Krstajić o optimizmu, ali i o mukama zbog spiska

Autor: Beta Beta
ponedeljak 28.05.2018.
21:02
Izvor: Beta

Selektor Krstajić je doneo dobre vesti u vezi Matije Nastasića i rekao da će imati veoma težak posao oko skraćivanja spiska.

fss.rs
fss.rs

Povezane vesti

Selektor Srbije Mladen Krstajić rekao je danas da će mu biti teško kada bude morao da skrati spisak na 23 fudbalera i istakao da ni sa jednim do sada nije imao problem.

"Naći ćemo 23 igrača koja su, po nama, adekvatna za Svetsko prvenstvo. Videćemo da li ćemo pogoditi ili ne, Ostali nisu prekobrojni niti nepoželjni. Zasad nisam imao problem ni sa jednim igračem i ne vidim razlog da ga bude u budućnosti", rekao je Krstajić novinarima u Staroj Pazovi.

Reprezentacija Srbije se okupila na početku priprema za Svetsko prvenstvo.Krstajić na raspolaganju ima 27 igrača, a u Rusiju će moći da vodi njih 23.

"Biće mi mnogo teško da precrtam nekog igrača. Ipak su to momci koji će biti tu 10 dana, a četvorica će morati... Dva puta sam bio precrtavan, to je život. Ovo je 27 najboljih što Srbija ima. Nismo klub, igramo za naciju i svoju zemlju", kazao je Krstajić.

Kada je reč o povredjenom Matiji Nastasiću, koji je prvi trening odradio samostalno u Staroj Pazovi, Krstajić je istakao da je optimista.

"Dobra je situacija. Pre dva dana je uradio rendgen. Stvari su pozitivne i mislim da će u četvrtak da se pridruži ekipi. Sve je na njemu. Ovo je više nego što smo očekivali", naveo je Krstajić.

On je dodao da je jedva čekao da dođe dan okupljanja jer je ostao teret posle spiska od 35, a posle i 27 igrača.

"Igrači su raspoloženi, a atmosfera dobra, što smo potencirali sve vreme. Momci su pokažali da žele da rade i da se dokazuju", kazao je Krstajić.

Selektor Srbije je rekao da nema potrebe da se igrači plaše prvog duela sa Kostarikom, da treba sve da poštuju, ali i da budu svesni svog kvaliteta.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

15 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Gogi-11
Tuesday, 29.05.2018
06:28

Sta ti je tesko da bilo koga precrtas pa nisi ih ti ni birao a neces ih ni precrtavati tako da ti nece biti tesko da pročitaš...

avatar
magister
Tuesday, 29.05.2018
00:05

Nadam se da će biti i mudrosti i hrabrosti da se u 23 igrača nađe dovoljno opcija i alternativa, a ne da se pozove šablonski u odnosu na mesta u timu. Ivanović, Milenković, Tošić i Kolarov mogu da igraju i stopere i bekove veoma dobro. Ako im se dodaju desni i levi bek, da li bi 7 ljudi, sa Nastasićem ili nekog umesto njega bilo dovoljno? Milivojević, Matić su neprikosnoveni zadnji vezni, zar nije još jedan, na primer Grujić dovoljan, jer pretpostavka je da ne mora na svakoj utakmici da se igra sa dvojicom zadnjih veznih? Živković i Gaćinović sasvim dobro pokrivaju i defanzivu, pa njihov ulazak u tim može da popuni i poziciju jednog zadnjeg veznog, pogotovo ako bi obojica bila u timu, a to bi dodalo na brzini i agresivnosti. A to bi dodalo i na mogućnosti da se doda i Jović uz Mitra i Prijovića, a da možda uz Ljajića, Tadića, SMS-a, Kostića, dođe i Nemanja Maksimović, koristan, pametan i hrabar mladi igrač. I, sa 3 golmana, to je 23. Ili, možda prehrabro i neoprezno, umesto Grujića - Radonjić. Da Maksimović i pomenuti dvojac mladih, budu alternative za zadnje vezne, a da se dobije još jedna ekstra opcija za napad?

avatar
PAOLO I POL (SINGER)
Tuesday, 29.05.2018
14:04

Maksa (moze sve na sredini u centrali to jest po vertikali sto znaci da mali jedino ne moze te bocne pozicije, a ni ne treba nam vise niko tu) mora da ima i dobije prednost u odnosu na Grujica. Ako vec i bude isao Grujic sto bi bio novi veliki propust selektora, onda nam (zbog brojcanog stanja ako nista drugo) ne treba Roda, a to isto tako podrazumeva da ni MN nece ici.

avatar
Del-Boy-Trotter
Monday, 28.05.2018
23:01

Samo hrabro Krstajicu! Samo hrabro Srbijo! Neka svaka konstruktivna kritika bude vam podsticaj za napredak, a vecina kritke na racun Krstajica to definitivno nije! Sto se tice spiska 98% igraca su opravdano na njemu i ne treba se uopste toliko mnogo obazirati na ovih 2% vec biti srecan sto imamo tako jaku selekciju... Pa pogledajmo ekipe koje su bile uspesne na proslom EP kao sto su Island i Vels. Od tih je nasa selekcija mnogooo jaca i zasluzuje da se za nju navija i u nju nada...Ja cu to svakako ciniti! Mislim da Krstajic ce napraviti dobru timsku atmosferu i moze bolje oceniti kako ovi igraci disu jer je mlad i sam je do skoro igrao i to veoma uspesno kako za klubove tako i za repku...Uvek je bio pouzdan tako da i ima sve predispozicije da to pokaze na duge staze kao trener..Protiv Nigerije je pokazao da je naucio od gresaka iz tekme protiv maroka gde je doticni pojedinac iz odbrane izostavljen kao i sve one kiksare iz kvalifikacija tipa vukovic, s.mitrovic itd...Pored svega trener je pozvao mlade igrace koje smo mi navijaci prizeljkivali kao sto su sms, jovic, milenkovic..Staromodni i tvrdoglavi Muslin nikoga od njih nebi zvao! Ne znam koliko je to dosada u planovima, ali trebalo bi da se poradi kao Paunovic sto je to cinio na u20 SP za mlade na mentalnom planu, gde nasih igraci su najtanji u obliku nekog jakog mentalnog trenera...Tada je mozda to bilo jedan od glavnih kljuceva za uspeh! Moje poverenje treneru imas 100%! Napred Srbijo, Napred MI!

avatar
PARTIZAN ŠAMPION \'18
Monday, 28.05.2018
21:46

Toliko smo jaki da prosto ne znaš koga da precrtaš :D

avatar
PAOLO I POL (SINGER)
Tuesday, 29.05.2018
00:05

A zapravo nikad laksi izbor nije bio- Rajkovic ili Jovanovic (imao (daleko) bolju sezonu, i to u jacem prvenstvu), Rodic (izgleda da ce Nastasic moci, a Kolarov je najsigurniji po pitanju mesta od svih pa ce tu moci i Tosic u slucaju da bas mora neko da uskoci)- ako ne Rodic, onda Spajic, Grujic i Radonjic, Kostic ili Gacinovic s tim sto bi i definitivno najpravednije bilo da to bude onaj koji je tu prvi naveden jer nije igrao u kvalifikacijama, a nije od onih koji kvalitativno odskacu u odnosu na svoju konkurenciju i ne spada u red onih koji su bili nepravedno zapostavljeni do sada. Da je vise pokazao na EP za mlade, a jeste zanimljv igrac, pa i da se razmisli na tu temu...

avatar
PAOLO I POL (SINGER)
Friday, 01.06.2018
18:58

Gotovo nista nisam pogodio.

avatar
PARTIZAN ŠAMPION \'18
Friday, 01.06.2018
17:26

Ako je ovo pravna država, ako je predsednik predsednik...selektor selektor onda je i ovo reprezentacija.

avatar
Office
Monday, 28.05.2018
21:04

Napred Srbija, donesite nam konacno radost.