KP - Zvezda, Partizan i zagrebački Dinamo u četvrtfinalu

Autor: Beta Beta
sreda 05.06.2019.
21:45
Izvor: Beta

Fudbaleri Crvene zvezde, Partizana i zagrebačkog Dinama izborili danas plasman u četvrtfinale Kupa prijateljstva evropskih klubova 2019. i to već nakon drugog kola grupne faze takmičenja.

ecfc.rs
ecfc.rs

Povezane vesti

Fudbaleri Crvene zvezde, Partizana i zagrebačkog Dinama izborili danas plasman u četvrtfinale Kupa prijateljstva evropskih klubova 2019. i to već nakon drugog kola grupne faze takmičenja.

Zvezda je prošla dalje, a da danas nije ni istrčala na teren. Crveno-beli su bili slobodni u drugom kolu i posmatrali su utakmicu između Maribora i Željezničara koja je završena 1:1.

To je bio rezultat koji je odgovarao Zvezdi, jer je tako obezbedila jedno od prva dva mesta u A grupi.

Drugi putnik u četvrtfinale iz te grupe biće odlučen posle utakmice izmedju Zvezde i Željezničara koja je zakazana za poslednje kolo.

Dinamo je, takođe, sa tribina ispratio svoj plasman u četvrtfinale. "Modri" su, kao i Zvezda bili slobodni u drugom kolu, a njihovi protivnici u C grupi Olimpija i Vardar danas su podelili bodove (1:1).

Situacija u C grupi je ista kao i u A grupi – Zagrepčani su obezbedili jedno od prva dva mesta na tabeli, a konačan plasman biće poznat nakon poslednjeg kola u kojem se sastaju Dinamo i Olimpija.

Partizan se na dominantan način plasirao u četvrtfinale Kupa prijateljstva. Crno-beli su prvog dana nadigrali Osijek sa 3:1, a danas su pobedili Slobodu iz Tuzle sa 1:0.

Partizan je tako obezbedio prvo mesto u D grupi i plasman medju osam najboljih ekipa na turniru.

U poslednjem kolu Osijek i Sloboda će u direktnom okršaju odlučiti ko će osvojiti drugo mesto u grupi i kartu za četvrtfinale. Slobodi će zbog bolje gol razlike u tom meču biti dovoljan i remi.

Najzanimljivije je u B grupi, gde još nijedna ekipa nije osigurala plasman u narednu rundu.

Budućnost je u poslednjem meču drugog dana turnira savladala Sarajevo sa 1:0 i tako se izjednačila sa Vojvodinom na čelu tabele sa tri osvojena boda.

Sarajevo je trenutno bez bodova, ali u poslednjem kolu igra protiv Vojvodine i taj meč će odlučiti koje dve ekipe iz B grupe će se plasirati u četvrtfinale.

Poslednje kolo grupne faze biće odigrano u četvrtak, a posle toga sledi nokaut faza.
-
-

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
magister
Wednesday, 05.06.2019
23:09

Partizan danas nije odigrao kao juče, možda i pod pritiskom jer ih je pratio Savo pred kim su želeli da se pokažu. Ipak, bekovi sigurno, Radmanovac i Ćorković, zaslužuju pažnju, Arambašić je izuzetno talentovan igrač, mora da nauči bolje da koristi telo, da se gradi, ali hitrina, potezi iz prve,snalaženje u situacijama na bilo kom delu terena - sve ga to preporučuje da već bude priključen prvom timu. Stanojlović i Tejić su takođe biseri. Kao i Luka Đorđević, agresivan, odgovoran, ali i sa odličnim pregledom i tehnikom. Kad navedenima dodam povređenog Balaža - to je 7 igrača, po mom uverenju spremnih da se uvrste u konkurenciju za prvi tim. Ne bih zaboravio Milosavljevića, jedinog pravog kreatora igra koga sam video u poslednje vreme (doduše prošle godine, u međuvremenu je nestao negde u Teleoptiku), kao ni Vlalukina, a nisam pratio Bošnjaka, ne znam kako se razvio. U principu, slušao sam danas Savu, on je zaista pametan i elokventan čovek, on - razume i prilike u fudbalu uopšte i prilike u našem fudbalu. Da su u upravi ljudi kao Antić, Mijat, možda Tumba, Golac, Stojić - ja bih bio siguran u svetlu budućnost. Ovako, plašim se da Sava neće moći da upravlja prelaznim rokom, jer će pregovore voditi Vazura (!? šta li je njega kvalifikovalo za mesto direktora Partizana?), kao što će se klub i dalje voditi od strane nekompetentnih, a moguće i nečijih marioneta (da se zadržim na tome i ne ponavljam skepsu u vezi sa čudnim prodajama igrača). Ipak, ono na šta nas sad tera finansijska situacija je da se izgradi tim zasnovan na igračima iz naše škole, a da se na određenim pozicijama pojača nekim baš izuzetnim igračima. Ja volim što ne trčimo ko muve bez glave, ali se nadam da ćemo ipak na vreme kompletirati ekipu za pripreme.