Kraj sezone, a Zvezdino slavlje tek počinje!

Autor: Darko Mitrović
subota 20.06.2020.
21:13
Izvor: Sportske.net

Večerašnjom utakmicom između Crvene zvezde i Proletera na stadionu ''Rajko Mitić'', završena je sezona 2019/20 Linglong Superlige Srbije.

STARSPORT photo Belgrade Serbia
STARSPORT photo Belgrade Serbia

Povezane vesti

Iako je na početku sezone bilo planirano da se i ove godine odigra plej-of, pandemija koronavirusa skratila je sezonu za sedam kola.

Mečevima 30. kola večeras je završen šampionat Srbije, a titulu je poodavno osigurala Crvena zvezda, koja je večeras pred svojim navijačima, njih oko 18.000, savladala Proleter sa 2:1 i na kraju osim 31. šampionskog trofeja može da se pohvali i sa 14 bodova više od drugoplasiranog Partizana.

Duel Zvezde i Proletera zato nije imao takmičarsku važnost, ali su Zvezdini fudbaleri želeli da ostave što bolji utisak pred navijačima na proslavi titule koja će trajati duboko u noć.

Nije baš počelo kako su želeli, Proleter je posle jednog kornera u šestom minutu i nespretne reakcije Zvezdine odbrane, pogotkom Andrejevića poveo sa 1:0.

Domaćima je trebalo dosta vremena da ''povežu konce'' u svojoj igri, ali do izjednačenja su stigli već u 19. minutu, kada je Vukanović lepo proigrao Matea Garsiju kroz sredinu, a Argentinac je izbio sam pered golmana Petrića i bez problema ga savladao - 1:1.

Potom su Novosađani još par puta opasno pripretili udarcima iz daljine, od kojih je posebno nezgodan bio pokušaj Jovanovića, kada je Borjan odličnom intervencijom izbio loptu u korner.

Ipak, i pored vrlo dobrog utiska u prvih 45 minuta, fudbaleri Proletera su posustali, što je u 37. minutu iskoristio Zvezdin bek Milan Gajić i na asistenciju Matea Garsije iskosa sa desne strane pogodio Petrićevu mrežu - 2:1.

Važan detalj iz prvog poluvremena je i povreda El Fardua Bena, koji je morao da izađe iz igre u 20. minutu, a njegvo mesto na terenu zauzeo je Mirko Ivanić.

U poluvremnenu je trener Crvene zvezde Dejan Stanković zamenio Pavkova, na teren poslao Tomanea, koji je već u 48. minutu mogao da se upiše u strelce posle lepe akcije Nikolića i Ivanića, ali je golman Proletera ovoga puta izašao kao pobednik.

Bilo je još nekoliko obećavajućih akcija Zvezde preko Gajića, Proleter je mogao do izjednačenja u 81. minutu iz slobodnog udarca kada je Borjan još jednom odlično reagovao... Rezultat se nije menjao, a u međuvremenu je svoj debinantski nastup za Zvezdu upisao i Seku Sanogo, koji je u 65. minutu zamenio Branka Jovičića.
-
Baner 7
- 
Пласман обезедио SofaScore LiveScore
   

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

11 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Сотир Ђубре V.1.0
Saturday, 20.06.2020
22:31

Ма, бежи, бре...

avatar
NajveciZvezdasIkad
Saturday, 20.06.2020
21:28

Nadam se da u novoj sezoni u Zvezdi neće igrati : Tomane, Milunović, Ivanić, Boaći, Vukanović, Jovančić..... A posebna priča je ovaj Sanogo??? Ako taj postane fudbaler ja ću da LAJEM kod Terazijske česme, i to je do sada najveća podvala i "ugradnja" u Zvezdi u poslednjih 20 godina. To je igrač kome će Zvezda biti poslednji klub, igrač koga nijedan klub na svetu neće uzeti ni za džabe.
Da bi se to desilo potrebno je da gore navedene igrače neki klub kupi, ili da ih Zvezda nekom pokloni.
I sve to treba da sakrije Večerašnja terevenka,.... pa dali Terzić & co. Stvarno misle da smo mi navijači Zvezde debili i da ćemo progutati ovu podvalu.
Ukoliko ovi igrači ostanu, Zvezda u kvalifikacijama za LŠ, uz veliku sreću može da prođe samo prvo kolo, i tu će biti kraj.

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Sunday, 21.06.2020
14:13

Pa misle nego šta, kako da ne misle kada vam podvaljuju lažne titule koje su dogovorene nekoliko godina unapred, a vi se ložite, iako imate tim za sredinu SL.

avatar
NajveciZvezdasIkad
Sunday, 21.06.2020
14:41

Bez obzira na poraz u polufinalu kupa, za Vas smo marke, a titula je potpuno zasluženo osvojena. I taj pokušaj da isprljate ovu titulu Vam je glup, taj recept Vam je dao tzv. profesor Vuletić, da se tešite. Bez brige, Zvezda će biti šampion i u narednoj sezoni.

avatar
Realni Arthur
Saturday, 20.06.2020
21:28

Cestitam na titulu, nadam se da je par zadnjih utakmica su plod neke opustenosti, inace ne pise nam se dobro. Sa druge strane, ajde i da zaboravimo domacu titulu, ali tri godine igrati za redom u Evropi posle dugog posta daje ti neku sliku da ipak ovi momci vrede. Ali najiskrenije, mislim da krajni domet ovih momaka uz srecu kvalifikacija u ligu uefa ili sampiona, a onda brodolom, zato sto nemamo kvalitet. Ja i dalje mislim da Partizan ima bolju prvu postavu od nas. Ako povucemo paralelu, mi nemamo Natha, Sumu, Asana, mladog Stevanovica (jer iskreno ovi nasi mladi su kao bez duse i Gavric i Nikolic) pa Sadika, pa Pavlovica, pa i Zdjelara. Stvarno dusa me boli sto nemamo u nasoj ekipu par njih, bar Sumu i Nathka, a i mladog Pavlovica, onda bi nas tim i licio na nesto u Evropi a ne da sluzi za gola razliku. A nemam komentar za trenera, je Miloje je uradio velike stvari pa nije lako posle njega biti trener u Zvezdu!

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Saturday, 20.06.2020
21:15

Definitivan pocetak zvezdinog kraja...

avatar
Kori Volden
Sunday, 21.06.2020
01:46

Junska odluka, francusko tuzilastvo :D hahahahahahahaha

avatar
Kori Volden
Sunday, 21.06.2020
22:46

Smejem ti se vec dve godine koliko pricas to. :D

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Sunday, 21.06.2020
14:36

Ko se poslednji smeje...