Krstaja, nema vremena za eksperimente, hoćemo li danas videti sastav i plan za Kostariku?

Autor: Darko Mitrović
subota 09.06.2018.
10:26
Izvor: Sportske.net

Vreme je za poslednju proveru pred Mundijal. Selektor večeras otkriva karte?

Epa/Dominik Angerer
Epa/Dominik Angerer

Povezane vesti

Reprezentacija Srbije privodi kraju pripreme u Austriji, a večeras od 18 časova ''Orlovi'' će imati generalnu probu za meč sa Kostarikom na startu Mundijala u Rusiji.

Rival će nam ponovo biti selekcija iz Južne Amerike, ovoga puta Bolivija, a fudbalska javnost sada očekuje da će selektor Mladen Krstajić manje eksperimentisati sa sastavom ekipe i da ćemo konačno videti njegov plan i na koje igrače najozbiljnije računa u ovom trenutku.

Podsetimo, u prethodnoj pripremnoj utakmici protiv Čilea (0:1), startna postava bila je veliko iznenađenje, a tek u nastavku meča sastav je dobijao obrise onog koji se očekuje na Mundijalu.

Utisak je da je možda najviše dilema u defanzivnoj liniji tima. Doskorašnji kapiten Bane Ivanović je zbog povrede propustio duel sa Čileancima i prema najavama večeras ga treba očekivati u sastavu. Ono što je najvažnije, to je da iskusni fudbaler bude spreman za Kostariku, a kako sada stvari stoje, tako će i biti.

Ivanovića treba očekivati na poziciji štopera u tandemu sa Duškom Tošićem, a iako je mladi Nikola Milenković ne debiju protiv Čilea ostavio dobar utisak, realno je da će se preseliti na klupu, iako postoji i opcija da počne kao desni bek umesto Rukavine koji nije bio na željenom nivou u prethodnom duelu.

Postoji i još jedna opcija koja je u igri, a to je da Ivanović bude preseljen na desnog beka, a da štoperski par kao i protiv Čilea čine Milenković i Tošić.

Sve ostalo trebalo bi da bude izvesno, mada treba ostaviti i rezervu u veznom redu ''Orlova''. Nemanja Radonjić je bio među boljima protiv Čilea, ali i on sam je posle utakmice rekao da će u narednom periodu biti ''džoker'' sa klupe našeg tima. Dakle, realno je da Filip Kostić dobije prednost uz levu aut liniju. Još jedna manja dilema je i da li za Adema Ljajića ima mesta u startnoj postavi, ali veće šanse dajemo drugoj opciji, sa Dušanom Tadićem, Milinković-Savićem i Kostićem iza isturenog Mitrovića.

Prema tome, sastav ''Orlova'' večeras bi mogao da izgleda ovako:

Stojković
Rukavina (Milenković), Ivanović, Tošić, Kolarov
Matić, Milivojević
Tadić, Milinković-Savić, Kostić
Mitrović.

Naravno, Srbija u večerašnji meč sa Bolivijom ulazi kao favorit, pogotovo ukoliko se selektor odluči na najjaču postavu, a onda ni rezultat ne bi trebalo da izostane.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

32 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
GrobaroooS
Saturday, 09.06.2018
16:46

Milenkovic mora igrati! Bolji je od Tosica na stoperskoj poziciji i od Rukavine na beku. I samo ne znam ko gura ovog Kostica, vise je Radonjic pokazao u prosloj prijateljskoj nego sto je on u celoj reprezentativnoj karijeri. Ili ako ne Radonjic onda bar Ljajic...

avatar
PAOLO I POL (SINGER)
Saturday, 09.06.2018
13:59

Opet dajete prednost Kosticu iako je Ljajic za njega Ronaldinjo. Pre ce biti da ce Ivanovic igrati desnog beka sto je i igrao najveci deo karijere, a stopere Milenkovic i (nadam se da ce i on dobiti sansu barem u poslednjih 25-30 minuta, a daj Boze da je uopste dobije jer mi sve manje deluje da ce tako zaista i biti) Veljkovic. Mislim da cak ni Ivanovic i Veljkovic nimalo ne bi bili losa opcija, tandem i kombinacija, a Bleki bi onda presao na bok. Neka da sansu i Dmitrovicu u drugom poluvremenu, to je najpostenije- ko bude bolje branio, broj 1!

avatar
Gogi-11
Saturday, 09.06.2018
16:09

Sta si zapeo ljaic pa ljaic sta je pokazao protiv čilea da bi opet igrao nijeni zasluzio poziv nije muslin ludsto ga nije zvao a to ce sepokazati vrlo brzo

avatar
$$$ BRACELA $$$
Saturday, 09.06.2018
16:43

Ko te sta pita svi ste mi Vi selektori.

avatar
bagra
Saturday, 09.06.2018
12:19

Milenkovic u sredinu, a Bane neka ide desno.

avatar
Partizan/Lazio
Saturday, 09.06.2018
12:36

Bas tako, najbolja moguca solucija!

avatar
costadeen
Saturday, 09.06.2018
15:59

Tako je... i Tosic OUT, Veljkovic IN. Jeste da je nezgodno igrati SP sa dva mlada stopera, ali bolje i tako nego da gledamo Karleusu gde mu mesto nije.

avatar
biTan
Saturday, 09.06.2018
11:55

Rukavina ? Au,au,zasto mu stopera ne igra Veljkovic a Baneta da stavi na desnog beka,ma ja bih u vatru gurnuo Milenkovica i Veljkovica i imas stoperski par za sledecih 10 godina..

avatar
NikkiCFC
Saturday, 09.06.2018
11:49

Kako god okrenes desni bek je kritican.

avatar
magister
Saturday, 09.06.2018
11:47

Sastav će verovatno izgledati tako - protiv Kostarike, s tim što je podjednako blizu prvom sastavu i Ljajić, umesto SMS ili Kostića.

avatar
Crveno boja ljubavi
Saturday, 09.06.2018
11:21

Pa cemu je sluzila prva prijateljska,ako na osnovu nje nece biti birana prva postava? Kakav Tosic,Rukavina,Kostic? Takodje veoma dobro razmisliti i o Mitrovicu i Stojkovicu. Tosic-Veljkovic,Rukavina-Bleki,Kostic-Radonjic. Dmitrovic-Stojkovic i Jovic-Mitrovic.

avatar
PARTIZAN ŠAMPION \'18
Saturday, 09.06.2018
15:35

Najbolje je da igra sa što više može bivših i sadašnjih zvezdicinih igrača i bez ijednog bivšeg i sadašnjeg Partizanovog pa da cirkus bude upotpunjen.

avatar
PARTIZAN ŠAMPION \'18
Saturday, 09.06.2018
20:05

Vidim da si izbacio Stojkovića ničim izazvan, zatim si izbacio i Mitrovića danas trostrukog strelca i sa jednom asistencijom, a ubacio Jovića i to preko Prijovića. Ovde sam prvi napisao da Tošić treba da igra i to pre Nastasića (još dok se nije povredio). U stuštini napisao sam sastav koji je danas izveden samo Fejsa umesto Matića zbog sistema i defanzive i Sulejmani umesto Kostića. Radonjić bi možda i mogao umesto Kostića ali kad bi imao učinak, a ne samo estetiku. Ovo bi trebalo da bude reprezentacija i bila bi kad zvezdica ne bi umešala svoje prste i progurala neka svoje igrače.

avatar
Crveno boja ljubavi
Saturday, 09.06.2018
15:55

Ovo je reprezentacija,ne klub! Radonjic je bio najbolji proslu utakmicu i logicno je da nekog ko je najbolji na terenu,uvrstis u prvih 11. Takodje izbacio sam Tosica,a ubacio Blekija,ali ti to ne vidis,jer te mrznja vodi.

avatar
Paris Saint Germain
Saturday, 09.06.2018
11:12

sramota je velika ovog coveka. izdao je muslina. ceka nas katastrofa

avatar
BenkovackiManitas31*
Saturday, 09.06.2018
11:00

Krstaja se mnogo pravi da zna sta radi i da sve ide po planu ali nema vise sakrivanja, sad cemo videti

avatar
PAOLO I POL (SINGER)
Saturday, 09.06.2018
10:57

Mogao bi neko drugi da pocne umesto Mitra, svi znamo da ce on biti starter kako god bude odigrao danas. Dmitrovic (Stojkovic)- Ivanovic, Milenkovic (Spajic), Veljkovic (Tosic), Kolarov- Milivojevic, Matic- Tadic (Zivkovic), SMS, Ljajic (Radonjic)- Prijovic (Jovic- iz ove perspektive sad, potpuno je svejedno koji od njih dvojice bi krenuo iako nisu identican tip i profil napadaca). Razumem da zelimo da vidimo tu uigranost, ali, nema smisla da preostala dvojica spiceva dobijaju sansu iskljucivo na kasicicu. Eventualno bih jos isprobao i Kostica i to je to, Grujic moze u igru samo da se neko od one dvojice iza Sergeja ne bi kojom nesrecom povredio.

avatar
Crveno boja ljubavi
Saturday, 09.06.2018
13:09

Ne mogu da shvatim,kako neko po imenima moze sastavljati ekipu. Evo samo mi objasni na koji nacin ce Ljajic,SMS,Tadic i eto Mitrovic postici gol? Mitrovicu tehnika na 0,ostaloj trojica tehnika osrednja,a brzina sve cetvorice katastrofalna,oni fintama i duplim pasovima ne mogu izbaciti nijednu ekipu sa SP,sem SMS sut iz daljine nema niko,a da ne pricam sto nijedan mene ne bi pretrcao. Zamisljam kontru,Ljajic i Mitrovic,Ljajic vodi loptu 40m od gola,ako mu doda propada bapad jer ce se odbiti od Mitrovica i usporiti ceo napad,a ako krene sam nije dovoljno dobar da izbaci igraca pa ce izgubiti loptu,niti dovoljno brz da ga jednostavno pretrci. To vazi za bilo koju kombinaciju gore pomenutih. VISE NEGO DOVOLJAN je 1 organizator,a to bi trebao biti Tadic,a Radonjic ili Kostic (mada pre Radonjic) da trce koliko god mogu. Ljajic moze da ulazi sa klupe,jer kada je god igrao prvu postavu,nije dobro odigrao,a da udje u 60om,tada bi mozda nesto i uradio.

avatar
Crveno boja ljubavi
Saturday, 09.06.2018
15:57

Pa nego sta je nego osrednja? Ako uzmemo da je Gatuzu najgora tehnika na svetu,a Iniesti najbolja,ovi mogu samo proci kao osrednji,jer su blizi Djenaru nego Iniesti.

avatar
Aleksandar Aca Kovacevic
Saturday, 09.06.2018
15:42

pa zato je tu kostic... mislim da ce levu stranu biti kostic i radonjic... bas zbog brzine

avatar
PAOLO I POL (SINGER)
Saturday, 09.06.2018
14:59

ostaloj trojica tehnika osrednja

avatar
Колатерална Штета
Saturday, 09.06.2018
10:54

I opet igra Tošić koji je bio najgori na prošloj utakmici, 3 velike greške je napravio prethodnu utakmicu i svaka je bila 100% šansa za gol koje nisu pretvorene što zbog Stojkovica, što zbog igrača Čilea koji sa 2m promaši prazan gol...

avatar
ZubA
Saturday, 09.06.2018
15:00

Druze, Tosic tije jedan od retkih kojice da izgine za repku. Jeste da gresi, ali srcem igra. Uz Baneta naravno retko ko jos igra srcem.

avatar
Crveno boja ljubavi
Sunday, 10.06.2018
08:49

U principu se slazem za Tosica,ali reci da je Milenkovic napravio 1 gresku je smesno. Za 2 utakmice,momak je iz svoje odbrane doslovce 5 lopti dao protivnicima u noge,jer ocigledno ne zna da dodaje (mozes pogledati,ako mi neverujes). Licno bih njega stavio u prvu postavu,ali mu zavranio svaku mogucbost dodavanja,ON NE SME IZNOSITI LOPTU! Moze je ispucati i to je sve.

avatar
Колатерална Штета
Saturday, 09.06.2018
20:03

to stoji, tako je igrao i Dudic, pa je u Nemackoj protiv Obale Slonovače napravio 2 penala... Evo i danas je napravio 3-4 greske,... Dok je Milenkovic koga su svi navijači CZ nipodaštavali odigrao dve utakmice gotovo bez greške, tj napravio je jednu grešku protiv Čilea, na sredini terena...

avatar
Amar Zornic
Saturday, 09.06.2018
10:43

Veljkovic sa tosicem , ljajic jednostavno mora igrati , kad se ppgleda period otkad nas vodi Krstajic najbolji je igrac kojeg imsmo a i odigrao je strasnu polusezonu u torinu . Da li umesto Kostica ili SMS to ce vec drugi odluciti