Kralj o uspehu Mačve: "Zaslužili smo priliku za plasman u Superligu"

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 06.12.2016.
14:54
Izvor: Sportske.net, blic.rs

Legendarni golman Partizana Ivica Kralj napravio je sjajnu priču u Mačvi iz Šapca, pa ne krije da njegov tim zaslužuje šansu da se bori za plasman u Superligu.

fkmacva.com
fkmacva.com

Povezane vesti

Fudbaleri Mačve nalaze se na liderskoj poziciji prvoligaške tabele na polovini takmičenja sa pet bodova više u odnosu na prvog pratioca, a mnogima nije poznati da iza uspeha Šapčana stoji legendarni golman Partizana Ivica Kralj.

Bivši reprezentativac Jugoslavije preuzeo je klub nakon što je ispao u Srpsku ligu Zapad, a nakon gotovo dve godine može da konstatuje da je na dobrom putu da se plasira u Superligu Srbije.

"Posle ispadanja iz Prve lige Srbije pre dve godine svi su očekivali da potonemo. Međutim, mi smo znali šta hoćemo. Nije prijatno kad ispadnete, ali opet ako imate recept i razmišljanje kako da se vratite uspećete" kaže Kralj u razgovoru za "Blic".

Nakon petnaest odigranih utakmica u Prvoj ligi Srbije Mačva zauzima prvo mesto na tabeli sa 34 boda, pet više u odnosu na drugoplasiranu Slobodu iz Užica.

"Prvi cilj je bio da stabilizujemo ekipu i klub i nismo bilo od onih koji govore da jure Superligu. Ipak, zaslužili svaku pobedu i zašto ne iskoristiti sada priliku za Superligu" dodaje Kralj.

Uspešno poslovanje Mačve i rezultati koje ovaj klub beleži mogli bi da budu preporuka Ivici Kralju za budući radu voljenom Partizanu što legendarni golman ne odbacuje kao mogućnost.

"Možda neko jednog dana prepozna to što radim. Partizan je moj klub koji mi je dao puno, ambicije postoje, a da li će se desiti za godinu, dve ili nikad sada nije ni bitno" zaključio je Ivica Kralj.

Mačvu je tokom jesenjeg dela sezone uspešno sa klupe predvodio šef stručnog štaba Predrag Rogan uz asistenciju pomoćnih trenera Siniše Radaka i Miroslava Popovića.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

10 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
mačva
Thursday, 22.12.2016
10:22

Sram te bilo veliki igraču! Koliko plata nisi isplatio, šta si pružio igračima osim svoje date rečei ? Gde je tvoje čojstvo i junaštvo ? Samo ja znam koliko novca si ostao dužan igračima u koje si se kleo. Sram te bilo. Isplati novac onima kojima duguješ pa se oda hvali

avatar
Tuesday, 06.12.2016
18:09

Vojvodina, Spartak, Partizan, zvezda, OFK/Rad/Cukaricki, Radnicki Nis, Napredak, Javor, Borac, Radnicki Kragujevac/Mladost Lucani/Sloboda- liga od deset klubova za one koji ne razumeju dugacke komentare pa moram da apstrahujem...

avatar
Predrag Matić
Tuesday, 06.12.2016
17:00
avatar
Tuesday, 06.12.2016
17:51

Nego sta je nego legendarni!

avatar
Tuesday, 06.12.2016
19:28

Imali smo i mnogo gore golmane od njega, legendaran je za moj klub ako nista drugo, na to i za to imam pravo da tvrdim.

avatar
Don Silvio
Tuesday, 06.12.2016
19:22

Da ligendarna rupa, takvo odavno nismo imali

avatar
Tuesday, 06.12.2016
16:14

I vreme vam je. Neka se lepo podignu i Pancevo i Zrenjanin (zasto da ne i Vrsac i Kikinda jednom da budu tu), i Pirot kao grad odavno! to zasluzuje, a tek Zajecar, Bor, Negotin i cela istocna Srbija tj. Timocka Krajina, odatle nam jos uvek nije ni dosao prvoligas/superligas jos otkad se raspala SFRJ. Vojvodina, Spartak, Partizan, OFK/Rad/Cukaricki, Radnicki Nis, Napredak, Javor, Borac, Radnicki Kragujevac/Mladost Lucani/Sloboda i premijerusa. Isto tako, bilo bi lepo da se vrati i Zemun, a Rad moze malo i da odmori i prepusti mesto starijima od sebe. Nikakav Vozdovac, nikakva Zvezdara i nikakvi Hajduk sa Liona, Bezanija i Radnicki NBG ne dolaze vise u obzir u slucaju da se krene na rapidno i ubrzano smanjivanje lige, moramo tako.

avatar
Al(a)din
Tuesday, 06.12.2016
17:31

Neka se jos prikljuce Tutin, Sjenica, Prijepolje, Josanica i sve superligase neka isteraju iz lige

avatar
fc Partizan/fc Inter
Tuesday, 06.12.2016
19:51

FAP iz Priboja? 😂

avatar
Tuesday, 06.12.2016
17:51