrača koji su roviti."

Šta je pozitivno iz utakmice sa Nemačkom?

"Pozitivna je energija, koncentracija, želja za dokazivanjem, za dobrim rezultatom, da prezentuješ samog sebe u dresu reprezentacije i svoju zemlju što je najbitnije. Videla se kompaktnost u ekipi, da smo jedna celina. I svih prethodnih tri-četiri dana koliko smo zajedno, bilo je uočljivo da žele nešto da naprave. Potvrdilo se to i rezultatom."

Polemika u javnosti je doprinela do toga da bi ekipa mogla biti uzdrmana.

"Nismo obraćali pažnju na lošu klimu u delu javnosti. Kad god pravimo spisak želimo da bude najbolji, da su svi zdravi i spremni i u konkurenciji za tim. Prvi put nas je zadesilo to da smo iz dana u dan morali da se suočavamo sa otkazivanjima igrača koji su i u prošlosti bili a i danas su, biće i ubuduće - nosioci reprezentacije. Te stvari ja gledam tako da se jednostavno trudim da me ne opterete. Svesno sam pozvao 27 igrača zato što smo znali da neki nisu 100 odsto fit i nismo bili sigurni da će ići sa nama u Nemačku i Portugaliju."

Šta možemo da očekujemo na meču sa Portugalcima koji će biti dosta drugačiji od prethodnog.

"Razlika u ove dve utakmice je samo u bodovima, jedna je bila prijateljska, druga takmičarska, a što se tiče naše pripreme – ne postoji razlika. Biće ista priprema kao dosad, studiozna s naše strane što se tiče stručnog štaba. Igrači su ti koji, videlo se odmah posle utakmice u Nemačkoj, prilaze polako i ozbiljno narednim obavezama. To se videlo i po njihovo dolasku u hotel posle meča sa Nemačkom: večera, odlazak na spavanje, jutarnji trening, polazak u Lisabon... Ne lebdimo. Svesni smo igre, rezultata i svega što smo uradili u Volfsburgu, ali ne lebdimo. Mirni smo na zemlji i svesni šta nas čeka. Prilazimo utakmici normalno, uz dužno poštovanje Portugalu, ali nemamo strah ni od jedne ekipe. Prvu zvezdu tima Kristijana Ronalda odavno sanjam, zato i ne spavam", dodao je šaljivo Krstajić.

Šta ih čeka?

"Čeka nas aktuelni evropski prvak Portugalija koja je sigurno favorit u našoj grupi, ali najvažnije je u ovom momentu da zadržimo mir i atmosferu koja nas, opet ponavljam kao papagaj, krasi duže vreme bez obzira što se neke stvari pojavljuju i pokušavaju da stvore drugačiju sliku. Uporno tvrdim da je atmosfera zaista odlična u našem timu i da nemamo nikakvih nesuglasica unutar ekipe. Utakmici prilazimo sasvim normalno uz dužno poštovanje Portugalije koja je favorit u našoj grupi, ali nemamo strah", zaključio je Krstajić

  • facebook
  • twitter
  • email

Ne propustite

Komentari