Krstajić: "Digla se velika fama"

Autor: Beta Beta
ponedeljak 10.06.2019.
23:49
Izvor: Beta

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Mladen Krstajić rekao je večeras posle pobede nad Litvanijom da mu je čast što je na toj funkciji i da će je obavljati dok čelnici Saveza ne odluče drugačije.

BETAPHOTO/MILOS MISKOV/MO
BETAPHOTO/MILOS MISKOV/MO

Povezane vesti

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Mladen Krstajić rekao je večeras posle pobede nad Litvanijom da mu je čast što je na toj funkciji i da će je obavljati dok čelnici Saveza ne odluče drugačije.

"Profesionalac sam i dok ljudi iz Saveza ne budu seli i razgovarali, obavljam funkciju koju obavljam. Nemam problema da analiziram utakmice. Čast i zadovoljstvo mi je što radim i što sam selektor ovim momcima", rekao je Krstajić novinarima posle utakmice.

Srbija je pobedila Litvaniju sa 4:1, tri dana posle debakla u Ukrajini i poraza rezultatom 0:5.

"Čestitao bih igračima na odličnom odnosu prema igri, maksimalno angažovano, koncentrisano. Zaista im nije bilo lako, digli su se psihološki što je bilo veoma bitno. Imamo tri boda. Ostalo je još pet utakmica, sve je otvoreno. Bilo je mnogo teško posle Ukrajine, ali se ekipa izdigla. Pokazali su da imaju karakter i kvalitet i ostaju u trci za prva dva mesta i plasman na Evropsko prvenstvo. Ova ekipa se podigla i može mirnije da ide na odmor i uzdignuta čela ide na naredne utakmice", kazao je Krstajić.

Upitan da li smatra da se delimično iskupio za debakl od Ukrajine, Krstajić je rekao da se "podigla velika fama".

"Ne možemo tako da gledamo. To je utakmica koja se desila, doživljavaju i druge reprezentacije poraze. Digla se velika fama oko te utakmice. Nama je najteže, niko nije želeo... Desilo se, analizirali smo, pričali, dobro reagovali protiv Litvanije. Igrači su pokazali jedinstvo i veoma mi je drago zbog toga. Idemo dalje", rekao je Krstajić.

Dodao je da mu je bilo teško posle utakmice sa Litvanijom u Ligi nacija prošle godine, a da je sada drugačija situacija.

"Kada radite odgovoran posao, kada se selektor svoje zemlje, normalno je da pokušavate da uradite ono što je najbolje. Teško mi padaju porazi, nosim se sa pritiscima sasvim normalno. To su emocije gde sam otišao u krajnost. Sada je druga situacija. Jesmo se izblamirali, ali imamo četiri boda iz tri utakmice, još pet do kraja. Bitno je da podržimo igrače. I Nemačka je pobedila Brazil sa 7:1 u sred Brazila pa nije bila tolika fama", naveo je Krstajić.

Istakao je da ne želi više da govori o utakmici sa Ukrajinom i da ta utakmica mora da se stavi ad akta, kao i da ne bi više imao šta da kaže na tu temu.

Zahvalio je igračima za koje je rekao da su se izdigli uprkos tome što su bili u teškoj situaciji.

Reprezentacija Srbije će naredne utakmice igrati u septembru, protiv Portugala i Luksemburga, a Krstajić je naveo da će to biti teški mečevi.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Amalainter
Tuesday, 11.06.2019
10:18

Koji luzer..i Brazil je izgubio od Nemacke 7:1..hahahahaha
Dobio Litvaniju, kao da je osvojio Svetsko prvenstvo..sve se zaboravlja i idemo dalje-do sledece Ukrajine😂😂

avatar
prike
Tuesday, 11.06.2019
09:05

Да смо бар Литванију добили са 5:0, а изгубили од Украјине 4:1. Овако...

avatar
Nemanjici
Tuesday, 11.06.2019
08:47

"Digla se fama?" Alo rodjače primili smo 5 komada. Ne znam sta nije jasno...kad budemo gledali Euro iz fotelja pitacu te

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Tuesday, 11.06.2019
08:38

Nije se digla tolika fama?! To im je najtezi poraz u istoriji zemlje uz onaj od Urugvaja na SP 1950! Da, bice jos pet bodova do kraja, ne (samo) pet kola.

avatar
babaroga
Tuesday, 11.06.2019
08:16

Protiv ovih mogao sam i ja da budem selektor selektore.

avatar
saka7903
Tuesday, 11.06.2019
06:27

Sa ovim igračima i moja baba Angelina bi pobedila Litvaniju,a što se tiče ostalog "TI SI I DALJE SEČEKTOR".

avatar
riquelme
Tuesday, 11.06.2019
03:31

Nama se stalno dizu neke fame... Te nismo ni planirali da prodjemo grupu, jedina smo reprezentacija koja proba mlade igrace bez 1 utakmice na SP-u, onda dobijemo tu neke proseke u kupu nacija pa opet pocnu da loze narod da je Krstajic novi Murinjo a mi Brazil iz Evrope i tako u nedogled... Secite ovo, vracajte Milivojevica, Nastasica i koga god misli da treba novi selektor. I naravno u oglasu za slobodnu poziciju napomenite da moze samostalno da se pita za sve... Garantujem na taj oglas se javlja 3 dobra selektora nase govorno podrucije a pre svih Tumba!