Krstajić otvoreno o Portugalu, otkrio zbog koga nema sna!

Autor: Ivan Cvetković
petak 22.03.2019.
20:17
Izvor: Sportske.net, Sportski Žurnal

Može li Srbija do povoljnog rezultata u Lisabonu?

Beta/AP Photo/Martin Meissner
Beta/AP Photo/Martin Meissner

Povezane vesti

Selektor Srbije Mladen Krstajić ima velikih problema.

Za tri dana, "Orlove" očekuje okršaj sa prvakom Evrope u Portugalu, a on neće moći da računa na neke od bitnih igrača na startu kvalifikacija.

Atmosfera u ekipi je dosta bolja nakon dobrog rezultata protiv Nemačke, a u intervjuu za Sportski žurnal Krstajić je istakao da je zadovoljan učinkom igrača.

"Generalno sam zadovoljan kad pogledam da nismo imali šest-sedam standardnih igrača koji su pozivani u reprezentaciju i bili okosnica, ili su i danas okosnica tima. Kolarov i Kostić ne mogu da nam se priključe Zvali smo Mladenovića i Gajića iz Zvezde, moramo da popunimo broj što se tiče treninga i same konkurencije. Imamo nekoliko igrača koji su roviti."

Šta je pozitivno iz utakmice sa Nemačkom?

"Pozitivna je energija, koncentracija, želja za dokazivanjem, za dobrim rezultatom, da prezentuješ samog sebe u dresu reprezentacije i svoju zemlju što je najbitnije. Videla se kompaktnost u ekipi, da smo jedna celina. I svih prethodnih tri-četiri dana koliko smo zajedno, bilo je uočljivo da žele nešto da naprave. Potvrdilo se to i rezultatom."

Polemika u javnosti je doprinela do toga da bi ekipa mogla biti uzdrmana.

"Nismo obraćali pažnju na lošu klimu u delu javnosti. Kad god pravimo spisak želimo da bude najbolji, da su svi zdravi i spremni i u konkurenciji za tim. Prvi put nas je zadesilo to da smo iz dana u dan morali da se suočavamo sa otkazivanjima igrača koji su i u prošlosti bili a i danas su, biće i ubuduće - nosioci reprezentacije. Te stvari ja gledam tako da se jednostavno trudim da me ne opterete. Svesno sam pozvao 27 igrača zato što smo znali da neki nisu 100 odsto fit i nismo bili sigurni da će ići sa nama u Nemačku i Portugaliju."

Šta možemo da očekujemo na meču sa Portugalcima koji će biti dosta drugačiji od prethodnog.

"Razlika u ove dve utakmice je samo u bodovima, jedna je bila prijateljska, druga takmičarska, a što se tiče naše pripreme – ne postoji razlika. Biće ista priprema kao dosad, studiozna s naše strane što se tiče stručnog štaba. Igrači su ti koji, videlo se odmah posle utakmice u Nemačkoj, prilaze polako i ozbiljno narednim obavezama. To se videlo i po njihovo dolasku u hotel posle meča sa Nemačkom: večera, odlazak na spavanje, jutarnji trening, polazak u Lisabon... Ne lebdimo. Svesni smo igre, rezultata i svega što smo uradili u Volfsburgu, ali ne lebdimo. Mirni smo na zemlji i svesni šta nas čeka. Prilazimo utakmici normalno, uz dužno poštovanje Portugalu, ali nemamo strah ni od jedne ekipe. Prvu zvezdu tima Kristijana Ronalda odavno sanjam, zato i ne spavam", dodao je šaljivo Krstajić.

Šta ih čeka?

"Čeka nas aktuelni evropski prvak Portugalija koja je sigurno favorit u našoj grupi, ali najvažnije je u ovom momentu da zadržimo mir i atmosferu koja nas, opet ponavljam kao papagaj, krasi duže vreme bez obzira što se neke stvari pojavljuju i pokušavaju da stvore drugačiju sliku. Uporno tvrdim da je atmosfera zaista odlična u našem timu i da nemamo nikakvih nesuglasica unutar ekipe. Utakmici prilazimo sasvim normalno uz dužno poštovanje Portugalije koja je favorit u našoj grupi, ali nemamo strah", zaključio je Krstajić

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
mihmar
Saturday, 23.03.2019
15:46

Ma kakav Ronaldo ... Pavkov ce ga saterati u misju rupu

avatar
SvetskiSampion
Saturday, 23.03.2019
01:58

Krstaja u srpsku ligu da pece zanat prvo.... Izveo je ofanzivni sastav protiv nemaca i onda im rekao da cuvaju 0:1na prijateljskoj?! Pizon je za njega Anceloti.

avatar
magister
Friday, 22.03.2019
22:53

Nažalost - ne možemo na jako važnoj utakmici da sastavimo najbolji tim. Velika je šteta što ne igraju Kolarov i Matić, a ako dobro razumem - ni Kostić neće moći? Nenad je dobro primetio da će Krstajić imati dilemu oko drugog stopera, ja bih se pre odlučio za Spajića - kad bi mogao da igra levog, ali kako je morao da prebaci levo Milenkovića, čini mi se da je bolja varijanta - Veljković (ali obojica su okej). Levo - ko god bude bio imaće težak zadatak. Možda ne treba Bogosavca peći na vatri baš protiv Portugala i Ronalda, mada - zna fudbal, oseća igru, uglavnom - ne paniči. Po meni nema dileme za zadnje - centralne vezne: Maksimović, Lukić, Gaćinović. SMS da sačeka na klupi. Ako ćemo hrabrije, možda samo Maksa i Gaćinović, a Ljajić uz Tadića iza špiceva. U špicu: Mitro i Jović. Ako Mitro ne može - Živković ili Radonjić. Dmitrović - Rukavina, Milenković, Veljković, Bogosavac - Maksimović, Gaćinović - Tadić, Ljajić (Lukić) - Jović, Mitrović (Živković).

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Saturday, 23.03.2019
11:41

Necemo igrati sa dva napadaca...

avatar
gorango
Friday, 22.03.2019
22:27

Dzaba sve, igraju igraci ali koja je uloga selektor ako bi ono igrali sami od sebe? U ovom slucaju, nama je svejedno. Selektor je kopmetentan koliko i bilo ko na ovom svetu. Tuga.

avatar
nenadnenad1234
Friday, 22.03.2019
21:33

Protiv Portugala se ima sanse, samo da se pravilno pristupi utakmici i odabriu startnih 11. Da se ne lazemo one postave koje ste vi ovde ponavljali, nikako ne dolaze u obzir.
Ako ne "eksperimentisemo" nista, mada bi ja najvise voleo da izadjemo 3-5-2, ili 3-4-2-1, i izadjemo u nasoj vec standardnoj formaciji (4-2-3-1) za ocekivati je (bar po meni) da su sigurni:
Dmitrovic-Rukavina-Milenkovic-Maksimovic-Lukic-Gacinovic-Tadic-Lazovic.
Prva nedoumica: drugi stoper, dal dati sansu Spajicu, koji ima vise utakmice u nogama i nije lose izgledao protiv Nemacke, ili Veljkovicu koji je uigrani sa Milenkovicem
Druga nedoumica: dal dati sansu Bogosavcu, koji je pokazao malo nesigurnosti protiv Nemacke, ali u sustini je solidno izgledao, ili datu sansu Mladenovicu, koji je naknadno pozvan, ali je ipak iskusniji i ima jace utakmice u nogama
Treca nedoumica: oko nadaca (Jovic/Mitrovic). To najvise zavisi od same taktike. Ako imamo zelju da igramo na zemlji i da stisnemo njihovu zadnju liniju, koja je sklona greskama treba Jovic da igra, a ako ipak zelimo da od starta krenemo sa "bunarenjem" ipak je Mitrovic bolji za to.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Friday, 22.03.2019
21:25

Trebao si da pozoves 27 ZDRAVIH igraca, ja fejsu vise NIKAD ne bih pozvao.