Kosanović: "Prva utakmica uvek neprijatna"

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 15.02.2018.
11:46
Izvor: Sportske.net, fknapredak.rs

Strateg kruševačkog Napretka Milorad Kosanović rekao je da početak prolećnog dela sezone sa sobom nosi dosta nepoznanica zbog kojih je prvi meč uvek pomalo neprijatan.

Beta/Branislav Božić/Ev
Beta/Branislav Božić/Ev

Povezane vesti

Fudbaleri kruševačkog Napretka i subotičkog Spartaka imaju tu čast da otvore prolećni deo sezone u Super ligi Srbije.

Dva kluba koja se nalaze u gornjem delu superligaške tabele sastaće se u petak na stadionu "Mladost", a evo kako trener domaćeg tima Milorad Kosanović vidi stvari pred duel sa trećeplasiranom ekipom domaćeg prvenstva.

"Početak prvenstva je nešto novo što se otvara, sa dosta nepoznanica i ta prva utakmica je uvek malo neprijatna. U petak počinje prvenstvo i mi tada počinjemo da se takmičimo. Sve do sada smo radili u tu svrhu", rekao je Kosanović.

Napredak je u minulom prelaznom roku ostao bez velikog broja igrača ali je Kosanović dobio pojačanja tako da sada ostaje da se vidi da li su se novajlije uklopile u novi sistem.

Promena je bilo i u Spartaku, klub iz Subotice ostao je bez nekoliko važnih pojedinaca među kojima su Đorđe Ivanović i Stefan Hajdin koji su se preselili u redove "večitih" rivala.

"Za protivnika imamo odličnu ekipu, tim koji je u jesenjem delu sezone pokazao mnogo toga. Imaju neke promene, ali ne postoji nijedan tim u ovoj zemlji koji nema promena. Spartak moramo da poštujemo zbog onoga što je uradio i zbog onoga što u ovom momentu poseduje, a imaju dobar tim koji može da pobedi svakoga, tako da se na takav način i spremamo za ovu utakmicu", dodao je trener Napretka.

Osam kola pre kraja ligaškog dela prvenstva Napredak zauzima sedmu poziciju na tabeli i cilj je da se što pre overi plasman u plej-of.

"Želimo da je odigramo na najbolji mogući način kada je rezultat u pitanju. Tako da ćemo biti spremni da se u petak takmičimo. Neće biti lako, ali ukoliko napravimo dobar rezultat to će nam dati veliko samopouzdanje da ovih osam kola odigramo lakše, mirnije, slobodnije, a nadam se da ćemo imati tim za to", zaključio je Kosanović.

Utakmica Napredak - Spartak igra se u petak, 16. februara od 17 časova, a podsećamo da je domaćin odlučio da sav prihod od prodatih ulaznica ode u humanitarne svrhe, odnosno za pomoć malom Isaiji Pantiću.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke