KP - Voša do trofeja nakon penal drame protiv Partizana, Dražić briljirao!

Autor: Beta Beta
nedelja 09.06.2019.
16:44
Izvor: Beta

Golman Novosađana dobio najveća priznanja.

ecfc.rs
ecfc.rs

Povezane vesti

Fudbaleri Vojvodine osvojili su danas turnir Kup prijateljstva evropskih klubova na Zlatiboru, pošto su u finalu posle boljeg izvođenja jedanaesteraca pobedili Partizan sa 4:2.

Posle regularnog dela rezultat je bio 0:0, ali je posle penala Vojvodina bila uspešnija i drugi put osvojila prestižni juniorski turnir.

Partizan je drugi put uzastopno izgubio u finalu Turnira prijateljstva na penale.

Za najkorisnijeg igrača turnira proglašen je golman Vojvodine Stefan Dražić, a dobio je nagradu i za najboljeg golmana turnira. To je prvi put u istoriji takmičenja da jedan igrač osvoji dve od tri individualne nagrade.

Nagrada za najboljeg strelca na Kupu prijateljstva pripala je napadaču Partizana Savu Arambašiću koji je završio turnir sa tri gola.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
⭐♦ povratka kralja
Sunday, 09.06.2019
17:09

Vojvodina je diskvalifikovana, izbacilo je francusko tuzilastvo, partizan je osvojio i ovaj trofej, 34. titula zaredom !

avatar
magister
Sunday, 09.06.2019
17:44

Ovde se radi o deci, al' tebi ne smeta da i tu budeš ciničan... ccc...

avatar
magister
Sunday, 09.06.2019
17:03

Nažalost, Partizan je opet ispustio Kup Prijateljstva, ponovo posle penala, ovog puta i posle znatno bolje igre i u finalu i tokom čitavog turnira. Prošle godine je bilo promašaja penala i tokom utakmice, a ove je bilo, ne samo danas, dosta dekoncentracije i brzopletosti u završnici. Jedan od najboljih igrača, Stanojlović je tokom turnira dao 1 gol imao mislim 2 asistencije, ali je imao bar još 5 šansi da akciju pretvori u gol, bilo direktno, bilo asistencijom. Od tih 5 propuštenih prilika tokom turnira, danas je bilo - dve. Jednom je lažnjakom bacio čuvara na pod i kad je trebalo da je oštro zakuca u suprotan ugao, on je krenuo u još jedan dribling i olako izgubio loptu u situaciji u kojoj je mogao da reši - turnir. Nisam siguran da li se takve stvari analiziraju i da li se radi na popravljanju tog, psihičkog momenta, ali ovim zaista sjajnim mladim igračima je izgleda potrebno malo usađivanja koncentracije i odlučnosti u važnim situacijama. Golman već drugu utakmicu - polufinale i finale, nije imao ni jednu intervenciju, nijedan šut protivnik nije uputio ka golu, što valjda govori nešto o odbrani. Kako procenjivati golmana koji je na čitavom turniru pokupio par centaršuteva i odbranio nekoliko šuteva na 5 utakmica? Bekovi, Radmanovac i Ćorković - zreli za prvi tim, stoperi Balaž (nažalost povređen na prvoj utakmici) i Cvetojević - takođe, Momčilović, Đorđević, Rašković, Đokić, Šimun - odlični i neki od njih na vratima prvog tima (po mom dubokom uverenju), Stanojlović, Vujanović, Tejić - svi zreli za prvi tim, a Arambašić, verovatno i najtalentovaniji, po igri više nego zreo da konkuriše za prvog centarfora Partizana, ali prethodno mora da ispravi igru telom, građenje, agresivnost u šesnaestercu i da u teretani dobije par kila mišića. Ajde momci, postanite nove Partizanove bebe, može li Savo da kao trener u promociji jedne generacije, posle mnogo godina ponovi ono što su tad uradili Matekalo i Bobek.