Kosan se pita zašto je Kanga došao u Zvezdu, i ne samo to!

Autor: Darko Mitrović
petak 18.09.2020.
20:57
Izvor: Sportske.net, kurir.rs

Iskusnom stručnjaku neke stvari nisu jasne kada je Crvena zvezda u pitanju, ali kritika nije poštedeo ni FSS, Partizan...

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

Već nekoliko meseci Milorad Kosanović ne radi u srpskom superligaškom fudbalu, posle rastanka sa Radničkim iz Niša.

Sada ima više vremena da isprati sva najaktuelnija dešavanja, a poslednjih dana najviše se govori o učinku naših predstavnika na evropskoj sceni, pogotovo o Zvezdinoj eliminaciji iz kvalifikacija za Ligu šampiona.

On smatra da je Zvezdina eliminacija posledica pogrešnog načina rada u srpskom fudbalu već nekoliko godina.

''Nema više igrača, ni reprezentacije. Videli smo to sad u Ligi nacija. A, zašto? Zato što smo uništili rad u klubovima. Na FSS školi licence se dele kao na pijaci. Svako može da upiše, završi i dobije posao trenera.

Trenerski posao traži mnogo rada, znanja i vremena. Sve ovo što govorim pričam godinama unazad. Već sam i samome sebi dosadio. To nije ništa novo. Ali, kao da niko ne želi da čuje''
, objašnjagva Kosanović u razgovoru za ''Kurir''.

U Zvezdinoj igri nije video koncept, ni ideju, iako smatra da su crveno-beli kvalitetniji od Omonije. To se, ipak, nije potvrdilo na terenu.

Međutim, priznaje da mu nisu najjasniji pojedini potezi u klubu sa ''Marakane'' kada su transferi u pitanju, a ni Partizan ni Vojvodina ga nisu oduševili u tokm pogledu.
-
Baner 3

''Zašto je Kanga došao u Zvezdu? Je l' ga trener tražio? Zašto je došao Italijan u Zvezdu? Pa i taj Sanogo? Hvala bogu da ima srpskih igrača... Posebno onih mlađih. Pa, kreneš da radiš sa njima, da ih razvijaš. I tako radiš, pa nešto i očekuješ... Ovako... Isto je u Partizanu! Vojvodina je kupila tri tima za godinu dana'', smatra Kosanović.

Aleksa Vukanović, koga je trenirao u Napretku, izaziva posebnu Kosanovićevu pažnju od Zvezdinih igrača, ali ni u vezi njega mu mnogo toga nije jasno.

''Vukanović ne igra tri meseca, a onda bude starter. A, on nije centarfor, nikada nije ni bio. Ne može to da igra. Dok je igrao nešto drugo, bio je najbolji napadač u zemlji. Zašto to rade u Zvezdi, ne znam. Nije to samo Dejan radio, radili su i pre njega. Nije zahvalno o tome pričati, jer nisam sa njima, ne znam kako treniraju'', priznaje Kosanović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

34 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Zvezdo Zvezdana
Sunday, 20.09.2020
23:04

Admine koji dopuštaš komentare, koja je fora sa kontrolom komentara u trajanju od 2 dana?

avatar
KING♦⭐KING♦⭐KING♦⭐
Saturday, 19.09.2020
14:21

Sramota, katastrofa u srpskom fudbalu je posledica da su svi od FSS do klubova i iz nižih rangova podređeni zvezdi i njenim interesima, svi u srpskom fudbalu osim Partizana! Šta je isto u Partizanu, Partizan je prodao 3 igrača (Pavlović, Miletić, Ivanović), a doveo 4 (Miljković, Banjak, Lalatović i D.Stojković). Ko još ima oko 120 igrača na platnom spisku kao zvezda, ko još prodaje igrače za 0 evra osim zvezde i čije igrače ne zovu u reprezentativne selekcije da im ne bi podigli cenu osim Partizanovih.

avatar
Zvezdo Zvezdana
Saturday, 19.09.2020
13:52

2-3 stranca maksimalno. Garsija skoro uvede nas u lš, da onakav gol Vojvodini i nema ga. Lepo je rekao da ne razume onakvu taktiku u lš, da je to ugušilo igru. I jeste. Utakmice protiv Liverpula, Psž i Napulja na Marakani su pokazatelj da se može i te kako igrati. Šta je bilo sa Pavkovim!? Pod hitno dobra rezerva Rodiću i dobar desni bek.

avatar
Piksi G00L iz korner
Saturday, 19.09.2020
13:50

Kanga je dosao u Zvezdu zbog toga sto Mrkela i Terzic vode katastrofalnu transfer politiku. Zvezdinoj deci se ne pruza sansa da zaigraju u dresu Zvezde i ostvare svoje snove, nego ih salju u Graficar i druge klubove da nazaduju. Ni Gavric i Nikolic nisu zaigrali za prvi ti sa 17 ili 18 godina, nego sa 19 i 20. Ja ne pamtim kad je neko Zvezdino dete zaigralo za prvi tim direktno iz podmlatka. Mrkela, Terzicu gubite se iz Zvezde zajedno sa Misterom.

avatar
Zvezdo Zvezdana
Saturday, 19.09.2020
13:42

Podržao sam Stankovićevu inicijativu kada je došao da forsira domaće (mlade) igrače. Šta se onda desilo..

avatar
Popay
Saturday, 19.09.2020
11:59

Poštovani svi
Mislim da je problem mnogo dublji.. Partizan i CZ “znaju” da će jedno od njih biti prvi.. Ako neko od njih kaska,odmah su krive sudije i FSS..
Ali,Osim Srpske , iza raspada SR Jugoslavije,
Počela je da tone i Hrvatska liga, Slovenska,da ne govorimo o BIH, CG.. Neće dugo proći Dinamo ZG će plakati za jakim Hajdukom, a Hajduk za Mamićem i sl.
Čim nema jake konkurencije nema ni kvaliteta.
Jedino neka regionalna jaka liga bi mogla spasiti stvar, od klubova do reprezentacije,
koliko god to nekima zvučalo loše i to sve ukoliko se politika nebi mešala.
Ok I u košarci vidimo da ima problema, i Hrvatska mozda nebi htela sa Srbijom, ali mozda Bugarska,Rumunija, i to po manje jačih klubova iz svake zemlje =>jača liga! Naravno da sve to više košta, sami put i smeštaj ,ali bi se i jači sponzori lakše našli za par manjih klubova nego za 20..
Utakmica Bačka Topola i Steaua=fudbalski praznik za oči...
Nekada se nije smelo napuštati državu kao mlad, sada imamo i taj mladi bonus igrač, ok...možda..

Ne mora biti baš tako kako ja kažem ali
Svi se slažemo,Očigledno se nešto treba menjati..
Pozz

avatar
Dimitrije Petrovic
Saturday, 19.09.2020
08:56

Malo se i ovaj nalupao. Ko bi bio zadnji vezni da nije dosao Sanogo? NJegos, koji ako ne odigra u nazad, nece ni odigrati, ili mozda Jovancic koji je odigrao jednu dobru sezonu i od tad ga nema nigde? Zasto je doveden Italijan? Ko bi nam spica igrao legendo? Boaci? Okej moze Ben, ali ne mozemo samo jednu opciju imati u spicu (Pavkov se ne uklapa u ovakav sistem, Tomane otisao). Za Kangu, moglo se bez njega, ali svakako nije visak, treba mu malo vremena ocigledno, al to je igrac koji ume jednim potezom da resi utakmicu, i resavace ih. Jednostavno se ne moze bez stranaca...

avatar
Mare 2
Saturday, 19.09.2020
08:17

Meni nije jasna politika da se vrsi tolika rotacija igraca. Za jednog napadaca je najgore ako nema kontinuitet igranja, ne moze da dodje u formu i da zabija golove. Zasto Bajern ne rotira Levandovskog, ili 1990/91 Zvezda Panceva???? Ni jedan ozbiljan klub to ne radi sto Zvezda radi poslednje 3 sezone. Ekipa treba da ima svojih startnih 11 i menja samo ako mora. Igraci Zvezde nisu spremni ni za 90 min a kamoli za 120. Odigrali su na visem nivou nekih 75 min protiv Omonije i to je to. Za snagu i kondiciju igraca treba traziti krivca u klubu. Mi kupimo napadaca iz Italije koji dolazi iz Serie A a nije spreman ni za 20 minuta. Ko je ovde lud? Imamo Boacija, Pavkova a kupuje se Italijian sumnjivog kvaliteta! Pogledajte sastav poslednje utakmice:
Borjan – Gobeljić, Degenek, Milunović, Rodić (od 105. Gajić) – Sanogo – Ben, Ivanić (od 81. Jovančić), Kanga, Katai (od 100. Gavrić) – Vukanović (od 89. Falčineli).
Izmene: Popović, Gajić, Pankov, Jovančić, Nikolić, Gavrić, Falčineli.

Kupujemo jos jednog napadaca a imamo deficit na bekovima. Kada bi se ja pitao zacementirao bih Pavkova kao prvog napadaca i to je to. Njegos Petrovic bi dobio kod mene dobio sesticu a Vulica nikako ne bih prodao. Velika greska Zvezde prodaja Marina i kupovina Kange. Sanogo je pogodak, odlican zadnji vezni, jak, brz, zna da iznese loptu sto nam je realno i falilo. Vukanovic je krilni igrac. Zaradili smo dosta para poslednje 3 sezone. Umesto da se vodi politika ako se neko vec proda da mora doci kvalitetnija zamena. Mi prodamo Radonjica a nemamo adekvatnu zamenu, prodamo Marina nema zamene itd......Nesto se cudno desava u Ljutice Bogdana.......

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Saturday, 19.09.2020
11:54

Odlican komentar.

avatar
svetski prvaci 1991
Friday, 18.09.2020
22:16

Bravo Kosane. za mišljenje o FSS, pa dokaz naj bolji je Stanković da dele trenerske diplome.Sve si u pravu ali mišljenja sam da je Kanga dobar igrač uz neke mane ali koje pravi trener rešava lako.Recimo kao ti.

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Saturday, 19.09.2020
08:53
avatar
svetski prvaci 1991
Saturday, 19.09.2020
21:16

Nije naj boiji ali sa Stankovicem ga uporedjivati je velika sramota i ponizenje za Kosana

avatar
Piksi G00L iz korner
Saturday, 19.09.2020
13:59

Mozes li brate da mi argumentujes zbog cega je Kanga dobar igrac. Treba mu dve tri sekunde da smiri loptu koja mu je upucena, a onda mu treba jos koja sekunda da se okrene oko sebe dok neodluci sta ce da radi sa njom. Od deset dodavanja, devet idu u noge protivnickim igracima. Sebican je do bola, a defanzivu nije naucio da igra pa je iza njegovih ledja uvek promaja. Slucajno je pogodio udarce iz daleka protiv Krasnodara i Ceske Sparte, a u biti je nula od igraca kakav ne moze da igra u jednom ozbiljnom klubu. Vulic je mnogo bolji i kompletniji igrac od njega a plus toga pet puta je jeftiniji od Kange, a prodali smo ga za male pare. Po meni, a mislim i po svima koji zanaju da gledaju jednu utakmicu, Kanga je najveci krivac, posle Stankovica sto ga nije menjao, zato sto je Zvezda ispala od Omonije.

avatar
Markyc
Friday, 18.09.2020
22:13

Pod hitno privatizacija svih klubova koja je trebala odavno da se desi. Kad dođe privatnik svaki dinar će se znati za šta je uložen, a ne ovako, izvlače se pare iz budžeta a rezultata nigde.
Dosta mi je vise kvazi patriotizma, ne damo strancima naše i ostale priče. Ja jedva čekam da nas okupiraju samo da sklone ove naše lopove!

avatar
Piksi G00L iz korner
Friday, 18.09.2020
22:06

Kangu je doveo onaj ko nema veze sa zdravim razumom ili ne zna da proceni loseg igraca.

avatar
Piksi G00L iz korner
Friday, 18.09.2020
21:45

Bravo Kos ane, sve potpisujem. Terzic i Mrkelavode uzasnu transfer politiku, a Stankovic uzasan stil igre bez moralne motivacije igraca.

avatar
Stefan Lazović
Friday, 18.09.2020
21:42

Realno Gavric, Nikolic, Radulovic... itd... njih da pustis da igraju igrali bi duplo bolje od mnogih. Nece da ih ubacuju, zasto, nije mi jasno. Da je pitanje novca nije, jer da igraju njima bi samo rasla cena i uzeli bi vise para za njih. Ovako kupe Garsiju za 2 prodaju za 1. Da ne pricam o ovima koje niko vise nece ni da kupi.

avatar
Gogi-11
Friday, 18.09.2020
22:15

Pa od klinaca nema provizije...ove strance navodno platis mnogo a u stvari su mnogo jevtiniji jer ne mogu nigde da igraju a razlika ide njima...

avatar
Red to the bone
Saturday, 19.09.2020
08:38

Dogovor kuću gradi 😁

avatar
Man united
Saturday, 19.09.2020
08:04

Знаш ли ти која је казна за то фингирање висине обештећења? Зар мислиш да поред толико легалних начина да се украде, да би неко прибегавао томе. И није да нема провизије код клинаца. Ја верујем да се ту уграђују масовно, и то не само кад се продаје играч, већ и кад потписује нови уговор. Била је вест о томе и износима које добијају разноразни назови менаџери као провизију за нови уговор.

avatar
gorango
Friday, 18.09.2020
23:16

Menadzeri i procenti. Svi na dobitku osim kluba.

avatar
Dorotej
Friday, 18.09.2020
21:26

Nisu samo Kosanoviću stvari nejasne, premda njegovo mišljenje ima težinu. Nas dugogodišnje privržene navijače Zvezde ne zanimaju prepucavanja sa Partizanom, priče i pričice koje nam serviraju preko svojih PR medijskih kanala. Vidimo šta radi uprava, vidimo nesposobnost trenera Stankovića i njegovog "stručnog štaba" i nama navijačima se kuva kao u ekspres loncu.

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Friday, 18.09.2020
21:09

Dobro se secam da je jedan stariji lik kod mene na Pravnom na CM vodio zvezdu i imao u kadru jedno 50-ak igraca:-D isto kao i ovi sada, nikada jos nisam cuo da je takva politika urodila plodom. Partizan, sa druge strane, godinama toliko stedi da sada vec pocinje da cedi suvu drenovinu suve drenovine...

avatar
Piksi G00L iz korner
Friday, 18.09.2020
21:46

Naravno da se secas jer redovno pratis Zvezdu ljepi.

avatar
Man united
Saturday, 19.09.2020
08:07

Да, али му је вероватно половина на позајмицама. То није само у менаџеру. Сити и Челси раде нешто слично у стварном животу.

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Friday, 18.09.2020
22:04
avatar
ElGoranian
Friday, 18.09.2020
21:08

Veliki Zvezdas Dejan Stankovic dosao da uco na zvezdi... iz ljubavi prema njoj da poboljsa CV u namestenoj ligi, gde zvezda osvaja posle 3 kola, a partizan je dobija u svakom derbiju.. i svi zadovoljni...
Pisem kao veliki zvezdas koji uci kako upropastiti jedan klub...

avatar
Piksi G00L iz korner
Saturday, 19.09.2020
11:33

Veliki Zvezdas juce napravio svoj najnoviji nalog. Kakva naivnost velikog Zvezdasa, u isto vreme ostavlja komentare sa dva razlicita naloga. Idi sad malo da pratis vesti o vasem partizanu ljepi.

avatar
Man united
Saturday, 19.09.2020
12:54

Добро, господине велики звездашу. Ако је намештена, како је Партизан успео да је освоји пре 3 године? И тада су испрани мозгови исту причу причали слушајући спиновање манипулатора из управе Партизана. Не дај Боже да се то опет понови, па да видиш колико грешиш...