Krstajić: "Biće promena, želimo pobedu"

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 09.09.2018.
19:33
Izvor: Sportske.net, MONDO.RS

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Mladen Krstajić najavio je promene u timu za sutrašnji meč sa Rumunijom.

Beta/Branislav Božić/Ev
Beta/Branislav Božić/Ev

Povezane vesti

Drugu utakmicu u novoformiranom takmičenju pod okriljem UEFA reprezentacija Srbije odigraće u ponedeljak na stadionu Partizana.

Nakon trijumf nad Litvanijom (0:1) u prvom kolu četvrte grupe Lige C "Orlove" čeka mnogo teži posao što podvlači i selektor Krstajić.

"Sutra igramo protiv Rumunije, očekuje nas mnogo teži i zahtevniji meč nego u Litvaniji. Sigurno da će biti teško, jedan od razloga je što smo igrali u petak uveče, tako da su igrači imali samo dva dana za oporavak. Ipak, to nije alibi i siguran sam da će dati svoj maksimum", rekao je Krstajić.

Selektor je otkrio da ima povređenih i da će biti promena u sastavu.

"Biće promena, zamislili smo to i sa utakmicom u Litvaniji, a samim tim i za utakmicu koja dolazi sutra, pa su neki svesno odmarali, a nekima smo dali šansu da pokažu kvalitet. Lakše su povređeni Milan Rodic, Nenad Krtičić, Nemanja Matić, Jagoš Vuković i Nikola Milenković, niko nije otpisan i nećemo rizikovati, videću danas na treningu ko je spreman za sutra", kazao je Krstajić.

Analizirajući utakmicu sa Litvanijom Mladen Krstajić je rekao da može da bude zadovoljan jer je ekipa koja je izašla na teren u Vilnjusu prvi put igrala zajedno.

"Sigurno da mogu da budem zadovoljan većim delom utakmice u Litvaniji jer je ova ekipa igrala prvi put zajedno. Stvari se svakako mogu ispraviti, a dobro je što nismo kažnjeni. Analizirali smo Rumune, radi se o ekipi koja se takođe uigava, sa novim selektorom Kozminom Kontrom, igraćemo proti brže i agresivne ekipe, ali želimo da pobedimo, posebno jer igramo kod kuće", dodao je selektor.

Kapitena Aleksanda Kolarova treba očekivati u startnoj postavi.

"O Aleksandru Kolarovu je suvišno pričati sigurno da nam znači i na klupi, a pogotovo na terenu. On nije komandant odbrane već cele reprezentacije Srbije. Za Kolarova imamo zamenu u Rodiću, što se tiče desne strane u slučaju da Antonio Rukavina ne može imamo Milenkovića, a šta ćemo za budućnost kad ode Rukavina ostaje samo Milenković. Imamo mlađe igrače, zlatne Orliće koji ne igraju u svojim klubovima", rekao je Krstajić.

Utakmica drugog kola četvrte grupe Lige C između Srbije i Rumunije igra se u ponedeljak od 20 časova i 45 minuta. Direktan prenos obezbeđen je na TV Sportklub.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Srpska Bosna
Sunday, 09.09.2018
22:58

Hoce odigrati Kokeza koji minut kad vec znamo da niko iz Zvezde nece a nece ni Radonjic jer nije proslo dovoljno vremena od kako je otisao iz Zvezde?

avatar
Cika Boris Fr
Monday, 10.09.2018
09:48

E vidite u tome je problem srpske reprezentacije, nije bitno dali igraju najbolji, vec dali igraju iz zdezde ili Partizana, i sve dok bude ovakvih poltrona Srbija nece ni imati uspeha na medjunarodnoj sceni !!

avatar
Srpska Bosna
Monday, 10.09.2018
23:32

Ko je to najbolji iz Partizana trenutno,Vladimir Stojkovic mozda!?Krsticic,Rodic,Radonjic mogu da budu okosinica reprezentacije kao sto jesu bili u Zvezdi ovih godinu dana.Srbija nece imati uspeha na medjunarodnoj sceni dok fudbalski savez bude ovako podlozan Kokezinoj samovolji

avatar
magister
Sunday, 09.09.2018
20:32

Mislim da treba igrati slično onome iz Litvanije, pogotovo u napadu. Pretpostavljam da od početka treba da igra Kolarov, a verovatno i SMS. Verovatno postoji i dilema, da li 4 2 3 1, kao protiv Litvanije, 4 1 4 1 ili 4 2 2 2. Evo primera - golman i odbrana su uvek isti, kao i Matić i Mitrović. 4 2 3 1: Rajković (Dmitrović) - Rukavina, Veljković, Spajić (Milenković, zbog povrede je alter), Kolarov - Matić, Maksimović - Tadić, SMS, Radonjić - Mitrović (Prijović); 4 1 4 1: G - O - Matić - Živković, SMS, Tadić, Radonjić - M; 4 2 2 2: G - O - Matić, Maksimović (SMS) - SMS (Ljajić), Tadić - Mitrović, Radonjić. Mislim da su sve varijante u igri i da su sve dobre, a cenim da oprez protiv Rumuna ne bi smetao i da je možda mudrije - pustiti ih malo da budu s loptom u nogama, a da mi igramo na brze kontre i polukontre, jer još nemamo brze bekove koji bi bili osiguranje kad protivnik igra na kontre. Mnogo smo takvih golova primili, a i Litvanija je imala takve 2, 3 šanse.

avatar
RODJUS ZA 2 NEDELJE
Sunday, 09.09.2018
23:15

Nadam se da Maksimovic vise nikad nece ispasti iz tima, on je za nas pravo resenje.

avatar
RODJUS ZA 2 NEDELJE
Sunday, 09.09.2018
20:00

Krtičić:-D Promeni samog sebe, podnesi ostavku!

avatar
Sunday, 09.09.2018
19:55

Odlazi Krstajiću

avatar
Dexa
Sunday, 09.09.2018
19:39

I mi želimo da ti ODEŠ