Kosanović: "Da odgovorimo na agresivnu i otvorenu igru Čukaričkog"

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 16.11.2017.
17:32
Izvor: Sportske.net, fknapredak.rs

Trener fudbalera Napretka Milorad Kosanović kazao je da će njegov tim pokušati da odgovori na otvorenu i agresivnu igru ekipe Čukaričkog koja u subotu gostuje u Kruševcu.

Beta/Branislav Božić/Ev
Beta/Branislav Božić/Ev

Povezane vesti

Derbi susret 17. kola Super lige Srbije igra se u subotu na stadionu pod Bagdalom gde će domaći Napredak ugostiti ekipu Čukaričkog.

"Brđani" su pobedama nad Voždovcem i Vojvodinom pred pauzu u šampionatu uhvatili priključak sa vodećim ekipama, dok Napredak sa pet bodova manje od narednog rivala želi da se vrati u trku za mesta koja vode u Evropu.

"Čukarički je vrlo korektan protivnik koji će doći u Kruševac da napravi najbolji rezultat koji može. Igraće agresivno, otvoreno, orijentisano ka napadu i pobedi i na nama je da to prihvatimo", kaže trener Kruševljana Milorad Kosanović.

Tradicija je na strani Čukaričkog, barem ako gledamo noviju istoriju međusobnih duela dva tima. Klub sa Banovog Brda od 2010. godine ima 9 pobeda u međusobnim susretima sa "Čarapanima", jednom je bilo nerešeno, dok je Napredak slavio samo tri puta.

"Mi moramo da budemo koncentrisani 90 minuta, da uđemo u utakmicu na isti, ako ne i bolji način i da se takmičimo 90 minuta. Biće teško i naporno, ali u tome je draž i lepota fudbala. Pre svega očekujem jednu dobru utakmicu, a nadam se da smo dovoljno spremni da odgovorimo subotnjem izazovu", dodao je Kosanović.

Standardni prvotimac Bojan Miladinović preskočio je poslednji takmičarski meč sa Radom, a njegovo odsustvo odrazilo se i na rezultat pošto je Napredak poražen na Banjici.

"Potpuno sam spreman, povreda je iza mene, a na treneru je da odluči da li ću igrati utakmicu ili ne. Mi smo spremni, i nadamo se pozitivnom rezultatu u subotu", kazao je Miladinović.

Markoski, Urošević i Ivanović će zbog povreda izostati i sa subotnje utakmice, a neizvesno je učešće i Simonovića koji se danas vraća iz Koreje, nakon nastupa za A selekciju Srbije.

Ulaznice za utakmicu Napredak - Čukarički biće puštene u prodaju na dan utakmice od 10:00 sati na blagajnama stadiona "Mladost" u Kruševcu.

Meč se igra 18. novembra od 17 časova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke