Krstajić ima poruku za Brazil!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 03.05.2018.
12:23
Izvor: Sportske.net

Počinje polako i mundijalska euforija, srpski selektor govorio za brazilske medije.

Beta/Branislav Božić/Ds
Beta/Branislav Božić/Ds

Povezane vesti

Još 25 dana ostalo je do početka priprema našeg nacionalnog tima za Svetsko prvenstvo u Rusiji, gde će se Srbija takmičiti u grupi sa selekcijama Brazila, Švajcarske i Kostarike.

Brazilcki mediji pomno prate sve poteze rivala, znate već da su njihovi novinari već izvesno vreme u Beogradu, što su iskoristili i za intervju sa selektorom reprezentacije Srbije Mladenom Krstajićem.

''Protivnici nam neće biti laki. Kada vidimo da je Kostarika na 25. mestu na FIFA listi, da je Brazil drugi, Švajcarska šesta, a mi 35, to ukazuje gde se trenutno nalazimo u odnosu na njih. Ali, s druge strane, sigurno se nećemo predati, jer vidimo našu šansu u svakoj utakmici.

Počinjemo sa Kostarikom, potom ćemo se posvetiti utakmicama sa Švajcarskom i Brazilom, ali suština svega je da je prvi meč uvek najvažniji''
, istakao je Krstajić u intervjuu za brazilski ''Globo''.

On je naglasio da ''Orlovi'' u Rusiju idu sa ''dobrim vibracijama'' i da je najvažnije da svi igrači zdravi i spremni dočekaju ovo takmičenje.

Ljubitelji fudbala u Srbiji delom strahuju zbog Krstajićevog trenerskog neiskustva, ali on se hrabro upustio u ovaj izazov, najveći u svojoj karijeri.

''Privilegija je biti samo navijač na tribinama koji podržava svoju zemlju u važnom meču, a zamislite kako je kad vodite ekipu na takmičenju kao što je Svetsko prvenstvo.

Posebno u mom slučaju, jer sam dve godine radio u stručnom štabu tokom kvalifikacija. Ovo je svakako velika obaveza i odgovornost, ali i čast da svoju zemlju predstavite na najbolji način.

Što se tiče pritiska, mislim da je potpuno normalno da postoji. Tokom svoje karijere navikao sam na to da preuzmem odgovornost u teškim trenucima, pa se tako dogodilo i da preuzmem reprezentaciju kada smo ostali bez selektora posle kvalifikacija.

Ne bojim se, imam sjajan tim. Znanje koje imam i ono koje mi nedostaje, dobro je dopunjeno i ljudima u mom stručnom štabu. Vremenom ću imati sve više sigurnosti i iskustva da dobro obavljam svoj posao''
, poručio je Krstajić.

Brazilski novinari upitali su ga takođe i šta se desilo sa srpskim fudbalom, pa smo propustili sva velika takmičenja od 2010. i SP u Južnoj Africi.

''To zaslužuje dublju analizu, ali sigurno je da imamo dobre igrače koji u 95 posto slučajeva dolaze iz inostranstva i veruju da imaju kvaliteta da urade nešto dobro. Pre kvalifikacija, mnogi su nas videli kao tek četvrti tim u grupi, u konkurenciji Austrije, Irske, Velsa. Ali, uz dobru atmosferu tokom kvalifikacija uspeli smo da se kao prvoplasirani u grupi izborimo za odlazak na Mundijal'', objašnjava Krstajić.

Svestan je da će tokom priprema biti problema sa umorom igrača posle napornih sezona, da će morati dosta da se radi na njihovoj i fizičkoj i psihološkoj pripremi, a naglasio je i da će se posebna pažnja posvetiti boljem povezivanju svih linija tima.

Na kraju, brazilske novinare je interesovalo i kako su ratovi devedesetih uticali na fudbal u Srbiji.

''To je uticalo na naše društvo u celini, a ne samo na fudbal. Kada je fudbal u pitanju, dogodilo se da su mnogi igrači otišli u inostranstvo. Ljudi su, jednostavno, išli na mesta na kojima su se osećali bolje.

Situacija u našoj zemlji nije bila dobra i sve ovo treba da nam svima posluži kao lekcija da se to nikada više ne ponovi''
, zaključio je Krstajić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Aki891
Friday, 04.05.2018
15:40

Sve je to super samo treba biti realan i ne stvarati pritisak. Pogotovo ne zamjerati momcima sta god da se desi i ovo je vec veliki uspjeh tako da trebaju da igraju totalno rastereceno i opusteno pa sta bude...

avatar
rosen.manutd
Thursday, 03.05.2018
13:34

Dajte Brazil da se igramo :D

avatar
R BRANI (A.) MADRID
Thursday, 03.05.2018
13:24

Ko nas je bre video kao cetvrti tim u grupi? Ja sam znao da cemo se plasirati.

avatar
Thursday, 03.05.2018
12:45

То ће бити последњи дуел који би свакако требало да играмо скроз растерећено јер ћемо имати много јачег против себе - шта буде нека буде, на прва два дуела кад бисмо узели 4 бода био би то сасвим пристојан резултат !

avatar
Amar Zornic
Thursday, 03.05.2018
13:27

Realno ako bi se dobila Kostarika napravila bi se silno dobra azmosfera , posle bi sve bilo moguce

avatar
Thursday, 03.05.2018
14:49

Тако је, од првог меча нам доста тога зависи, а нимало неће бити лако да савладамо екипу која је на прошлом СП - у играла четвртфинале и чији гол чува један од најбољих голмана света - Кејлор Навас !