Krstajić: "Nešto je i do reakcije igrača"

  • Autor: Pavle Knežević

  • 10. septembar 2018.

  • 23:34

  • Izvor: Sportske.net

  • facebook
  • twitter
  • email

Opet stare boljke "orlova", opet slični nastupi Krstajića.

Krstajić:
Foto: Beta/Milos Miskov/MO
Selektor Srbije Mladen Krstajić rekao je da ga bole postignuti golovi posle prekida, za šta je okrivio reakciju igrača, a ne misli da su česte promene tima poseban problem.

"Čestitam Rumuniji na fer i korektnoj igri. Ostaje gorak ukus u ustima, dva puta smo vidili, bili bolji tokom cele utakmice, imali šanse, ali je na kraju bilo 2:2 i to je jedino što se računa. Jeste bolno kako smo primili golove posle prekida", rekao je Krstajić.

To se često dešava, šta možete da uradite to da sprečite?

"To je do reakcije igrača u određenom trenutku, ne možemo mi to sa klupe da sprečimo", odgovorio je selektor.

Novinari su primetili da je Srbija protiv Švajcarske ispustila vođstvo, da je protiv Litvanije vodila samo 1:0 uprkos šansama, a na kraju "visila", kao i da je danas dva puta ispuštala prednost. Očigledno je problem "zatvoriti" utakmicu.

"To su neke stvari koje ne možete da objasnite. Imali smo šanse, pogotovo u prvom poluvrmeenu, Rumunija je mogla samo da se brani. Hteli smo da nastavimo u takvom stilu i u drugom, hteli smo da držimo posed, na kraju smo imali 60:40 odsto, ali to je manje bitno", rekao je selektor.

Sledeće novinarsko pitanje bilo je "Koliko su česte izmene tima, iznuđene i neiznuđene, problem i koliko otežavaju vama posao?", na šta je selektor zauzeo prilično defanzivan stav.

"Imamo mnogo novih igrača, reprezentacija je u fazi stvaranja, moramo da ih isprobamo. Ne znam da li ste bili na konferenciji za novinare i da li ste obratili pažnju, ja sam rekao da je Matić bio povređen i da je problem i da trenira, zato nije mogao da igra celu utakmicu i zato sam izostavio od početka.

Milenković se se na poluvremenu utakmice u Litvaniji požalio na povredu i u drugom poluvremenu je igrao povređen. Danas je bio tu samo da bi popunio broj igrača. Ne vidim zašto su česte promene problem, pre tri dana smo imali utakmicu, ne vidim razloga...i Rumunija je danas imala četiri-pet novih igrača
", bio je odgovor selektora Srbije.

"Orlovi" sada imaju četiri boda, koliko ima i Crna Gora, dok Rumunija ima dva, a Litvanija nijedan. U sledećem kolu igraju Srbija i Crna Gora, dok Rumunija ide u goste Litvaniji.

"Svaka utakmica je bitna i Crna Gora je dobila utakmicu. Znali smo i pre početka ovog turnira da će biti teško, moramo u svaku ući maksimalno angažovano. Treba izanalizirati kompletno i videćemo šta i kako dalje", rekao je Krstajić.
  • facebook
  • twitter
  • email

Ne propustite

Komentari