Kralj: "Samo bez pritiska i sa dosta hemije!"

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 01.12.2017.
18:18
Izvor: Sportske.net

Ivica Kralj zna kako treba igrati i kakva atmosfera treba biti u ekipi pred veliko takmičenje.

EPA PHOTO/BENOIT DOPPAGNE
EPA PHOTO/BENOIT DOPPAGNE

Povezane vesti

Reprezentacija Srbije je dobila svoje protivnike na Mundijalu u Rusiji. Sa nama su u grupi Brazil, Švajcarska i Kostarika.

Nekadašnji golman reprezentacije Jugoslavije, Ivica Kralj, govorio je o šansama naše reprezentacije.

"Priprema kreće od sutra, Švajcarci su veoma dobri i nezgodni, igraju igrači sa naših prostora. Kostarika mi je nepoznata reprezentacija, ali ima vremena da s eupoznamo sa njima. O Brazilu i ne treba trošiti reči. Prvo treba gledati sebe, pa onda druge, i biće dobro.", rekao je Ivica Kralj.

Veliko je pitanje ko će biti selektor naše reprezentacije na Svetskom prvenstvu, a Ivica Kralj je rekao da je za mlađe snage.

"Nisam najbolja adresa za to pitanje. Naravno da je važno pitanje selektora, ali sam za to da se da šansa mladima. Ne treba tražiti na silu neko rešenje, Kokeza ima najbolji odgovor na vaše pitanje. Mora sve to da se što pre uradi, jun jeste daleko, ali čas prođe", istakao je nekadašnji golman naše reprezentacije.

Govorio je o velikom pritisku koji imaju naši igrači, posebno zbog velikih očekivanja.

"Vrhunac u karijeri svakog fudbalera je da igra SP. Velika je to prilika za dokazivanje, postoji veliki pritisak pred takvo takmičenje. Kod nas je 7 miliona selektora i svi znaju ko može i ko treba da igra, a da li je realno da igramo polufinale kako neki misle, ne treba ni govoriti", rekao je on.

Za kraj, istakao je svoja očekivanja.

"Naša reprezentacija je iskusna, igraju u dobrim klubovima. Popravnog nema, treba uložiti svo znanje i energiju, a ako je protivnik bolji, idemo dalje, biće još Mundijala. Taktika je bitna, fizička priprema, hemija možda i najviše utiče, onda ste odradili 50% posla. Ja sam nepopravljivi optimista, nadam se dobrom rezultatu", rekao je Ivica Kralj gostujući na RTS-u u emisiji "Beogradska hronika".



Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Korner-Pixi-G000000L
Friday, 01.12.2017
20:04

Sa Piksijem mozemo do 1/4 finala i vise.

avatar
RIP KOBE
Friday, 01.12.2017
23:11

a sa klarkom kentom bi osvojili sp ah ha

avatar
Korner-Pixi-G000000L
Saturday, 02.12.2017
10:27

KIralj je na kolenima Antic nemilosrdan.

avatar
kurcelicu, USTASO!!!
Friday, 01.12.2017
19:27

Polufinale je samo nedostizan cilj i veliki san za nas, budimo realni, i osmina finala je uspeh, a nekom cetvrtfinalu tesko da mozemo da se nadamo mada nikad se ne zna, mozda cak ni svabenzi tamo nece biti prvi u grupi. Ono sto bi bilo najsmesnije je da mi budemo prvi, a oni drugi:-D