Krstajić objasnio zašto 26 igrača, poslao poruku Matiji i Luki!

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 06.11.2018.
12:07
Izvor: Sportske.net

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Mladen Krstajić objasnio je zašto je za predstojeće mečeve pozvao 26 igrača i uputio jasnu poruku Matiji Nastasiću i Luki Milivojeviću.

Beta/Branislav Božić/Ds
Beta/Branislav Božić/Ds

Povezane vesti

Na spisku selektora Mladena Krstajića za mečeve sa Crnom Gorom i Litvanijom našlo se 26 imena, neko bi rekao da je previše igrača ali strateg "Orlova" ima objašnjenje za ovakvu odluku.

"Pozvali smo 26 igrača, jer je veliki broj igrača opterećen kartonima i preti im suspenzija. Pozvali smo Luku Jovića koji je već bio sa nama na Svetskom prvenstvu, a u međuvremenu je bio na raspolaganju selektoru Đoroviću u mladoj reprezentaciji. Sveža krv je i povratnik Ljubomir Fejsa koji je zaslužio da bude deo ove reprezentacije", objasnio je Krstajić.

Nakon propuštenih mečeva sa Crnom Gorom i Rumunijom u tim se vraćaju kapiten i zamenik kapitena Aleksandar Kolarov i Nemanja Matić, ali na spisku ponovo nema Matije Nastasića i Luke Milivojevića.

"Matija Nastasić je dobar momak, dobar igrač i žao mi je zbog izjava da ne želi više da igra za reprezentaciju. I pored svega,on je i dalje na našem skeneru, kada bude doneo odluku da želi da igra za reprezentaciju, ako bude na potrebnom nivou, zašto da ne...", kazao je Krstajić i dodao,

"A što se tiče Luke Milivojevića, prešao sam preko nekih stvari, ali onda su se nedavno ponovo pojavile izjave. Nisam zlopamtilo, ostaje i Luka Milivojević na skeneru...", poruka je selektora Srbije.

Strateg "Orlova" osvrnuo se i na situaciju vezanu za Nemanju Matića. Krstajić je u potpunosti podržao vezistu Junajteda koji je prethodnog vikenda skinuo "popi" sa dresa i tako podigao prašinu u Britaniji.

"Pravi je momak, maksimalno ga podržavam. Prema svima sam iskren, tako i prema njemu", rekao je Krstajić ovim povodom.

Što se tiče takmičarskih ciljeva reprezentacije u nastupajućem periodu situacija je jasna. Pobedom nad Crnom Gorom "Orlovi" bi osigurali prvo mesto u Grupi 4 Lige C i tako obezbedili plasman u baraž i višu diviziju.

"Znali smo i pre starta Lige nacija šta želimo, a to je prvo mesto u grupi. Želimo plasman u B diviziju Lige nacija, a znamo i da jedan od dva puta do Evropskog prvenstva vodi preko baraža Lige nacija", kazao je Krstajić.

Žreb kvalifikacija za Evropsko prvenstvo zakazan je za početak decembra. Srbija će u slučaju osvajanja prvog mesta u svojoj grupi biti u trećem šeširu.

"Cilj nam je da posle utakmica sa Crvom Gorom i Litvanijom ostanemo prvi na tabeli naše grupe i tako osiguramo baraž, a posle kvalifikacija za Evropsko prvenstvo stvari će svakako biti jasnije", zaključio je selektor Srbije Mladen Krstajić.

Utakmica 5. kola u Grupi 4 Lige C između Srbije i Crne Gore igra se 17. novembra od 15 časova na stadionu "Rajko Mitić", a tri dana kasnije "Orlovi" dočekuju Litvaniju u Humskoj.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
РВЛТИЗАН И РВЛТИЗАМ
Tuesday, 06.11.2018
16:46

Cekaj bre, koja je logika da zoves Rukavinu (a isto godiste kao i Ivanovic, cak je i stariji) i Miletica pre Gajica i Baste, Vukovica pre Tosica (da sada ne idem dalje ko jos dolazi u obzir) koji je bio odlican na SP, Jovicica pre Gudelja (ili Radoje s tim da imamo tu jos kandidata, naravno) i Kostica (i Radonjica, uvek cu obojicu da apostrofiram) pre Sulejmanija? Sramota i necuveno nesto.

avatar
DekiStankovic5
Tuesday, 06.11.2018
14:11

Nije te sramota vise izjava kojih dajes,poltronu,marioneto!
P.s. kakav je ovo termin u 15 h protiv Crne Gore :)

avatar
Dorotej
Tuesday, 06.11.2018
14:09

Jedini je problem Krstajiću da nemaš znanje i iskustvo za selektora.

avatar
ddr16
Tuesday, 06.11.2018
13:41

ovaj nema kicmu cak ni da odgovori milivojevicu na izjave,to i pokazuje da je milivojevic u pravu,a da krstajicu neko drugi pise izjave,cim ga je sramota da prizna sta je stvarno u pitanju...

avatar
DouglasHaffernan
Tuesday, 06.11.2018
13:34

Ugasiti reprezentativni fudbal u Srbiji. FEJSA ????? Pa nema smisla

avatar
NikkiCFC
Tuesday, 06.11.2018
18:03

Tebi je Fejsa ovde problem??

avatar
Peđa3
Friday, 09.11.2018
10:17

Pa ti zaista ne pratiš fudbal!???