Krstajić i Bleki u epizodi: "Ako me ne slušaš, moraćemo da se pobijemo!"

Autor: Ivan Cvetković
petak 15.05.2020.
22:35
Izvor: Sportske.net

Štoper Fiorentine ima šta da nauči od bivšeg selektora Srbije.

EPA-EFE/MYKOLA TYS
EPA-EFE/MYKOLA TYS

Povezane vesti

Bivši selektor reprezentacije Srbije Mladen Krstajić dao je zanimljiv intervjuu za sajt Fiorentine u kojem je nahvalio dvojicu srpskih fudbalera Nikolu Milenkovića i Dušana Vlahovića.

Upravo je Krstajić dao šansu Blekiju Milenkoviću da zaigra na Mundijalu u Rusiji 2018. godine.

"Nikad nisam birao igrače po godinama, nego po karakteru, radnoj etici i veštinama. Nikola je ispunjavao sve i pokazao je zavidan kvalitet još u Partizanu. Nikad mi nije prošlo kroz glavu da ga ne bih pozvao, ali moram da zahvalim i kolegi Ljubiši Rankoviću. Mislim da je jedan od najboljih mladih u svetu trenutno i verujem da ako odluči da pređe negde, prvo treba da bude siguran u minutažu koju će dobiti. Po mom mišljenju, Fiorentina mu to nudi, može da napreduje i trebalo bi da ostane bar još sezonu", smatra Krstajić.

"Na svakom treningu je bio sto posto fokusiran i prisutan, spreman da sluša uputstva... Jednom sam mu rekao: 'ako ne budeš uradio isto kao ja, onda ćemo morati da se pobijemo'. Naravno, obojica smo se nasmejali. Bio sam svestan njegovog potencijala i nisam očekivao ništa manje", rekao je on.

Bivši selektor se osvrnuo i na Dušana Vlahovića koji je pružao odlične partije pre pauze.

"Kao i Milenković, i Vlahović ima perspektivu i kvalitet. Dušan ima pravi karakter i to je važno. Bio je strpljiv i čekao je šansu u Firenci i iskoristio je. Ako nastavi ovako, a siguran sam da hoće, nema sumnje da će u budućnosti uraditi velike stvari. Vlahović je napadač kakvog je Srbija dugo čekala, kao Darko Kovačević u svojim danima.

Da sam ostao selektor, on bi već bio u mom timu, jer mislim da je jedan od tri najbolja srpska špica danas, bez obzira na godine"
, istakao je Krstajić.

Bundesliga

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Hannibal Lecter
Saturday, 16.05.2020
00:14

A sto je krstajić uzeo 500 hilj evra da ga uvrsti u startnih 11 na svetskom nikom ništa?

avatar
DVA HRAMA
Friday, 15.05.2020
22:42

2018. godine, ne 2020. 4-3-1-2: Rajkovic- Ivanovic, Milenkovic, Pavlovic, Kolarov- Maksimovic, Matic, Milinkovic-Savic- Tadic- Mitrovic/Vlahovic, Ljajic.