Krstajić: "Nije me Muslin doveo, nego Kokeza"

Autor: Pavle Knežević
ponedeljak 06.11.2017.
16:31
Izvor: Sportske.net

Krstajić je izdržao sva novinarska pitanja o smeni selektora i otkrio šta je plan za azijsku turneju.

Sportske.net/Pavle Knežević
Sportske.net/Pavle Knežević

Povezane vesti

Cilj Srbije na azijskoj turneji da pruži priliku onima koji su manje igrali i da isproba nove sisteme. V.D. selektora Mladen Krstajić i kapiten Branislav Ivanović više su odgovarali na pitanja o bivšem selektoru.

"Pre svega, hvala predsedniku Kokezi i sportskom direktoru Bunjevčeviću na ukazanom poverenju da vodim reprezentaciju u ove dve utakmice. Biće mi čast i zadovoljstvo da nastavim saradnju sa ovim momcima, koji su najzaslužniji za plasman na Svetsko prvenstvo u Rusiji.

Što se tiče samog spiska, izašli smo u susret Nemanji Matiću zbog obaveza u klubu i broja odigranih utakmica. Ljubomir Fejsa je sinoć igrao utakmicu i očekujemo ga večeras. Videćemo u kakvom je stanju, jer ima lakšu povredu. Zbog toga su otpali i golman Jovanović i Matija Nastasić. Svi ostali su tu, na raspolaganju
", rekao je Krstajić novinarima u Staroj Pazovi.

Bili ste deo stručnog štaba Slavoljuba Muslina, da li ste pomislili da i vi podnesete ostavku posle njegove smene?

"Zaista smo dobro sarađivali godinu i po dana. Moram da kažem da su mene u Savez doveli Kokeza i Bunjevčević. Ja sam deo projekta FSS. Muslinu je asistent bio Sergej Gurenko, a mi smo bili deo stručnog štaba iz FSS", rekao je Krstajić.

A ko je sastavio ovaj spisak igrača?

"Mislim da me dovoljno poznajete iz doba dok sam bio igrač i posle funkcioner u Partizanu, tako da je ovo pitanje uvredljivo. Bukvalno nikome ne dajem da se meša u moj posao. Muslin i ja smo sarađivali perfektno. Očekivao sam da će da me pozove, ali nije pozvao do danas", rekao je Krstajić.

Muslinu se najviše zameralo nepozivanje Sergeja Milinković-Savića, koji je kod vas na spisku.

"Svako ko dođe na ovu funkciju bira igrače koji su najvaćniji. Sergej je pokazao igrama u Laciju da će biti nosilac tima i budućnost srpskog fudbala", rekao je Krstajić.

Da li ćete menjati formaciju zbog koje je Muslin takođe kritikovan?

"Imali smo uspeha sa formacijom 3-4-3, koju je javnost u nekim situacijama omalovažavala, ali se ekipa kvalifikovala. Ove predstojeće utakmice ćemo odigrati u formaciji 4-3-3. Plan A je nešto što je urađeno, a ovo je sada plan B.

Pozvali smo par mladih igrača koji će da čine budućnost srpskog fudbala i da pokažu kvalitet koji je neosporan. Treba da ih uvedemo u tim, dobiće primat da uče jer treba da budu budućnost srpskog fudbala
", rekao je Krstajić.

On je rekao da će treći golman u ovoj akciji biti Mitrović, a javnost najviše zanima budućnost vrlo talentovanog Svilara.

"Savez je u kontaktu sa njegovim roditeljima. On je izrazio želju da igra za Srbiju i mislim da će debitovati za Srbiju u martu", rekao je Krstajić.

Ivanović je o Muslinu rekao šta je imao, a Krstajiću je poželeo sreću u radu.

"Mi igrači smo tu da mu pomognemo da mu posao bude što lakši. Nastavljamo put ka Rusiji. Ove utakmice do Svetskog prvenstva treba da nam posluže da se upoznamo sa što više različitih ekipa i profila i treba da ih maksimalno iskoristimo.

Ova ekipa nikada nije bila bez pritiska, čak i kad nismo imali ni teoretske šanse da se plasiramo. To je normalno kod nas, normalno u sportu i fudbalu. Sve što možemo da kažemo je da ćemo maksimalno raditi, kao i do sada
", rekao je kapiten.

Novinari su ga pitali da li će reprezentacija sada igrati lepše i da li se znaju ciljevi tima u Rusiji.

"Malo sve svi zanosimo. Jedna stvar je praviti rezultate, a drugo je igrati lepo. Odigrao sam blizu 100 utakmica za reprezentaciju i mogu na prste da izbrojim koliko smo ih odigrali lepo. Što se tiče kalkulacija, moramo da prođemo još do toga.

Mi smo napravili ogroman uspeh, treba da uživamo u tome, da se pripremamo najbolje i da odemo rasterećeni, da za ovih šest meseci da uživamo u radu. Mislim da smo malo poremetili atmosferu, ali mislim da će se ona vratiti kroz rad
", rekao je Ivanović.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

12 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
MARCO NICO
Monday, 06.11.2017
21:42

Jako ruzna izjava, ovo je uzasan sklop, ovakve ljude uopste ne podnosim...

avatar
Crveno boja ljubavi
Tuesday, 07.11.2017
00:00

Kako bre barsa ima vise legendi? Jedino ako nesretnog Gvardiolu ili tipa Busketsa racunas u vrhunske igrace,pa takvih 30 e onda su tu negde. Takodje zavisi i kako se gleda jel uopsteno igraci koji su odigrali i jedan mec za neki od klubova ili koji su ostavili veci trag. Maradona je vise Napolijeva legenda,Anri Arsenalova,Ibra nicija,Zuba i Figo Realova. Sta oni imaju Mesija,Ronaldinja,Krojfa,Rivalda,Stoickov,Klajvert,Cavi,Pujol i Iniesta,9 igraca za jedan vek postojanja,pa vise ih je Milan na terenu imao 2005te.

avatar
Crveno boja ljubavi
Tuesday, 07.11.2017
01:13

Romarija i Klajverta sam nabrojao ali ne ucita lepo,to nikako da poprave. Gvardiola ni u ludilu nije bolji igrac od tipa Cavi Alonsa,ali Alonsa nikako ne bih stavio u legende Reala jer mi jednostavno ne mogu u istu recenicu on i tipa Zidan. Isto kao sto mi Kaka nije njihova legenda,niti Roben,Kanavaro itd. Hadji,Lineker nemaju 5 godina tamo provedenih,Eto je opet vise legenda Intera. Ne mozes staviti u legende Mesija,Ronaldinja i Kumana i Laudrupa,ali bas ne mozes.

avatar
MARCO NICO
Tuesday, 07.11.2017
00:45

Previse iz tebe govori Realovac:-D Pep je bio fantastican igrac u svoje vreme, a ni Buskec nije los mada mozda nije ona A klasa i neko ko ce ostati toliko dugo zapamcen. Imali su ipak i sve ove: Romarija, Neskensa, Kubalu, Laudrupa, Etoa, (necu spominjati i Tirama, Zambrotu, Davidsa, ali i Klajverta i sve one Holandjane), Alvesa, Kumana, Hadjija, Linekera, Sustera, Suareza (covek istog imena i prezimena kao sto je i Urugvajac, osvojio onda cak i ZL), Kocisa, Cibora, Simonsena (osvojio ZL), jos sijaset njih vrhunskih, mnoge sam izostavio sto bas i ne volim da radim. 100% ne moze Real tolikim brojem fenomenalnih igraca da se pohvali, veruj mi. Figo je po pet godina igrao i za njih i za vas, jedino ta jedna LS je ta koja pravi razliku, sve ostalo je gotovo identicno kada je rec o trofejima.

avatar
MARCO NICO
Monday, 06.11.2017
21:27

Ako neko zasluzuje odmor, to je Matic, ali vise bih voleo da ga nije trazio. Ne moras Spajica i Radoju, ali pozovi Pejcinovica, Rosica, Milenkovica ili Milunovica umesto Nastasica i Nemanju Maksimovica na sredini terena!!! Ko ti je drugi desni bek?!

avatar
3x3
Monday, 06.11.2017
18:27

Samo da ne bude fora da Krstajic ostane nakon ove turneje. Treba nam trener koji zna sta radi, a ne neko da se uci na reprezentaciji.

avatar
Amar Zornic
Monday, 06.11.2017
17:57

Dakle imao je i Mladen ulogu u smeni :) . Svidja mi se sto ce malo promeniti stil u 433 ( ne zato sto je prethodni bio los , cak je bio odlican ...) jer treba isprobati vise varijanti i videti sta najvise odgovara igracima ali i da bismo imali plan B . Jedva cekam ove provere i po meni zadovoljavajuci rezultati su pobeda protiv Kine bez primljenog gola sa 2 + goliva razlike i pobeda protiv J. koreje sa max 1 primljenim golom