Kraj pregovora Partizana i Čelsija, ovo je rasplet!

Autor: Darko Mitrović
utorak 03.07.2018.
13:19
Izvor: Sportske.net, telegraf.rs

Vreme je isticalo, moralo je da se preseče...

Beta/Branislav Božić/Ds
Beta/Branislav Božić/Ds

Povezane vesti

Pisali smo i jutros na tu temu, Partizan ima rok do petka da registruje igrače za start u kvalifikacijama za Ligu Evrope, a situacija oko statusa Danila Pantića i Nemanje Antonova i dalje nije bila defnisana, s obzirom da su i jednom i drugom istekle pozajmice iz Čelsija, odnosno Grashopersa.

Ali, danas je stigla sjajna vest za navijače Partizana, bar kada je u pitanju status Danila Pantića.

Odlični vezista crno-belih i naredne sezone će igrati u Partizanu, ponovo kao pozajmljen igrač, uz mogućnost otkupa ugovora na kraju sezone. Da bi ovo moglo da se realizuje, Pantić je najpre produžio ugovor sa Čelsijem na još godinu dana, s obzirom da mu je prethodni isticao u leto naredne godine, a onda su nadležni u Čelsiju odlučili da ga pošalju na još jednu pozajmicu u Partizan.

To je epilog višenedeljnih pregovora uprave Partizana sa ljudima iz Čelsija, što je u izjavi za ''Telegraf'' i potvrdio generalni direktor kluba Miloš Vazura.

''Istina je, dogovorili smo se sa Čelsijem, Pantić je naš igrač sigurno još godinu dana. Uspeli smo da izdejstvujemo i garanciju o pravu preče kupovine narednog leta, što je takođe velika stvar'', izjavio je Vazura.

On je pritom izrazio veliku zahvalnost samom igraču i njegovim menadžerima, jer je Pantić sve vreme dok je trajala ova neizvesnost jasno isticao da snažno želi da ostane u Partizanu, bez obzira što su na njegovu adresu stizale i druge primamljive ponude.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
neme
Tuesday, 03.07.2018
18:37

Vilijan ode u barsu pa sam mislio da ce da uskoci da tim ne trpi.sta ima vise da se kali po palanci lucanima .

avatar
magister
Tuesday, 03.07.2018
15:30

Interesantno. Cela kombinacija, pa i klauzula za pravo preče kupovine, kojom ovaj dogovor pokušava da se prikaže fantastičnim, u stvari je samo u interesu Čelsija. Pantić trenutno ne može da se proda za ozbiljnije pare. Ali je u Partizanu dobio status startera i realno - opravdao ga. Ako Pantić odigra dobro, a Partizan uspe, pre svega u LE, Pantiću možda poraste cena. Za Partizan je dobro što će dobiti na godinu dana igrača koji mu, po proceni rukovodstva treba, ali objektivno, on se razigrava za interes Čelsija. Po meni, trebalo je da u ugovoru stoji klauzula sa sadašnjom cenom (npr, oko 1m, po TM je 2m, ali godinu dana pred istek ugovora, Čelsi bi ga dao za 1m), i pravom Partizana da ga u slučaju da mu cena skoči, kupi po ceni ne većoj od 1,2m, jer će tom povećanju doprineti Partizan. Ovako, šta imamo? Pantić je otišao bez obeštećenja. Nije uspeo da se nametne ni na pozajmicama, objektivno, karijera mu je došla u veliku krizu. Povratkom u Partizan dobio je izlaz na evro scenu, preko LE, ali i igranje u mladoj reprezentaciji, takođe na evro sceni. Cena mu je zahvaljujući tome sad oko 1m, inače bi bila upola manja. Ako mu sad poraste na primer na 2 ili 3 ili više (daj Bože, to bi značilo da Partizan gazi), prema sadašnjem dogovoru, Partizan, njegov matični klub, u slučaju uspeha, od njega opet neće imati ništa, još će morati za skup novac da ga otkupi, iako ga je Čelsi od Partizana skoro džabe dobio. Eto, to je veština u pregovoranju ekipe VVV.

avatar
NikkiCFC
Tuesday, 03.07.2018
19:02

Tacno, sledece leto Partizan ce imati pravo kupovine ponudice 700k, docice neki klub iz turske, rusije sa 2,3 miliona i mi cemo ga prodati tamo logicno.

avatar
Grobaris Totalitare
Tuesday, 03.07.2018
15:29
avatar
deki trbic
Tuesday, 03.07.2018
13:38

ovo je odlicno, jos Antonov da predje i usput da se dovede onaj Bosacan nzm mu ime igra krilnog igraca.

avatar
Blackmamba24
Tuesday, 03.07.2018
13:20

Steta za Celsi...