Krstajić obrazložio odluke: "Nije bilo sujete i konflikta, napravili smo pravi izbor"

Autor: Beta Beta
četvrtak 24.05.2018.
14:43
Izvor: Beta

Selektor reprezentacije Srbije Mladen Krstajić rekao je danas da je napravio pravi izbor fudbalera za Svetsko prvenstvo i da nije bilo sujete i konflikta kada je reč o izostavljenim igračima.

fss.rs
fss.rs

Povezane vesti

Krstajić je saopštio spisak sa 27 igrača koji će konkurisati za mesto u timu na Svetskom šampionatu koji će se igrati u Rusiji.

"Nije bilo lako, ali sam ponosan na stručni štab jer smo iscrpno radili i, sa zadovoljstvom mogu da kažem, napravili pravi izbor. Fond igrača uopšte nije veliki", rekao je Krstajić na konferenciji za novinare u Beogradu.

Spisak će na 23 imena biti skraćen 3. ili 4. juna.

"Svako je dobio minutažu da pokaže koliko može. Ne samo to, već i forma i karakter igrača, kakav je ko kao čovek, to su segmenti koje smo gledali, kompletnu celinu, šta ko može da odgovori u datom momentu", kazao je Krstajić.

Nisu, između ostalih, pozvani Ivan Obradović, Nemanja Gudelj, Nikola Maksimović, Dušan Basta.

"Spisak moramo da skratimo, a odluka je bila na meni i stručnom štabu, kako mislim da je najbolje. Nije bilo lične sujete i konfliktnih situacija. Najviše bih voleo da mogu da vodim 35, ali ne mogu", naveo je selektor Srbije.

Kada je reč o povređenom Matiji Nastasiću, Krstajić je rekao da je on "bitan šraf" i da će 26. maja biti poznato da li će na njega moći da računa u Rusiji.

Upitan za najboljeg strelca Super lige Srbije Aleksandra Pešića iz Crvene zvezde i da li je degradacija domaćeg prvenstva to što ga nije pozvao, Krstajić je odgovorio odrično.

"Pešić je četvrti špic sa spiska od 35 imena. On je prvi strelac lige. Prijović je prvi strelac grčke lige, Mitrović mnogi kažu naš najbolji špic, Jović se dokazuje u nemačkom prvenstvu. Drago mi je što imam sedam miliona saradnika i kolega, da komentarišemo za dobro našem fudbalu", naveo je selektor.

Dodao je da je ostalo 27 igrača na spisku jer je sezona bila duga i je mnogo njih igralo na visokom nivou tako da trenažni proces neće biti isti na početku priprema i kasnije.

Reprezentacija Srbije će biti u Grupi E na šampionatu sa Kostarikom, Švajcarskom i Brazilom.

Prethodno će na pripremama u Austriji igrati prijateljske utakmice sa Čileom i Bolivijom.

"Neću otkrivati sve adute na tim utakmicama. Sastav će protiv Čilea sigurno biti kombinovan. Kostarika je prva u nizu na Svetskom prvenstvu i najbitnija je, određuje kako i šta dalje, diže ili spušta atmosferu", rekao je Krstajić.

Govoreći o ciljevima na Svetskom prvenstvu, selektor je ponovio ono što je govoreno i ranije, da je sam plasman uspeh.

"Sam plasman je veliki uspeh i učinićemo sve da napravimo dobru atmosferu i prezentujemo Srbiju na pravi način. Ne bežimo od odgovornosti i pokušaćemo da napravimo što bolji rezultat u Rusiji", kazao je selektor srpskih fudbalera.

Mladen Krstajić je iskoristio priliku da čestita Crvenoj zvezdi titulu šampiona Srbije, Partizanu trofej u Kupu, a Radničkom i Spartaku plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

16 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Gogi-11
Thursday, 24.05.2018
23:12

Rusija je arhivirana samim izborom selektora a on je selektor kao sto sam i ja, isti uticaj je imao kao i ja, ne bas kao ja on je ipak procitao spisak a i stručnjak je da oceni ko je kakav čovek i kakvi su im karakteri....

avatar
Sasha_Voj
Thursday, 24.05.2018
20:56

Umesto da ubaci bastu I još neke iskusnije igrače umesto I ih klinaca jedino mu to zameram. Mi nemamo velik izbor igrača na bastinoj poziciji

avatar
Silent
Thursday, 24.05.2018
15:42

Dace Bog da izgubite sve utakmice pa da te vise ne gledamo na klupi Srbije

avatar
Z
Thursday, 24.05.2018
15:00

Mene je iskreno prijatno iznenadio sastavom....svako ce imati neko pitanje, nekoga koga bi dadao (ja prvi), ali generalno, obzirom na okolnosti, ovo izgleda skroz fino

avatar
SRECNO NA PRIPREMAMA
Thursday, 24.05.2018
14:55

Dosta se spekulisalo o statusu Matije Nastasića s obzirom da je povređen i da je neizvestan za Mundijal, ali je dobio poziv.

-On je bitan šraf u našem timu. Stvari dobro idu, 26. ima pregled, videćemo tada da li će ići ili ne-, rekao je selektor. Znaci, vec za dva dana cemo znati da li ce ici Nastasic, to je jako bitno, kontam da je on taj 27-mi.

Krstajić je pozvao mladog defanzivca Fiorentine Nikolu Milenkovića kojem je dao prednost u odnosu na iskusnog Dušana Basku na poziciji desnog beka, dok Sergeja Milinković-Savića vidi kao glavnu podršku najisturenijem igraču na terenu. Ovo je ono o cemu ja stalno pisem, SMS treba da igra tik iza napadaca, a desno Zivkovic ili Tadic. Ide to (ideoloski i koncepcijski) ka dobrom.

avatar
Amar Zornic
Friday, 25.05.2018
03:38

Video sam barem prema lifescore da Milenkovic cesto igra desnog beka . Kakav je na toj poziciji ??

avatar
SRECNO NA PRIPREMAMA
Friday, 25.05.2018
08:09

Nije los, gledao sam ga samo protiv Juventusa i na jos jednom mecu, drago mi je da se snasao i tu, ali, ne bih ga tako koristio osim ako bas moram. Sa druge strane, ne raduje me sto je sad Fiorentina primila pet golova iako je on bio cak i jedan od boljih, narocito u prvom poluvremenu, unistio ih je rezervni golman:-D * livescore

avatar
SRECNO NA PRIPREMAMA
Thursday, 24.05.2018
14:53

E, to da li si napravio pravi izbor cemo da vidimo na SP. Mislim da nisi los covek, a to je jako vazno, samo gledaj da posle ne precrtas Urosa (za ovo se podrazumeva da Nastasic ne bude spreman mada bih mozda i tada:-) isao na ovu (prvu) varijantu), Maksu (premalo centralnih veznih imamo, a Grujan nije taj kalibar, nadam se da ces imati mudrosti i petlje da dilemu (ako je ima) preseces na pravi nacin) i Luku! Gacinovic mozda i moze i na ofanzivnom i na centralnom veznom, ali, nije to to, pogotovo ne na 8-ici...

avatar
Колатерална Штета
Thursday, 24.05.2018
15:21

prva postava po meni 4-2-3-1, za golmana znam da se neces složiti... Stojkovic - Rukavina, Ivanovic, Nastasic, Kolarov - Matic, Milivojević - Tadić SMS, Kostić - Mitrović

avatar
SRECNO NA PRIPREMAMA
Thursday, 24.05.2018
22:15

Hvala, Dr Ogba:-D

avatar
magister
Thursday, 24.05.2018
21:44

Pošto iznosimo želje... evo sastava čija se varijanta jednom pokazala jako loše, ali ja i dalje mislim da bi uz više uigravanja bila - prava: 4 1 4 1: Stojković - Ivanović, Milenković, Tošić, Kolarov - Matić (Milivojević) - Živković i/ili Tadić i/Ili SMS i/ili Kostić i/ili Ljajić (četvorica od ovih pet) - Mitrović. Ideja: sva četvorica u odbrani igrala su i bekove i stopere (!); najbolje bi bilo da sredinu uz jednog zadnjeg veznog drže Tadić, SMS i Ljajić, ali pod uslovom da se uigraju da na smenu, odgovorno, uzimaju ulogu drugog zadnjeg veznog. S druge strane, Živković je u Benfiki igrao i centralnog veznog, a bili bismo probojniji da imamo i levo i desno krilo... Najvažnije: da igraju oni koji umeju da trpe batine, provokacije, i kikseve i greške saigrača, a da ostanu na nogama, u koncentraciji, mirni i rešeni, bez valjanja i foliranja, to se neće trpeti, već daš sve od sebe da uvek ostaneš na nogama i završiš akciju, a padneš kad stvarno ne možeš.

avatar
NikkiCFC
Thursday, 24.05.2018
20:37

Vezni red Matic, Milivojevic i SMS sva je prilika na svetskom prvenstvu ce igrati prvi put zajedno.

avatar
Dr.Ogba
Thursday, 24.05.2018
17:30

e obotnice svaka cast,verovao ili ne isti sastav i ja prizeljkujem...

avatar
Tomić: Lažna legenda
Thursday, 24.05.2018
16:28

Nemoj Milivojevića da nam diraš. Čovek je kapiten premijerligaša.

avatar
SRECNO NA PRIPREMAMA
Thursday, 24.05.2018
15:33

Znam da bi takav moj tim bio dosta neiskusan, ali, to je moja zelja:-D

avatar
SRECNO NA PRIPREMAMA
Thursday, 24.05.2018
15:33

Ako cemo iskreno, ne slazem se za vise od pola tima:-D Dmitrovic- Ivanovic, Milenkovic, Veljkovic (Nastasic je 50-50 da ce ici), Kolarov- Maksimovic/Milivojevic, Matic- Zivkovic/Tadic, SMS, Ljajic- Mitrovic.