Krstajić isprobava sisteme protiv Maroka i Nigerije

  • Autor: Pavle Knežević

  • 10. mart 2018.

  • 13:37

  • Izvor: Sportske.net

  • facebook
  • twitter
  • email

Selektor objavio namere u predstojećim utakmicama, prva očekivanja od tima na Mundijalu. Nova imena u stručnom štabu.

Krstajić isprobava sisteme protiv Maroka i Nigerije
Foto: EPA/JEON HEON-KYUN
Mladen Krstajić objavio je danas spisak igrača za predstojeće prijateljske utakmice sa Marokom i Nigerijom, rekavši da u njima želi da isproba neke nove sisteme. Milan Rastavac i Slobodan Pavković u stručnom štabu.

"Cilj je da u ovim utakmicama pokušamo da neke stvari koje radimo iz stručnog štaba prenesmo na teren i da isporabmo sistem igre i igrače u tom sistemu. Neće biti standardne postave, nego ćemo probati da ustanovimo neki sistem", rekao je Krstajić novinarima u Beogradu.

Krstajić je imenovan za selektora u januaru, ali mu je ovo bilo prvo pojavljivanje u javnosti na novoj funkciji.

"Hteo bih da se zahvalim rukovodstvu na ukazanom poverenju. Zaista mi je čast i zadovoljstvo što ću u narednom periodu voditi najbolje što Srbija ima. Ovo je spisak za ove dve utakmice, igrači koji nisu pozvani u ovom momentu ne znači da neće biti pozvani u maju, vrata su svima otvorena. A i ne znači da su ovi koji su ovde biti u maju ovde kada počnu pripreme za Svetsko prvenstvo.

Manje-više svi igrači koji su prošli kroz kvalifikacije svima su vrata otvorena. Ovo je trenutni spisak, ovi igrači će da budu tu za ove dve utakmice. Koliko mi znamo, svi igrači su zdravi, samo je pitanje ko igra, a ko ne igra. To se odnosi na sve igrače, a ne one koji su na spisku. Mislim na sve igrače, a ne samo na ove sa ovog spiska
", rekao je Krstajić.

On je kazao da mu je najvažnija forma igrača, koji kroz formu moraju da se nameću za reprezentaciju.

Krstajić je u tim pozvao i Dušana Bastu posle dugog vremena, kao i debitanta Vujadina Savića.

"Bastu cenim i poštujem i kao čoveka i kao igrača, sa njegovim iskustvom igranja u Seriji A. Osim toga,  u našoj reprezentaciji imamo samo Rukavinu po desnoj strani. Ovo je prilika da ispitamo Bastu po desnoj strani, ako se desi nešto nepredviđeno da ostanemo bez Rukavine. Što se tiče Savića, on je zaslužio poziv jer Zvezda igra dobro u poslednjih godinu dana, a on je jedan od lidera Zvezde. Nisam se uopšte libio da ga pozovem , da oseti draž i čar reprezentacije", rekao je Krstajić.

Kakvi su uopšte ciljevi na Svetskom prvenstvu, može li se sada pričati o tome?

"Ekipa koja je iznela teret kvalifikacija je zajedno pet-šest godina i nije se takmičila na velikim takmičenjima i bila je omalovažavana u srpskoj javnosti. Ista ta ekipa se plasirala kao prva u grupi sa Austrijom i Irskom i sad kao moramo polufinale finale. Treba biti realan: Brazil je prvi favorit u grupi i na prvenstvu.

Švajcarska je osma na FIFA rang-listi, Kostarika 25 mi 35. Daleko od toga da tražimo alibi, mi ćemo uraditi sve da što bolje odigramo i prođemo, ali treba ići mirno, korak po korak praviti priču. Treba biti miran, ali treba raditi što bolje da bismo napravili što bolji rezultat na Svetskom prvenstvu
", rekao je Krstajić.

Koliko će se vaša igra razlikovati od one koju je gajio prethodni selektor Slavoljub Muslin.

"Ono što je bilo dobro neće se menjati, ono što može da se menja - hoće. Ja sam čovek koji voli malo da rizikuje, tako sam radio i u karijeri. Sigurno ćemo probati da igramo dobar i ofanzivan fudbal, ali da bude disciplina u igri drugarstvo", rekao je Krstajić.

Selektor je rekao da će njegov prvi asistent u stručnom štabu biti Bobe Pavković, kao i Milan Rastavac, dok će analitičar biti Nemanja Milinčić iz Crvene zvezde.
  • facebook
  • twitter
  • email

Komentari