Kosanović potvrdio odlazak sa ''Čaira'', ovo su razlozi!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 23.02.2020.
14:53
Izvor: Sportske.net, telegraf.rs

Promena trenera česta je pojava u Radničkom posle osvajanja vicešampionskog zvanja prošlog proleća.

Screenshoot/YouTube/Superliga Srbija
Screenshoot/YouTube/Superliga Srbija

Povezane vesti

Podsetimo, najpre je klupu Radničkog napustio Nenad Lalatović, koji je Nišlije i doveo prošle sezone na poziciju broj 2. Njega je letos nakratko zamenio Simo Krunić, a onda je izbor čelnika kluba pao na iskusnog Milorada Kosanovića.

Međutim, ni on nije ovu sezonu isterao do kraja, pošto je danas potvrđena jutrošnja iznenađujuća vest da je odmah posle pobede nad Čukaričkim (2:0), Kosanović odlučio da napusti ''Čair''.

Spekulisalo se tokom dana o razlozima odlaska, a o čemu se zapravo radi Kosanović je otkrio u razgovoru za ''Telegraf''.

''Da, tačno je, nisam više trener Radničkog. Sutra bi trebalo to sve da završim, da se raziđemo'', potvrdio je Kosanović i dodao da je mnogo razloga za njegov odlazak iz Niša, između ostalog i odbijena žalba od strane FSS na kaznu koja mu je izrečena zbog izjava posle meča sa Javor Matisom i koja ističe za manje od mesec dana.

Ipak, postoje i razlozi unutar kluba.

Ono što je Kosanoviću zasmetalo je i što je uprava kluba odlučila da zameni jednog njegovog saradnika.

''Nedavno je moj asistent za kondicionu pripremu dobio otkaz, a reč je o najboljem stručnjaku u zemlji.

Kažu, loše smo trčali...'',
objašnjava Kosanović.

Ali, nije ni to sve što mu je zasmetalo u Nišu.
-
Baner

''I prelazni rok je odrađen na moju štetu, prodal su tri važna igrača (Nermin Haskić, Rebin Sulaka i Erik Jirka), pa sam opet praktično morao da sastavljam tim ispočetka. Pravo da vam kažem, malo sam se i umorio od toga da na svaka tri meseca sastavljam tim.

Ovako je bolje za sve, ekipa ima 15 utakmica da se izbori za Evropu, a ja ne bih tu da smetam. Klubu želim sve najbolje'', poručio je Kosanović, koji je ovim potezom, slučajno ili ne, izbegao i susret sa Nenadom Lalatovićem u Novom Sadu.

Prema najavama, novi trener Radničkog bi trebalo da bude bivši trener Vojvodine Radoslav Batak.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke