Kragujevčani grme: "Sudije nemaju ni stida ni srama!"

Autor: Ivan Cvetković
četvrtak 19.09.2019.
23:59
Izvor: Sportske.net

Radnički se oglasio novim saopštenjem u kojem ističu nezadovoljstvo suđenjem.

Facebook/FK Radnički 1923 Kragujevac zvanična stranica
Facebook/FK Radnički 1923 Kragujevac zvanična stranica

Povezane vesti

Fudbaleri Radničkog 1923 ugostiće kruševački Trajal u utakmici 10. kola Prve lige Srbije, koja je na programu u subotu, 21. septembra od 16 časova na stadionu "Čika Dača".

"Crveni" će u ovom susretu pokušati da dođu do četvrte pobede u sezoni i uhvate priključak sa ekipama iz gornjeg dela tabele.

Kragujevčani su se tim povodom oglasili zvaničnim saopštenjem koje prenosimo u celosti.

"Pre više od četrdest godina, tadašnja Televizija Beograd snimila je seriju 'Više od igre', koja prati dešavanja u izmišljenoj varošici Gradini uoči i za vreme Drugog svetskog rata. Jedan od upečatljivijih likova u toj seriji bio je čuveni Čika Zuba u tumačenju našeg poznatog glumca Slavka Simića. Njegova najznačajnija replika, koja je ostala upisana u sećanju svih gledalaca ove kultne televizijske serije, jeste rečenica: 'Pravda će trijumfovati!'.

Sa ovim geslom naš klub dočekuje nastavak takmičenja posle silnih nepravdi koje su mu nanete od strane od strane 'ljudi u crnom'. Događaji sa utakmice u Žarkovu bacili su još jednu veliku mrlju na srpski klupski fudbal, koji već godinama unazad vrvi od različitih kontraverzi. Nije ni čudo što su nam onda tribine sve praznije, jer ljudima je više muka od različitih farsi u režiji pojedinih sudija, koje nemaju ni stida, ni srama u krojenju sudbine pojedinih klubova.

Pre par dana naš klub se oglasio saopštenjem u želji da digne glas i skrene pažnju na očigledne nepravde koje štete ovom sportu, koji u svojoj biti ima viteštvo i fer nadmetanje, i u kome pobeđuje onaj koji je zaista bolji na terenu. Mi ćemo našu borbu protiv nepravde nastaviti onim oružjem koje nam je jedino na raspologanju, a to su fudbalsko umeće i maksimalna angažovanost na svakoj utakmici.

U tom smislu susret sa Trajalom predstavljaće idealnu priliku da pokažemo koliko znamo i da nam je mesto u gornjem delu tabele, ma šta neki drugi mislili. Čista obraza i srca dočekaćamo našeg rivala u želji da se sportski nadmećemo i da na kraju pobedi onaj ko je stvarno bolji.

U ovaj susret naša ekipa ne ulazi sa previše povoljne startne pozicije. Naime, fudbaleri Radničkog nakon deset odigranih kola zauzimaju trinaestu poziciju na tabeli sa jedanaest sakupljenih bodova.

Ipak, kako je konkurencija u ligi prilično ujednačena, 'crveni' bi sa par dobrih rezultata u kontinuitetu mogli da se umešaju u borbu za vrh tabele.

Predstojeći protivnik, ekipa Trajala, zaslužuje maksimalan respekt. Radi se o dobro organizovanom klubu sa dosta iskusnim igračkim kadrom, koji nakon deset odigranih kola zauzima desetu poziciju na tabeli sa bodom više u odnosu na našu ekipu.

Kruševljani su odlično startovali, vezali tri pobede u prva tri kola, ali su onda stali i u narednih šest utakmica nisu osetili sladak ukus trijumfa. Jedan od razloga za to je i pad efikasnosti, čemu u prilog ide i činjenica da su u poslednja tri kola popularni 'gumari' samo jednom pogodili mrežu protivnika.

Radnički je prošle sezone relativno lako uspeo osvoji tri boda protiv Trajala na 'Čika Dači'  (3:1), ali je zato u uzvratnom susretu u Kruševcu poražen rezultatom 0:2", stoji u saopštenju u kojem su želeli da naglase nezadovoljstvo suđenjem.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Friday, 20.09.2019
16:56

Došlo je vaših "5 minuta za spas srBskog fudbala", spasili ste ga da zvezda može da ima suđenje kakvo ima protiv Inđije i svih ostalih tj. kad koliko zatreba, a vama kad zvezdi trebate, kada ne onda vas šutne.