Kosanović: "Nama ne daju da uđemo u Evropu..."

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 07.03.2019.
18:49
Izvor: Sportske.net

Još jednom je trener kruševačkog Napretka išao u srž problema i govorio bez dlake na jeziku.

Betaphoto/BranislavBožić/Mo
Betaphoto/BranislavBožić/Mo

Povezane vesti

Superligaš iz Kruševca poražen je u sredu na gostovanju Čukaričkom (2:1) u okviru 25. kola Super lige i tako nastavio niz loših rezultata na startu prolećnog dela sezone.

Tim Milorada Kosanovića ostvario je remi i tri poraza na startu prolećnog dela sezone, a iskusni stručnjak govorio je posle neuspeha na Banovom brdu o poziciji Napretka.

"Igrali smo prvu utakmicu u regularnim uslovima, na terenu na kome može da se nešto igra. Odigrali smo mnogo bolje nego što smo igrali na prve tri utakmice, imali sreće da povedemo i da ne primimo neke golove. Na nesreću, dozvolili smo sebi da dobijemo dva dečija gola, dva smešna gola, ali s obzirom na odbranu sa kojom smo ušli u nastavak sezone to i nije čudno. To je samo nastavak serije. Sve golove koje smo primili, primili smo zbog naših igrača, a ne zbog protivnika i njegove igre. Žao mi je što nismo uzeli bar bod, ali dobro, verovatno ga nismo ni zaslužili", rekao je Milorad Kosanović.

Čukarički je juče golom Marka Šarića u 90. minutu stigao do sva tri boda u duelu sa Napretkom, a trener Kruševljana poželeo je "Brđanima" da igraju još bolje kako bi završili u evropskim kvalifikacijama što on i očekuje da će se desiti.

Na pitanje da li Napredak još uvek može da se nada mestu koje vodi u Evropu, Kosanović je razočarano konstatovao da od toga nema ništa i obelodanio koji je cilj za ovu sezonu.

"Nismo ni krenuli u Evropu, nama ne daju da uđemo u Evropu. Tako da, nismo imali uopšte bolesne ambicije. Igramo za plej-of, nema nam druge. Da je za Evropu ne bismo prodali osmoricu igrača. Trebalo bi nekako da izguramo i da ostanemo u plej-ofu, to je cilj kluba za ovu sezonu", kazao je Kosanović.

Strateg Napretka nije krio razočarenje izdanjem svoje zadnje linije za koju je rekao da igra "ženski fudbal".

"Uz prodate fale nam još dva standardna igrača, Veškovac i Alivodić. Bez njih teško može bolje. Možda još koja nedelja rada i boljih terena, onda bi možda moglo. Sa ovom odbranom, ne može bolje. Sa odbranom koja kao da igra ženski fudbal ne ide. Ne igra se tako fudbal za bodove", zaključio je Kosanović.

Napredak se pet kola pre kraja regularnog toka takmičenja nalazi na šestom mestu superligaške tabele sa 34 boda, šest više u odnosu na Vojvodinu koja je prva ispod crte koja deli plej-of i plej-aut timove.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke