Kragujevački Radnički ima novog trenera, neće trpeti javašluk!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 05.09.2019.
20:35
Izvor: Sportske.net, fkradnicki.com

Posle odlaska Dejaja Nikolića, Kragujevčani imenovali novog šefa struke.

Sportske.net/Mihajlo Vidojević
Sportske.net/Mihajlo Vidojević

Povezane vesti

Pre početka sezone, Radnički 1923 iz Kragujevca je slovio za jednu od ekipa koje bi mogle da se na proleće bore za plasman u elitni rang takmičenja, ali tim sa ''Čika Dače'' nije dobro započeo sezonu.

Posle sedam kola ima samo osam bodova i nalazi se na 13. mestu, a posle nedavnog poraza od Metalca na svom terenu, šef stručnog štaba Dejan Nikolić je sa upravom kluba dogovorio sporazumni prekid saradnje.

Nije se dugo čekalo na izbor njegovog naslednika, a to će biti Darko Vojvodić, 49-godišnji stručnjak i nekadašnji fudbaler Radničkog, koji je trenersko ime izgradio vodeći brojne klubove u Republici Srpskoj i Federaciji Bosne i Hercegovine. Poslednji angažman imao je u Borcu iz Banjaluke sa kojim je osvojio Prvu ligu Republike Srpske i samim tim vratio ovaj klub u Premijer ligu Bosne i Hercegovine.

''Darko Vojvodić je kao igrač dve godine nosio dres Radničkog i sigurno je neko ko dobro oseća ovaj klub. Ja duboko verujem da nam on može pomoći u ostvarenju cilja koji smo zacrtali pre početka sezone'', izjavio je Aleksandar Simović, direktor Radničkog 1923, a prenosi klupski sajt.

Vojvodić je na promociji jasno stavio do znanja šta svojim igračima nikako neće dozvoljavati.

''Bez borbenosti i zalaganja nema ništa. Hoću da ste jaki, snažni i složni. Hoću da kada se okreneš i pogledaš saigrača do sebe, da budeš spreman poginuti za njega.

Neću trpeti nedisciplinu i javašluk u svlačionici.

Tražim od vas da mi verujete i ja ću vama verovati. Kada izgubim poverenje, neće vas biti u timu. To nije pretnja, to je zakon fudbala. Imamo priliku da budemo prvi i uđemo u Super ligu, a svi znate šta to znači i za sam klub i za vas igrače. Ubeđen sam da mi to možemo, jer da ne verujem u vas i ljude koji vode ovaj klub, sigurno ne bih ni dolazio ovde'', istakao je Vojvodić, koji će na klupi Radničkog debitovati u nedelju protiv Zlatibora na ''Čika Dači''.
-
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke