Krivokapić: "Lalatović najveća snaga Radničkog"

Autor: Beta Beta
petak 22.02.2019.
00:02
Izvor: Beta

Trener Vojvodine Radovan Krivokapić rekao je danas da je Radnički favorit u predstojećem duelu i da njegovi fudbaleri jedino "fanatičnom borbenošću" mogu do povoljnog rezultata.

Beta/Branislav Božić/Ev
Beta/Branislav Božić/Ev

Povezane vesti

Vojvodina će dočekati drugoplasirani Radnički u prvoj utakmici 23. kola Super lige Srbije.

"Svi kažu da je ovo još jedan derbi, iako igramo protiv ekipe koja je u samom vrhu tabele i koja je, po mom mišljenju, veliki favorit u ovom meču jer je bodovna razlika između njih i nas jako velika", rekao je Krivokapić na konferenciji za novinare u Novom Sadu.

Radnički je u prvom ovosezonskom duelu savladao Vojvodinu minimalnim rezultatom (1:0).

"Oni su klub koji je poslednjih nekoliko godina u ekspanziji i jedno od najprijatnijih iznenađenja ove sezone. Imaju ambicioznog predsednika, koji vrlo dobro radi svoj posao, ali i dobrog trenera, koji je moj prijatelj i nekadašnji saigrač. Veoma dobro poznajem njegov temperament, koji on prenosi na ekipu, pa svaki tim koji vodi igra onako kakav je on kao ličnost. Dokazao se u trenerskom poslu, a bio je trener i našeg kluba, pa je on, po mom mišljenju, najveća snaga Radničkog, bez obzira na to što je reč o kvalitetnoj ekipi", kazao je Krivokapić.

Pohvalno je govorio o ekipi Radničkog, za koju je rekao da ima dobre i iskusne pojedince, za razliku od njegove koja je mlada i u stvaranju.

"Imamo obavezu da borbenost i disciplinu podignemo na mnogo viši nivo, jer uslovi na 'Karađorđu' su takvi da samo fanatičnom borbenošću možemo do pozitivnog rezultata, a zašto da ne i do pobede? Mi ćemo na svakom meču ići na tri boda, pa ćemo se tako i sa Radničkim sudariti hrabro i odvažno, a ko bude bio bolji, neka pobedi. Što se igračkog kadra tiče, svi su zdravi i spremni za utakmicu", rekao je trener Vojvodine.

Po njegovim rečima, Vojvodini će utakmica sa Radničkim biti teža od one sa Crvenom zvezdom u prošlom kolu.

"Upravo iz razloga što smo mlada ekipa, posle meča protiv Crvene zvezde sam rekao da nas u narednom kolu očekuje još teži protivnik, jer forsira vrlo agresivan stil igre, a u korist mu ide i stanje terena na našem stadionu. Da bismo došli do dobrog rezultata, na njihovu agresivnost moramo odgovoriti još većom agresivnošću", dodao je.

Naveo je da "nije bio toliko ljut" posle poraza od Zvezde, već da je više bio razočaran zbog toga što je njegova ekipa bila "uplašena".

"To je jedino što mi je zasmetalo jer sam rezultat predstavlja realnu sliku odnosa snaga. Igračima sam ukazao na greške, ispravljali smo ih tokom nedelje i nadam se da ih više nećemo ponavljati. To su pametni momci, razumeju situaciju, a i tokom priprema sam im govorio da za nas prvenstvo praktično počinje od ove utakmice protiv Radničkog. Lično, ne volim da gubim i naravno da ne mogu biti srećan kad izgubimo utakmicu, ali nije bilo nikakve ljutnje i tenzije. Razočaran sam samo time što sam početak utakmice nije bio onakav kakav je bio početak drugog poluvremena", rekao je Krivokapić.

Najavio je promene u sastavu, ali i stila i načina igre. Krivokapić je komentarisao potencijalno uvođenje VAR tehologije na utakmicama Super lige Srbije.

"Mislim da to nije loše jer onda ne bi bilo mesta za bilo kakve priče i kalkulacije, ali pitanje je da li imamo uslove za tako nešto. I u Ligi šampiona smo imali priliku da vidimo da je nekoliko odluka promenjeno nakon upotrebe VAR tehnologije, a što se tiče naše utakmice sutra, voleo bih da ljudi koji dođu na stadion i oni koji je budu gledali preko televizije zaista uživaju u njoj", rekao je Krivokapić.

Utakmica Vojvodina - Radnički će se igrati u petak od 18.00 u Novom Sadu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke