Kosanović: "Naredna dva kola odlučuju ko će u plej-of"

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 02.03.2018.
17:18
Izvor: Sportske.net, fknapredak.rs

Trener fudbalera kruševačkog Napretka Milorad Kosanović apostrofirao je značaj sutrašnje utakmice za konačan poredak u gorenjem delu tabele.

Beta/Branislav Božić/Ds
Beta/Branislav Božić/Ds

Povezane vesti

Mnogo zanimljivih utakmica trebalo bi da bude odigrano u okviru 25. kola Super lige, a pored onih na stadionu "Čair" i "Rajko Mitić" u istu kategoriju spada i susret na stadionu "Mladost" u Kruševcu.

Fudbaleri Napretka ugostiće u subotu ekipu Vojvodine koja se baš kao i "Čarapani" bori za što bolju poziciju uoči početka plej-ofa.

"Mi smo odradili treninge, i urađeno je sve što treba. Fizički potpuno spremno dočekujemo izazove koji nas očekuju u narednih pet kola. Ulazimo u seriju utakmica koje su nama važne i zanimljive. Utakmica protiv Vojvodine može da reši mnoge stvari kada je Napredak u pitanju, a onda ćemo videti šta i kako u Šapcu", rekao je na konferenciji za medije trener Napretka Milorad Kosanović.

Kao neko koje veliki deo karijere proveo u klubu iz Novog Sada za Milorada Kosanovića sutrašnja utakmica ima poseban značaj.

"Vojvodina je moj klub, moja kuća. Tu sam proveo petnaest godina kao igrač, direktor kluba i trener. To mi niko ne može uzeti, i ja to ne krijem, niti sam ikada krio. Ali ovo što ja sada radim nije ni za Vojvodinu, niti protiv nje. Ja sam trener Napretka i samo me Napredak interesuje. S te strane nema emocija", iskreno konstatuje Kosan.

O ekipi Ilije Stolice strateg Napretka ima samo reči hvale.

"Vojvodina je klub koji zaslužuje svo poštovanje i pažnju. Imaju tim koji je godinama u samom vrhu srpskog fudbala, i mi za to moramo biti spremni. Utakmica će biti teška, ali to je ono što volimo i čemu težimo i želimo da imamo takve utakmice, da smo učesnici takvog fudbala i spremni smo da damo svoj maksimum u subotu", rekao je Kosanović.

Obe ekipe dočekuju sutrašnju utakmicu sa 37 osvojenih bodova, a pobednik bi mogao da preskoči Voždovac ukoliko Crvena zvezda savlada "Zmajeve" u sutrašnjoj utakmici.

"Nadam se pozitivnom rezultatu koji bi bio vrlo bitan u ovom momentu. U ova dva kola se definitivno odlučuje ko će igrati plej-of", poručuje trener Napretka.

Dobra vest za trenera Napretka je ta da su svi igrači spremni za sutrašnju utakmicu i da će prvi put od početka prolećnog dela sezone na raspolaganju imati kompletan igrački kadar.

Teren stadiona "Mladost" danas su čistili ljudi koji ga održavaju ali i veliki broj štićenika Vaspitno popravnog doma iz Kruševca.

Utakmica 25. kola Super lige Srbije između Napretka i Vojvodine biće odigrana u subotu, 3. marta sa početkom od 15 časova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke